Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MESLEKÎ VE TEKNİK ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI MEZUNLARININ İZLENMESİ PROJESİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MESLEKÎ VE TEKNİK ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI MEZUNLARININ İZLENMESİ PROJESİ."— Sunum transkripti:

1 MESLEKÎ VE TEKNİK ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI MEZUNLARININ İZLENMESİ PROJESİ

2 Bilim ve teknolojideki değişime paralel olarak iş dünyasının ihtiyaç duyduğu iş gücünün niteliklerinde de değişiklikler ortaya çıkmaktadır. Rekabet için, mal ve hizmet üretiminde kalitenin artması ve verimliliğin yükseltilmesi, ülke ekonomileri için zorunlu hale gelmektedir.

3 PROJENİN AMACI Meslekî ve Teknik Orta Öğretim Kurumları Mezunlarının; Güncel bilişim teknolojilerini kullanarak Web tabanlı olarak izlenmesi, Bu kurumlarda verilen eğitimin hedeflere ulaşma düzeyinin belirlenmesi ve eğitim programlarının güncelliğinin değerlendirilmesidir.

4 BU PROJE İLE (1);  Mezunların sistematik olarak izlenmesi sağlanarak, sistemin kurumsallaştırılması.  Elde edilecek somut verilerin analiz edilmesi.  Meslekî ve teknik orta öğretim programları için önerilerde bulunulması.

5 BU PROJE İLE (2);  Mesleki ve teknik eğitim sisteminin güçlü ve zayıf yönleri ortaya çıkarılacak,  Mesleki ve teknik eğitimin iş hayatının taleplerine uygunluğu belirlenerek eğitim ile istihdam arasındaki ilişkiyi kuvvetlendirmek.  Mesleki ve teknik eğitim programlarının bu talepler doğrultusunda geliştirilmesi.  Mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarında performansa dayalı değerlendirme yapılabilmek.

6 BU PROJE ; Mezun öğrenci merkezli, Geniş kapsamlı olarak tüm Türkiye’de uygulanan yeni bir model, Mesleki ve teknik orta öğretim mezunlarının, eğitim programları ve iş piyasasının talepleri doğrultusunda yetiştirilebilmesi için, planlamalar yapılabilmesine imkan sağlayacaktır.

7 Değerli işveren / İşveren Temsilcisi Bu proje kapsamında, http//emezun.meb.gov.tr adresinde siz işverenlerimiz için internet sayfası hazırlanmıştır. Bu sayfaya vasıflı eleman ihtiyaçlarınız için ilan bırakabilir, iş arayan meslek lisesi mezunlarının bıraktıkları ilanları görebilirsiniz. Sizin için hazırlanan bu projeden yararlanabilmek için internet adresindeki formu doldurarak kayıt olmanızla mümkün olacaktır.

8 Değerli işveren / İşveren Temsilcisi Burada bulunan anket ve forum sayfası aracılığı ile yapacağınız değerlendirme, ülkemiz mesleki eğitimine yön verecektir. Gelin bu projeye işlerlik kazandıralım. Hem işletmelerimizin doğru elemanı bulmasına hem de meslek lisesi mezunu gençlerimizin kendi mesleklerini yapmalarına yardımcı olalım. Böylece hem işletmeniz hem de ülkemiz kazansın

9 EĞİTİM - İSTİHDAM VE MEZUNLARI İZLEME ŞUBESİ TEŞEKKÜR EDERİZ.


"MESLEKÎ VE TEKNİK ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI MEZUNLARININ İZLENMESİ PROJESİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları