Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü"— Sunum transkripti:

1 T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü
MESLEKİ BECERİLERİN GELİŞTİRİLMESİ PROJESİ MESGEP ŞANLIURFA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 20 Kasım 2013

2 Proje Amacı: Özel politika gerektiren gruplara, ilgi ve yetenekleri göz önüne alınarak meslek edindirmek, bu becerilerini üst seviyelere çıkararak mesleki yeterlilik kazandırmak, Mesleki Teknik Eğitim Kurumlarındaki insan kaynakları kapasitesini arttırmak.

3 Projenin Hedefi: Proje kapsamında belirlenen 35 ildeki özel politika gerektiren grupların mevcut durumu ile ilgili ihtiyaç analizi yapılması, yapılan analiz doğrultusunda bölgesel olarak bu gruplara ulaşılarak ihtiyaç duydukları eğitimlerin verilmesi ve söz konusu Mesleki Teknik Eğitim Kurumlarındaki insan kaynakları kapasitesinin arttırılması.

4 Projenin Hedef Kitlesi:
Ülkemizde işsizliğin en büyük etkeni olan mesleksiz bireylerin, özellikle ve öncelikle özel politika gerektiren (dezavantajlı) grupların mesleki beceri edinmeleri hedeflenmektedir.

5 Bu Sebeple; 1.Engeli dolayısıyla eğitime erişim sağlayamamış gruplar, 2.Güvenlik nedeniyle göç etmiş kişiler, 3.Şiddet mağduru kadınlar, 4.Eğitime erişim fırsatı bulamamış olan bireyler, 5.Muhtaç durumdaki dul ve yetimler, 6.Cezaevlerinden tahliye olmuş veya olmamış bir mesleki becerisi olmayan veya meslek değiştirmek isteyenler, 7.Bir meslek sahibi olmak isteyen ev hanımları,

6 KAPSAM Proje 35 ilimizde uygulanacaktır
KAPSAM Proje 35 ilimizde uygulanacaktır. Proje kapsamında; öncelikle özel politika gerektiren 15 yaş üzeri bireylerin eğitim almaları hedeflenmektedir. MUŞ AĞRI SİİRT VAN MARDİN ŞANLIURFA BİNGÖL ARDAHAN KARS DİYARBAKIR ADIYAMAN BAYBURT KAHRAMANMARAŞ ERZURUM ÇANKIRI TUNCELİ GİRESUN SİVAS HATAY ERZİNCAN MALATYA ELAZIĞ GAZİANTEP KARABÜK MERSİN BALIKESİR AYDIN ADANA ANTALYA İZMİR ANKARA İSTANBUL BURSA KOCELİ TRABZON

7

8 İlimizde Şanlıurfa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi İl Proje Koordinatör Okulu olarak belirlenmiştir. İLETİŞİM: TLF : FAX: Web Adresi:

9 Şanlıurfa MESGEP İl Proje Ekibi:
Hülya AYDOĞDU: İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet DEMİROK: Şanlıurfa EML Müdürü Mahmut İNAN: 75. Yıl Mes.Eğt.Mrk. Müdür Yrd.

10 SIK SORULAN SORULAR

11 Kimler bu kurslardan faydalanabilir ?
15 Yaş üzeri, öncelikle Özel Politika gerektiren bireyler (İşitme, görme, ortopedik ve zihinsel engelli bireyler. Şiddet mağduru ve şiddet görmüş evden ayrılmış kadınlar. İşsiz ve mesleksiz genç kızlar. Cezaevinde ya da cezaevinden tahliye olmuş bireyler. İşini ve mesleğini değiştirmek isteyen veya kendisini mesleğinde geliştirmek isteyen bireyleri kapsamaktadır )

12 Kurs için bir ücret ödemen gerekiyor mu ?
Hayır. Kurslar için herhangi bir ücret ödemeden faydalanabilirsiniz. Kursa katılana ayrıca bir ücret verilmemektedir.

13 Hangi Eğitimler veriliyor ?
Proje kapsamında yapılan araştırmaya ve taleplere göre eğitimler verilecektir. Araştırma sonucunda çıkan eğitimlerin dışında da talep ve yeterli kursiyer olursa istenilen eğitimler verilebilir. Ön Başvuru Formunda Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün bütün eğitimleri listelenmektedir. Araştırma raporundaki çıkan eğitimler dışında da eğitimleri seçebilirsiniz.

14 Eğitim Süreleri ne kadar ?
Verilecek eğitim konusuna ve alacağınız modüle göre değişmektedir. Eğitimin süresi ile ilgili size en yakın pilot okulla görüşerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

15 Eğitim Sonunda Belge veriliyor mu ? Sertifikasyon sistemi var mı ?
Eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından belge verilecektir.

16 Eğitim Sonunda İş garantisi var mı ?
Eğitim sonunda katılımcılara iş garantisi verilmemektedir. Ücretsiz kurslarımıza başvurarak iş bulma fırsatınızı artırabilir yada bireysel çalışmalar yapabilirsiniz.

17 Kendime en uygun kursu nerede nasıl alabilirim ?
Sitemizin Kurslar bölümünden hangi ilde hangi kursların açılacağı yada açıldığı yayınlanacaktır. Oradan takip edebilirsiniz. Yada İletişim bölümümüzden size en yakın koordinatör okuldan bilgi almanız da mümkün. Ayrıca; ana sayfadaki ön kayıt formunu doldurarak size ulaşılmasını sağlayabilirsiniz.

18 ENGEL / DEZAVANTAJ GRUPLARI
KURS AÇILABİLECEK ALAN /MESLEK / BECERİ KONULARI Ortopedik Engelliler Bilgisayar Operatörlüğü -Bilgisayarlı Muhasebe -Ofis Hizmetleri Elemanlığı -Yabancı Dil -Halkla İlişkiler Elemanlığı(Bilgi Danışma) Zihinsel Engelliler El Sanatları -Gıda Ambalajlama -Konfeksiyon İşçiliği(Meydancı) Görme Engelliler Çağrı Merkezi Operatörlüğü; -Bilgisayar Operatörlüğü; -Yabancı Dil; Masörlük İşitme Engelliler Bilgisayar Operatörlüğü; -Web İşletmenliği(Çeşitli); -Konfeksiyon İşçiliği; -Yabancı Dil; El Sanatları; -Mobilyacılık; Hükümlü/Eski Hükümlüler Bilgisayar Operatörlüğü; -Konfeksiyon İşçiliği; -Gıda Üretim İşçiliği; -Kaynakçılık; -Metal Şekillendirme; -Cnc ve diğer Tornacılık -;Frezecilik; -Metal Kalıpçılık; -Taşlamacı; -Mobilyacılık; -Ofis Hizmetleri Elemanlığı Muhtaç Durumdaki Dul/Yetimler Aşçılık; -Pastacılık; -Konfeksiyon İşçiliği; -Kuaförlük; -Manikürcülük; -Cilt Bakım Elemanı; -Satış Elemanı; -Kasiyerlik; -Reyon Görevlisi; -Fuar/HostHostes/Stant Elemanı; -Yaşlı/Çocuk Bakım Elemanı; -Bilgisayar Operatörlüğü;- El Sanatları Güvenlik Sebebiyle Göç Etmiş Kişiler Bilgisayar Operatörlüğü; -Web İşletmenliği(Çeşitli); -Ofis Hizmetleri Elemanlığı; -Metal Şekillendirme; -Kaynakçılık; -Mobilyacılık; -Konfeksiyon İşçiliği; -Gıda Üretim İşçiliği Şiddet Gördüğü İçin Evden Ayrılmış Kadınlar El Sanatları; -Bilgisayar Operatörlüğü, -Web İşletmenliği(Çeşitli); -Konfeksiyon İşçiliği; -Ofis Hizmetleri Elemanlığı; -Yaşlı/Çocuk/Hasta Bakım Elemanı

19

20

21

22

23 Kursiyerler MESGEP internet sayfasından ya da okul ve kurumlara gelerek kayıt olacaklar. Kayıt olurken adres ve iletişim bilgileri verecekler, onlarla iletişime böyle geçilebilir. Kursiyer sayısı bir Halk Eğitim Merkezi ile görüşülüp net bilgi alınabilir, bazı engelli ve dezavantajlı kişiler için kursiyer sayısı aranmıyor, 1 kişi de olsa açılabiliyor. Diğerleri için 12 kişi gerekli. Başvuran kursiyerlerin belirttiğiniz düğmesi önümüz hafta başı açılacak. (Bir önceki mailde de bilgi verildi) İyi çalışmalar.

24 Kurs açılacak okulların sisteme yüklenmesi ile ilgili yeni bir link oluşturuluyor, önümüz hafta başı çalışır, çalışmayan düğmeler, kursiyer onayları da birlikte çalışmaya başlayacak. Kurs giderleri koordinatör okul hesabına gelecek, alım satım işlerini bu okulumuz yapacak, kurs açacak okul/kurumlara malzemelerini verecek. Kurs bütçesi istek formunda kurs açılacak okul da belirtilmişse ilerleyen zamanda onların hesabına da gönderilebilir, ancak okul/kurum Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı olması gerekiyor. Çünkü proje bu genel müdürlük tarafından bütçelenmiş. İyi çalışmalar.

25 TLF: Web Adresi:


"T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları