Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İŞKUR Antalya İl Müdürlüğü

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İŞKUR Antalya İl Müdürlüğü"— Sunum transkripti:

1 İŞKUR Antalya İl Müdürlüğü

2 İŞ VE İŞÇİ BULMA KURUMU’NDAN TÜRKİYE İŞ KURUMU’NA (1946-2013)
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ İŞ VE İŞÇİ BULMA KURUMU’NDAN TÜRKİYE İŞ KURUMU’NA ( )

3

4 İŞKUR’UN FAALİYETLERİ
1 - Ulusal İstihdam Politikasının Belirlenmesine Katkıda Bulunmak 2 - Aktif İşgücü Programlarını Uygulamak 3 - Pasif İşgücü Programlarını Uygulamak 4 - İşgücü Piyasası Bilgi Hizmetlerini Yürütmek 5 - İş ve İşçi Bulma Faaliyetinde Bulunmak. (Yurtiçi-Yurtdışı) 6 – Uluslar arası Projeler vb. İŞSİZLİKLE MÜCADELEDE; DOĞRU İŞ’E DOĞRU İNSAN…

5 PASİF İŞGÜCÜ PROGRAMLARI
İŞKUR FAALİYET ALANLARININ TEMEL İKİ NOKTASI PASİF İŞGÜCÜ PROGRAMLARI AKTİF İŞGÜCÜ PROGRAMLARI İşsizlik Sigortası İşlemleri, Ücret Garanti Fonu, Kısa Çalışma Ödeneği, İş Kaybı Tazminatı. İşgücü Yetiştirme Kursları, TYP İşbaşı Eğitim Prog. (Staj) Girişimcilik İş ve Meslek Danışmanlığı Çalışmaları, Meslek Araştırma ve Geliştirme Çalışmaları, İşgücü Piyasası İhtiyaç Analizleri, Örnek 2 tane işkur projesi beceri 10 ve umem.

6 İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ

7

8 ARTIK HER İŞ ARAYANIN VE İŞVERENİN İŞKUR’DA BİR İŞ VE MESLEK DANIŞMANI VAR !
İş ve Meslek Danışmanınız ile tanışın ve danışmanlık hizmetlerimizden faydalanmaya başlayın. İş hayatıyla ilgili tüm sorularınızı cevaplamak ve ihtiyaç duyduğunuz desteği sunmak için hazırız.

9 İŞ ARAYANA YÖNELİK İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ
İş arama ve bulma, İşe yerleşme, Kendi işini kurma, Meslek seçme, Meslek edinme, Meslek değiştirme, Yardımcı oluyor, danışmanlık hizmeti veriyoruz.

10 Doğru meslek , güvenlİ BİR GELECEK
İş arayanlar ; İŞKUR tarafından sunulan iş gücü yetiştirme kurslarına katılarak bir meslek edinebilir, mesleğini değiştirebilir ya da geliştirebilirler.

11 İŞKUR’UN GEÇİCİ İSTİHDAM HİZMETLERİ
İŞKUR’un işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde geçici gelir desteği sağlayan toplum yararına çalışma programlarından yararlanabilirler.

12 İŞİNİ KAYBEDENLER, GEREKLİ ŞARTLARI TAŞIMASI HALİNDE;
İşsizlik ödeneği alabilir, Sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilir, Mesleki eğitimlere katılabilir, Yeni bir iş bulmak için danışmanlarımızdan yardım alabilir.

13 İŞVERENLERE YÖNELİK İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ

14 İŞVERENLERE YÖNELİK İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ
Eleman ihtiyacınızı karşılamanıza, İşgücü taleplerinizi internet sayfamızda yayımlamanıza, Karşılanamayan açık işleriniz için yapacağımız özel çalışmayla işgücüne kavuşmanıza, Karşılanamayan eleman ihtiyaçları için işbaşı ve mesleki eğitim kurslarının düzenlenmesine, İşkur’un sunduğu hizmetler konusunda sizinle birebir ilgilenecek işverenden sorumlu iş ve meslek danışmanınızla ücretsiz destek veriyoruz.

15 MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI VE İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI
İşyerinizdeki mevcut açık işlerinize yerleşebilecek elemanları birlikte seçerek, düzenleyeceğimiz kurslar ile ihtiyacınıza cevap verebilecek nitelikte işgücünü birlikte yetiştirebiliriz. Bu durumda; -eğitim maliyetlerini Kursiyerlerin zaruri giderlerini, İş kazası ve meslek hastalığı primleri ile genel sağlık sigortası primlerini Kısacası eğitimin tüm maliyetlerini biz üstleniyoruz.

16 İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINDAN HABERDAR MISINIZ?
Eleman temin etmekte zorluk yaşıyor ve kendi elemanınızı yetiştirmek istiyorsanız; Gerekli şartları sağlıyorsanız sizin için düzenlediğimiz staj programlarından yararlanabilirsiniz. Bu programın firmanız için avantajları; Katılımcıya maaş ödemesi yok. Katılımcı için sigorta masrafı yok.

17 KISA ÇALIŞMAÖDENEĞİ Genel ekonomik kriz, Sektörel kriz, Bölgesel kriz Veya zorlayıcı sebeplerle İşinizin geçici olarak en az dört hafta durması veya kısa çalışma hallerinde, işçilerinize çalıştırılmadıkları süre için kısa çalışma ödeneği ödüyoruz.

18 Ücret garantİ fonu Konkordato ilanı, Aciz vesikası alınması, İflas gibi ödeme güçlüğüne düştüğünüz hallerde İşçilerinizin üç aylık ücretlerini Ücret Garanti Fonu kapsamında biz ödüyoruz.

19 SGK PRİM TEŞVİKİ UYGULAMASI (6111 SAYILI KANUN)
31/12/2015 tarihine kadar özel sektör işverenlerince işe alınan her bir sigortalı işçi; Yeni işe aldığınız işçiyi sahip olduğu nitelik ve mesleki belgeye uygun işte çalıştırmanız koşuluyla;

20 18 yaşından büyük ve 29 yaşından küçük erkekler ile 18 yaşından büyük kadınlardan;
Mesleki yeterlilik belgesine sahip olanların 48 ay, Mesleki ve teknik eğitimi tamamlayanlar veya işgücü yetiştirme kurslarını bitirenlerin 36 ay, Hiçbir belge ve niteliğe sahip olmayanların 24 ay

21 29 yaşından büyük erkeklerden;
Hiçbir belge ve niteliğe sahip olmayanların 24 ay, Bu maddelerde sayılan niteliklere sahip olan işçilerin İŞKUR’a kayıtlı işsizler arasından işe alınmaları halinde ilave olarak 6 ay

22 işçi ücretleri üzerinden hesaplanan SGK Primi İşveren Payı, İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanır.

23 engellİ TeşvİKLERİ 0-49 arası personel sayısında(kapsama girmiyorsa) işveren hissesi sigorta payının %50 si, 50 ve üzeri çalışanı olan işyerleri için %3 lük kapsam dahilinde çalışanların işveren hissesi sigorta payının %100 ü , 50 ve üzeri çalışanı olan işyerlerinde kapsam dışında çalışan engellilerin işveren sigorta payının %50 si İŞKUR tarafından karşılanıyor.

24 HALA İŞKUR’A KAYDINIZ YOK MU?
Kurum hizmetlerimizden yararlanmak için İŞKUR’a kaydınızın olması gerekmektedir. Bunun için; 7/ adresinden kayıt yaptırabilir. Kurumumuza şahsen başvuruda bulunup iş ve meslek danışmanlarından yardım alabilirsiniz.

25

26 Çalışma ve İş Kurumu Antalya İl Müdürlüğü
TEŞEKKÜRLER İŞ VE MESLEK DANIŞMANI Berna BERKAMA Çalışma ve İş Kurumu Antalya İl Müdürlüğü


"İŞKUR Antalya İl Müdürlüğü" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları