Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Öğretmen e-okul’da ne yapar?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Öğretmen e-okul’da ne yapar?"— Sunum transkripti:

1 Öğretmen e-okul’da ne yapar?
Hazırlayan: Ömer İPEK Tel.: E-Posta:

2 Öğretmen e-okul’da ne yapar? “Öğrenci İşlemleri Modülü”
Sınıf/rehber öğretmeni olduğu sınıftaki öğrenci bilgilerini kontrol eder. Öğrenci Bilgilerinden Velisi seçilerek kaydedilir. Burası kesinlikle doldurulacaktır. Özel Bilgiler bölümünden maddi durumu, taşımalı durumu ve nedeni, varsa sağlık durumu ile ilgili bilgiler işlenir. Genel Bilgiler bölümünde bulunan bütün alanlar doldurulacaktır. Nüfus Bilgileri bölümünde boşluk varsa doldurulacaktır. Öğrenci kimlik fotokopileri idarede olup bunlar alınarak gerekli bilgiler girilecektir. Baba/Anne Bilgileri bölümünden seçilen veli ile ilgili olarak gerekli bilgiler girilecek. Velinin telefon numarası yazılacaktır. Sosyal Faaliyetler bölümünden aylık olarak okunan kitaplar sınıf kitaplık dolabı esas alınarak mutlak yazılacaktır. (Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okunan kitap ile ilgili sık sık veri alındığından tüm sorumluluk sınıf/şube rehber öğretmenine aittir.

3 Öğretmen e-okul’da ne yapar? “Kurum İşlemleri Modülü”
Not Girişi Menüsünden; Sınav Tarihleri bölümüne ders ile ilgili sınav/proje tarihi girilecektir. Gelişim Raporu bölümünden sınıf öğretmenleri gerekli bilgileri gireceklerdir. Davranış Notları bölümünden bütün öğretmenler girdikleri her ders için not gireceklerdir. Ders Notu Girişi ile Hızlı Ders Notu Girişi bölümünden öğrencilere ait sınav/proje notları girilecektir. (Sınav tarihi ile not giriş tarihi arasında 15 günden fazla süre geçerse sistem tarafından otomatik olarak giriş kapatılacaktır)

4 Öğretmen e-okul’da ne yapar? “Kurum İşlemleri Modülü”
Sosyal Faaliyetler/Sosyal Etkinlikler bölümünden Sınıf/Şube Rehber öğretmeni tarafından etkinlikler Tamamlandı /Tamamlanmadı bölümlerinden uygun olanı seçilecektir. Yöneltme İşlemleri/Sınıf Gözlem Formu bölümünden 2. kademe öğretmenleri girdikleri her ders için ayrı ayrı olmak üzere gerekli alanları dolduracaklardır. Öğrencilerin bir üst öğrenim hayatlarında Sınıf Gözlem Formları belirleyici olacağından gerekli değerlendirmenin dikkatli yapılması gerekmektedir.

5 Öğretmen e-okul’da ne yapar
Öğretmen e-okul’da ne yapar? “Not Girişlerinde Dikkat Edilecek Hususlar” Hızlı Ders Notu Giriş bölümü ile daha hızlı not girilebilir. Hızlı Ders Notu Giriş bölümü ile not girerken bütün sınıfın notunu girebilirsiniz. Hızlı Ders Notu Giriş bölümü ile not girerken sınıf ve ders seçimi yapıldıktan sonra not verilecek kriterler belirlenir. Sınav Puanları, Projeler, Performans Belirlemeye Yönelik Çalışmalar ve Performans Görevi ile ilgili kutucuk işaretlendikten sonra Listele butonuna basılır ve notlar girilir. Sınava girmeyen, projesini teslim etmeyen öğrencinin belirtilen sınavı/projesi alanına herhangi bir not girilmez. Bu alan boş bırakılır.

6 Öğretmen e-okul’da ne yapar
Öğretmen e-okul’da ne yapar? “Not Girişlerinde Dikkat Edilecek Hususlar” Öğrencilere verilen Performans Belirlemeye Yönelik Çalışmalar ve Performans Görevi ile ilgili not sayıları birbirinden farklı olabilir. (Öğrenci yazılı sınavda düşük almış ancak ders içinde ve dışında çalışan bir öğrenci ise inisiyatif olarak bu alanlardan ekstra not verilebilir) Her öğrenciye belirtilen not kriterlerinden her birinden en az bir tanesinin verilmesi gerekir. Öğrenci not ortalaması birinci dönem 1 olabilir, ancak 2. dönem sonu ve yıl sonu ortalamasının mutlaka iki olması gerekmektedir. Notlar girilirken rakam olarak değil sayı olarak girilir. (3 yerine 60 gibi)

7 Öğretmen e-okul’da ne yapar? “Dikkat edilecek hususlar”
Dönem sonlarına 10 gün kala bütün ders notları ile davranış notlarının girilmesi zorunludur.(2. dönem için Yöneltme ve Gözlem Formlarının da doldurulması gerekmektedir.) 1, 2 ve 3 üncü sınıf öğrencilerine, kasım ve nisan aylarının ikinci haftasının son iş gününde Öğrenci Gelişim Raporu verilir. Bu nedenle bu sınıf öğretmenlerinin rapor tarihinden bir hafta önceye kadar bilgi girişi yapmaları gerekmektedir.(İKY Madde 44) Dönem sonunda e-okul not girişlerine kapatılacağından sorumluluk notlarını girmeyen öğretmenlere aittir. Dönem bitmeden Davranış Notları ile Öğretmen Not Çizelgelerinin çıktıları alınarak idareye teslim edilecektir.


"Öğretmen e-okul’da ne yapar?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları