Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMLERİ"— Sunum transkripti:

1 ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMLERİ
ÖYS: BEYAZ PANO(easyclass) Yusuf TOFAN Eskişehir/2014

2

3 BEYAZPANO NEDİR ? Dünyadaki gelişmelere paralel olarak artık ülkemizde de farklı eğitim teknolojileri eğitmenlerin ve öğrencilerin hizmetine sunuluyor. Türkiye’nin en büyük eğitim platformu olma amacıyla yola çıkmış olan eğitmenlere güvenli bir sınıf yönetim platformunun yanı sıra dünya genelinde diğer eğitmenlerle etkileşime geçebilmelerine olanak verecek güçlü bir sosyal altyapıyı da ücretsiz olarak sağlıyor. Beyaz pano, bir eğitmenin sınıfında üstlenmiş olduğu pek çok fonksiyonu dijital bir platforma taşıyan ve eğitmenin sınıfını ve bilgi akısını yönetmesini sağlayan bir öğrenme yönetim sistemidir.

4 BEYAZPANO’NUN ÖZELLİKLERİ
Sınıfını Beyaz panoya taşımış olan bir eğitmen: Sınavlar düzenleyebilir. Ödevler verebilir ve ödevleri teslim alabilir. Öğrenci notlarını ödev ve sınav modülleriyle entegre çalışan not defteri üzerinde takip edebilir. Sınıf altında tartışma grupları oluşturabilir, videolar ve ders materyalleri paylaşabilir. Ayrıca, eğitmenler ders programı, etkinlikler, ödevler ve sınavlarla ilgili tarihleri kişisel takvim sayfası altında izleyebilir.

5 BEYAZPANO’NUN ÖZELLİKLERİ
Beyaz pano sosyal bir ağ platformunda bulunan özellikleri de barındırır: Gizlilik ayarlarından bildirimlere Mesajlaşmadan Profil sayfası ve arkadaş listesine kadar Eğitmenler grup modülü ile dilerse branşı ile ilgili dilerse de ilgi alanlarıyla ilgili gruplar oluşturabilir, diğer gruplara katılabilir ve diğer eğitmenlerle etkileşime geçebilir. Birçok özelliği altyapısında bulundurur. Beyaz pano da dijital sınıflarını oluşturacak eğitmenler, Beyaz panonun tüm özelliklerini daima ücretsiz olarak kullanacaklardır. Platform, adresinde 6 dilde (Türkçe, İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Romence ve Arapça) uluslararası olarak hizmet vermeye başlamıştır.

6 EĞİTMENLERİN KULLANIMINA SUNULAN ARAÇLAR
Ödev Modülü Sınav Modülü Not Defteri Tartışmalar Sınıf Kütüphanesi Dosyalarım Modülü Gruplar Modülü

7 ÖDEV MODÜLÜ Beyazpano, eğitmenleri dijital sınıfları üzerinden öğrencilerine ödevler verebilmesini ve öğrencilerin de tamamladıkları ödevlerini beyaz pano üzerinden eğitmenlerine gönderebilmesini sağlayan bir altyapıya sahiptir. Eğitmenler , hazırladıkları ödevlere yazılı veya görüntü içeren dosyalar ekleyebilir. Her bir ödev için sistem tarafından oluşturulan ödev sayfası üzerinde ödev detayları, ödev panosu ve ödev teslim alanları bulunmaktadır. Ödev panosunda öğrencilerinize ödevle ilgili bilgiler verebilir, onların soru ve yorumlarını organize bir biçimde takip edebilirsiniz.Ödev teslim alanında hangi öğrencinin ödevini teslim ettiği ve zamanında teslim edilip edilmediğini kontrol edebilirsiniz.

8 SINAV MODÜLÜ Beyaz pano, sahip olduğu sınav modülü ile eğitmenlere sınav oluşturabilme, öğrencilere de bu sınavları beyaz pano üzerinden cevaplayabilme imkanını vermektedir.Beyaz pano üzerinden 3 çeşit soru tipi kullanarak sınavlar oluşturalabilir.Bu soru tipleri Doğru/Yanlış Çoktan Seçmeli Yazılı Tipi Soru Herhangi bir sınav oluştururken kaydetmiş olduğunuz sorular, veritabanında saklanmakta ve eğitmen istediğinde kişisel soru bankasından bu soruları geri çağırıp sonraki sınavlarında kullanabilmektedir.

9 SINAV MODÜLÜ Sınav ayarları altında yer alan aşağıdaki seçenekler vasıtasıyla; “Önizleme” seçeneği ile sınavınızı yayınlamadan önce öğrenci gibi görüntüleyebilir. “yazdır” seçeneği ile sınav sorularını yazıcıya göndermek için yeni bir pencerede görüntüleybilir, “Başlatma Seçenekleri” altında sınavı daha sonra yayınlamak üzere gizleyebilir, sınavı o an başlatabilir veya ileri bir tarihte otomatik olarak başlatılmasını sağlayabilir, Sınav süresi tanımlayabilir, Sınav sorularını her öğrenci için farklı sıralarda gösterilmesini sağlayabilir, Dilerseniz sınav bittiğinde, dilerseniz siz notları yayınladığınızda cevapları ve sonuçları öğrencilere gösterebilirsiniz.

10 NOT DEFTERİ MODÜLÜ Öğrencilere verilen notlar kolaylıkla takip edilebileceği, üstelik sınav ve ödev modülleriyle entegre çalışabilen Not Defteri ile artık not hesaplamak çok kolay.Oluşturduğunuz sınav veya ödevler otomatik olarak Not Defterine aktarılır. Dilerseniz farklı not başlıklarını da tabloya ekleyebilir ve her not başlığı için not ağırlıkları belirleyebilirsiniz.Sistem her bir öğrencinin yılsonu veya dönem ortalamasını otomatik olarak hesaplar, aynı zamanda da her bir not başlığında sınıf ortalamasını eğitmenlere gösterir.

11 TARTIŞMALAR MODÜLÜ Beyaz pano üzerinde öğrencilerinizin farklı konuları sizin kontrolünüz altında daha organize bir ortamda tartışabilmeleri amacıyla Tartışmalar modülü geliştirilmiştir.Belirleyeceğiniz konular için başlatacağınız her tartışma ayrı bir başlık altında takip edilecektir.

12 SINIF KÜTÜPHANESİ Her dijital sınıfınız altında bir Sınıf Kütüphanesi mevcuttur. Sınıf Kütüphanesi, öğrencilerinizle paylaşmak istediğiniz tüm ders materyallerini yükleyebileceğiniz ve de öğrencilerinizin düzenli bir şekilde takip edileceği bir alandır.

13 DOSYALARIM MODÜLÜ Beyaz pano, bulut teknolojisi desteğiyle dünyanın en gelişmiş sunucuları üzerinde kullanıcılarına hizmet vermektedir. Bulut teknolojisinin sağlamış olduğu avantaj ile sistemimiz üzerinde her eğitmenimize 2 gb büyüklüğünde kişisel dosya saklama alanı tahsis edilmiştir. Bu dosya saklama alanında derslerle ilgili veya kişisel dosyalarınızı saklayabilir ve bunları dilediğiniz zaman sınıf panoları üzerinde paylaşabilirsiniz.

14 GRUPLAR MODÜLÜ Kullanıcıların kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla oluşturulmuş bir modüldür.Eğitmenler diledikleri başlıklar altında Gruplar oluşturabilir, bu şekilde diğer eğitmenlerle biraraya gelebilir ve gerek akademik gerekse de sosyal anlamda kendilerini geliştirebilecekleri ve aralarında bilgi paylaşabilecekleri ortamları oluşturabilirler.

15 BEYAZ PANO SOSYAL BİR AĞ
Beyaz pano aynı zamanda güvenli bir sosyal ağdır.Kişisel gizlilik ayarları sayesinde profiliniz veya diğer kişisel bilgilerinize erişimi dilediğiniz gibi ayarlayabilir, dilerseniz profilinizi dış dünyaya kapatabilirsiniz. Beyazpano altında oluşturduğunuz sınıflar, tamamen gizli ve size ait olup,sizden ve sınıfınıza davet etmiş olduğunuz öğrenciler dışında hiçbir kullanıcı tarafından görüntülenemez,yayınlamış olduğunuz içeriğe erişelemez. Diğer sosyal ağlarda yer alan profil ve kişisel arkadaş ağınızı oluşturabilme,mesajlaşma, sınıflarınız veya arkadaşlarınızla ilgili bildirimler alma ve bu bildirimleri tercihlerinize göre sınırlandırabilme gibi özelliklerin tamamı Beyazpanoda mevcuttur.


"ÖĞRENME YÖNETİM SİSTEMLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları