Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

{ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ORTAK SINAVLAR SINAV İŞ VE İŞLEMLERİ İLÇE MÜDÜRLERİ TOPLANTISI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "{ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ORTAK SINAVLAR SINAV İŞ VE İŞLEMLERİ İLÇE MÜDÜRLERİ TOPLANTISI."— Sunum transkripti:

1 { 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ORTAK SINAVLAR SINAV İŞ VE İŞLEMLERİ İLÇE MÜDÜRLERİ TOPLANTISI

2 DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR   ORTAK SINAVLAR TARİHİ VE SÜRESİ

3 Sınav Güvenlik Tedbirleri: Sınav kolileri okul sınav güvenlik görevlisi gözetiminde açılacak ve kapatılacak. Okul sınav güvenlik görevlisi de sınav tutanaklarını imzalayacaktır.

4 Öğretmen Görevlendirmesi: Sınav aralarında öğrencilere rehberlik etmek için, rehber öğretmen ve yeteri kadar yedek öğretmen görevlendirmesi yapılacaktır.(Yedek öğretmenler öğrencilere rehberlik etmek üzere görevlendirilebilir) Sınav öncesi toplantıya katılmayan ve görevine geç gelen personele (yedek dâhil) görev verilmez.

5 Öğretmen Görevlendirmesi: Sınav görevine mazeretsiz olarak gelmeyen öğretmenlere Bakanlığımız sınav takviminde yer alan diğer sınavlarda da görev verilmeyecek ve ücret ödenmeyecektir.

6 Sınav Salon görevlileri: İlçe Milli eğitim ve Okul Müdürlüklerince sınav da görev alacak salon görevlileri, rehber öğretmenler ile sınavdan en az bir gün önce bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. (Güvenlikli odadan sınav salonuna kadar olan süre, sınav kolileri ve poşetlerinin açılıp kapatılması gibi hususlar anlatılacaktır.) Sınav evrakları poşet dışında unutuluyor.

7 Sınav Salon görevlileri: Salon görevlilerinin sınav evrakları ile ilgili iş ve işlemleri titizlikle yapmaları konusunda uyarılması. Özellikle öğrenci cevap kağıtlarının imzalanması, kitapçık türünün kontrol edilmesi gibi. Salon görevlisi öğretmenlerin sınav esnasında öğrencinin dikkatini dağıtacak tutum ve davranışlardan kaçınmaları sağlanacak (cep tel. kullanılmaması, yiyecek içecek tüketilmemesi, dikkat dağıtacak hareketlerden kaçınılması vb.)

8 Özel okullarda yapılacak sınavlarda: Resmi kurumlardaki yönetici ve öğretmenleri bina sınav komisyonunda, öğretmenler ise salon başkanı ve gözetmen olarak görevlendirilecektir. Özel okul öğretmenlerine görev verilmeyecek Özel okul yöneticilerinden olmak üzere üç idarecinin/öğretmenin de sınav komisyonuna yardımcı olacak şekilde binada bulunması sağlanacak.

9 Diğer Hususlar Sınavda görevli olmayanların sınav salonlarına girip çıkmalarına izin verilmeyecek. Sınav esnasında tutulacak tutanakların bina sınav güvenlik personeli tarafından da imzalanması. Sınav salonuna 20 öğrenci sığmıyorsa anlamlı bir şekilde bölünmesi(özel okullarda) Özel durumları nedeniyle yedek salonlarda sınava alınan öğrenci bilgileri okul müdürlüğü tarafından e-okul sistemine işlenecektir.

10 Diğer Hususlar Nakil gelen öğrenciler tutanakla yedek salonda yedek sınav evrakı ile sınava alınacaklar. Nakil oldukları okulda sınava girmek istemeyen öğrenciler, nakil olmadan önce öğrenim gördükleri okullarda (e-okul veli bilgilendirme sisteminde ilan edilen sınav yerleri) sınava girebileceklerdir. Nakil gelen öğrenciler naklen gittikleri okulun zorunlu yabancı dilinden yedek soru kitapçığı ile sınava alınacaktır.

11 Diğer Hususlar Özel durumu olan öğrenciler: a)Sınav tedbiri uygulanacak öğrenciler için okuyucu olarak görevlendirilecek öğretmenlerin; matematik dili ve yabancı dil diksiyonu iyi olmasına dikkat edilecek. b)Özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler için genelge ve sınav kılavuzunda belirtilen hususlara uygun hareket edilecek.

12 Diğer Hususlar Orta ve ağır zihinsel engelli olarak eğitim alan öğrenciler ortak sınav yazılıları için yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi bölge sınav yürütme komisyonu kararı ile sınava alınmayacaklardır. Sınav evrakları açılmadan tutanakla iade edilecektir.

13 Diğer Hususlar Devamsız Öğrenciler: a)90 gün devamsızlığı olan ve sınava girecek öğrenci listesinde adı bulunmayan öğrenciler yedek salonda sınava alınacaktır. b)Mazeretleri sebebiyle sınava giremeyen öğrenciler aynı gün okul müdürlükleri tarafın e-okul sistemine işlenecek

14 Diğer Hususlar Sınav öncesi, sınav esnasında ve sınav sonrasında gelişen fevkalade durumlarda il ilçe sınav komisyonlarına bilgi verilerek gerekli tedbirler alınacaktır. Her İlçede ortaöğretime yerleştirme işlemleri ile ilgili bir bilgilendirme heyeti kurulacak, bu heyete ilde eğitim verilecek olup, veliler bu konuda bilgilendirilmelidir.

15 Diğer Hususlar Öğrenciler, sınav salonlarına yanlarında kullanımı saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saat, sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar bulunmaksızın sınava alınacaktır. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle görevlilerce sınav salonunda tutanak hazırlanması durumunda sınav geçersiz sayılacaktır.

16 Diğer Hususlar Öğrenci, cevap kâğıdı üzerindeki kitapçık türü ve cevap bilgileri işaretlemelerini kurşun kalemle yapacaktır. Öğrenci, cevap kâğıdındaki imza bölümüne imzasını, silinmez bir kalemle kendisi atacaktır. Cevap kâğıdında bulunan “Bu Bölüme Dokunmayınız.” kısmı hiçbir şekilde işaretlenmeyecektir.

17 Diğer Hususlar İkili/toplu kopya taraması sonucunda kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin ilgili testleri iptal edilir. Bu nedenle sınav esnasında öğrencilerin cevap kâğıtlarını hiçbir öğrencinin göremeyeceği şekilde önlerinde bulundurmaları ve kesinlikle herhangi bir yöntemle kopya çekme teşebbüsünde bulunmamaları gerekmektedir..

18 Diğer Hususlar www.oges.meb.gov.tr Bakanlık sayfasındaki duyurular sınav öncesi ve sonrası takip edilecek. www.oges.meb.gov.tr Veli - öğrenci – öğretmen bilgilendirmeleri Her ders yazılısı için o derse ait sınav evrakı poşeti süresi içerisinde açılıp kapatılacaktır. Farklı ders yazılısına ait sınav evrakının bulunduğu poşetler kendi oturumu haricinde kesinlikle açılmayacaktır. Bu hususa dikkat etmeyen görevliler hakkında gerekli yasal işlem başlatılacaktır.

19


"{ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ORTAK SINAVLAR SINAV İŞ VE İŞLEMLERİ İLÇE MÜDÜRLERİ TOPLANTISI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları