Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İSTATİSTİKİ BİLGİLERİN TOPLANDIĞI TÜM MODÜLLERDE YAPILACAK İŞLEMLER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İSTATİSTİKİ BİLGİLERİN TOPLANDIĞI TÜM MODÜLLERDE YAPILACAK İŞLEMLER"— Sunum transkripti:

1 ŞANLIURFA İLİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI EĞİTİM İSTATİSTİKLERİ PLANLAMA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2 İSTATİSTİKİ BİLGİLERİN TOPLANDIĞI TÜM MODÜLLERDE YAPILACAK İŞLEMLER
Bilgilerin elektronik ortamda doğru alınabilmesi ve güvenilir tutarlı istatistikler üretilebilmesi için İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile Okul-Kurumlarımızın süreci titizlikle işletmeleriyle mümkün olacaktır. Bu itibarla MEBBİS kapsamında MEİS Modülü, e-Yaygın Modülü ve e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi kullanılarak eğitim ve öğretim yılı eğitim istatistikleri oluşturulacaktır.

3 eğitim ve öğretim yılı ile ilgili veri giriş işlemleri 01 Ekim 2014 Çarşamba günü başlayacak ve 31 Ekim 2014 Cuma günü tamamlanmış olacaktır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kontroller 14 Kasım 2014 tarihine kadar yapılmış olup sistem kapatılacaktır. Modüllerden raporlama amaçlı alınacak ve resmi istatistik yayınında kullanılacak son veri aktarma işlemleri ise Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından 08 Aralık 2014 Pazartesi günü itibariyle yapılacaktır. Bütün istatistik bilgileri, MEİS Sorgu Modülü analiz bilgileri esas alınarak raporlanacaktır.

4 MEİS Modülünde her kurum, kullanıcı adı ve şifresini girildikten sonra karşısına gelen ekranlardan sadece Kurum Genel Bilgileri altındaki ilgili ekranlara ve bağlı olduğu genel müdürlük altındaki ilgili ekranlara bilgi girişleri yapılacaktır. (Ortaöğretim kurumları sadece Kurum Genel Bilgilerini dolduracaklardır. )

5 Meis ve Meis Sorgu Modülünde bulunan Kurum Genel Bilgileri, Temel Eğitim, Hayat Boyu Öğrenme, Mesleki ve Teknik Eğitim, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri, Özel Öğretim Kurumları butonlarının alt birimlerinde açılan sayfaların doldurulması ve kaydedilmesi, değişiklik yoksa yine de kaydedilmesi gerekmektedir.

6 MEİS MODÜLÜ Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı ikili mesleki eğitim merkezlerinin tüm bilgi girişleri MEİS Modülünden girilecektir. Öğretmenevi, öğretmenevi ve akşam sanat okulu, eğitim merkezi ve sosyal tesisler yatak kapasitelerini MEİS Modülünde bina bilgileri içerisindeki bina kullanımı ekranına, uygulama oteli bulunan anadolu otelcilik ve turizm meslek liseleri ise yatak kapasitelerini e-Okul Modülündeki bina bilgileri bölümü altındaki bina kullanımı ekranlarına girilecektir.

7 MEİS MODÜLÜ Eğitim olanakları ekranlarına tüm resmi-özel kurumlar, Öğretmen bilgileri ekranına ise Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı tüm kurumlar, Kursiyer bilgileri ekranına sadece özel dershaneler, özel mtsk ve özel muftelif kurslar bilgi girişlerini yapacaklardır

8 E-OKUL MODÜLÜ Resmi-Özel Bağımsız Anaokulları, İlkokul, Ortaokul ve tüm ortaöğretim kurumlarındaki anasınıfları, Ortaokul ve tüm Ortaöğretim kurumları bünyesindeki anasınıfları ile ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarına ait öğrenci ve bina bilgilerine ait bilgi girişleri yapılacaktır.

9 E-OKUL MODÜLÜ Taşımalı eğitime tabi öğrenci, birleştirilmiş sınıflarda okuyan öğrenci ve kaynaştırma eğitime tabi öğrenci bilgilerinin özür grupları ile birlikte eksiksiz olarak tanımlamalarının yapılarak bilgi girişinin yapılması gerekmektedir. E-Okul Modülünde Fatih projesi kapsamında yazıcı, akıllı tahta, kamera ve tablet bilgisayar sayısının mutlaka işlenmesi, gerekmektedir.

10 E-YAYGIN MODÜLÜ: Halk Eğitim, Mesleki Eğitim, Turizm Eğitim Merkezleri ile Kız Teknik Öğretim Olgunlaşma Enstitüsü, Pratik Kız Sanat Okulu kursiyer, personel ve bina bilgi girişleri e-yaygın modülünden girilecektir.

11 PANSİYONLU OKULLARLA İLGİLİ BİLGİ GİRİŞLERİ : Pansiyon açma, kapama, kapasite artırımı ve pansiyon türü değişikliği gibi işlemlerle ilgili yetkiler, pansiyonun bağlı olduğu genel müdürlüklerde olduğundan bu gibi değişiklikler Devlet Kurumları Modülünden ilgili Genel Müdürlükce girilecektir. Yatılı öğrenci ekleme işlemi, öğrencinin pansiyonunda kaldığı okul müdürlüğü tarafından, e-okul modülünden zamanında girilecektir.

12 BİNA BİLGİLERİ DERSLİK DURUMU
öğretim yılında başlayan sisteminde okul ve kurumlar, kullandıkları bina kendilerine ait ise bina kullanım ekranını dolduracak, tahsis ekranına herhangi bir bilgi girişi yapmayacaktır. Tahsis ekranı sadece kendi binası olmayan başka okulun binasını kullanan okul ve kurumlar tarafından doldurulacaktır.

13 BİNA BİLGİLERİ DERSLİK DURUMU
6287 Sayılı Kanun kapsamından dönüştürme işlemi yapılmış olan ayrı kurum koduna sahip ilkokul ve ortaokul aynı binada eğitim veriyor ise, e-okul modülü içerisinde bulunan bina kullanımı ve diğer bina bilgileri ekranlarına bilgi girişi yapılırken, Bilgi girişlerindeki mükerrerliğin önlenmesi için, aynı binada eğitim yapan okulların bina kullanımı ve diğer bina bilgileri ekranları komisyonca binanın mülkiyeti verilen okul tarafından doldurulacak, aynı binada eğitim yapan diğer okul ise sadece tahsis ekranına hangi okulun binasını ve kaç dersliğini kullandığı bilgisini girecektir.

14 Dikkat Edilecek Diğer Hususlar
Özel okulların Meis/E-okula veri girişleri özellikle kontrol edilmeli, İlçeler Meis Sorgu bilgilerini “Veri Alma” açıldıktan sonra arşivlemeli, Personel güncel, bina ve öğrenci bilgileri eski veridir. Yerleşim yeri TUİK verilerine göre değil, yakınlık-uzaklık mesafelerine göre seçilecektir.

15 Bilgi girişi işlemi sırasında ilgili genel müdürlükler ile il ilçe milli eğitim müdürlüğü yöneticileri kendilerine bağlı okul ve kurumlardaki bilgi girişini MEİS Sorgu Modülünden sorgu alarak takip ve kontrol edeceklerdir. Ayrıca bilgilerini girmeyen veya eksik giren okul ve kurumlarla ilgili gerekli önlemleri alacaklardır. MEİS Modülü bilgi giriş işlemleri tamamlandıktan sonra girilen bilgiler sırasıyla okul müdürlüğü, ilçe milli eğitim müdürlüğü ve il milli eğitim müdürlüğü tarafından üç aşamalı olarak kontrol edilerek onaylanacaktır.

16 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA İLÇELERİMİZDE GÖREV YAPAN İSTATİSTİK
BİRİMİNDE ÇALIŞAN ARKADAŞLARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUZ.


"İSTATİSTİKİ BİLGİLERİN TOPLANDIĞI TÜM MODÜLLERDE YAPILACAK İŞLEMLER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları