Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Video Blog ve Youtube.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Video Blog ve Youtube."— Sunum transkripti:

1 Video Blog ve Youtube

2

3 Video Blog Blog nedir ? Blog aslında kişisel site olarak tanımlanabilir. Bazı bloglar günlük gibi her gün ne yaptığını yazarlar, bazıları gündemde olan olaylarla ilgili yorum yaparlar, bazıları teknoloji veya kendi alanlarıyla ilgili bloglar açarlar.

4 Video Blog Belli bir periyod dahilinde yine çoğu kez belli bir konuya bağlı olarak video kaydı yöntemi ile günlük tutulmasıdır. Genelde rastlanan kullanıcının webcam karşısına geçmesi ve belli bir konuda her gün bir video kaydı oluşturmasıdır. Bazı durumlarda ise hiç bir konuya bağlı olmadan video kaydını yapan kullanıcının o günkü ruh haline bağlı olarak bir konu seçilebilir.

5 Video bloglar amatör ve ticari olmak üzere ikiye ayrılmışlardır
Video bloglar amatör ve ticari olmak üzere ikiye ayrılmışlardır. Dünya'da videonun önlenemez yükselişi ile beraber sayısı çok yüksek olan video izleyicisi büyük bir reklam mecarası haline gelmiştir. Bunu göz ardı etmeyen reklam sektörü özellikle Amerika'da video bloggerlar ile anlaşarak onlara amatör görünümlü özel prodüksiyonlar yaptırmaya başlamıştır.

6 Video Blog nasıl kullanılır ?
Bu portalda kişi kendine ilk olarak bir sayfa açar bunun için kullanıcının video blog adresine (günümüzde çeşitli video blog adresleri bulunmaktadır) üye olması gerekir. Üye olup giriş yaptıktan sonra kendi sayfasına video ekleyebilir , başkalarının videolarını görüp yorum yapabilir ve istediği videoyu yayınlayıp bir bakıma video günlüğü oluşturabilir.

7

8 " Youtube üç Amerikalı iş arkadaşının (Chad Hurley, Steve Chen ve Jawed Karim) eğlence için açtıkları daha sonra Google tarafından 1.65 milyar dolara satın alınan, kısaca "Video Paylaşım Sitesi" olarak adlandırabileceğimiz bir web sitesidir. İçeriğinde binlerce hatta belki milyonlarca video bulabileceğiniz video paylaşım sitelerinin ilki, en kapsamlısı ve en büyüğüdür. " İsmail Hakkı NAKİLCİOĞLU Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi, Afyon MYO, Radyo-TV Yayımcılığı Programı 03200, AFYONKARAHİSAR

9 Günlük ortalama 100 milyon video izleniyor
Günlük ortalama 100 milyon video izleniyor. Ayda da ortalama 20 milyon ziyaretçi siteye giriyor. 1,65 Milyar Dolar ile Google’ a satıldıktan sonra gelişimini devam ettiren Youtube aynı zamanda bağımsız bir marka olarak varlığını da sürdürmektedir. Üç kurucusu da görevlerine halen devam etmektedir.

10 “ Özellikle amatör bireylerin tamamen kendi imkanlarıyla oluşturdukları hareketli görüntüleri paylaşım platformu fikrinden ortaya çıkan “YouTube” web sitesi, tüm dünyadan tatminkar hızlarla site ziyaretçilerine videoları arama ve gösterme özelliğiyle popüler bir yer edinmiştir. ” (Bülent Gürsel EMİROĞLU ( Başkent Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, 06530, ANKARA ))

11 Youtube da hangi videolar bulunur ?
Youtube da eğitimden eğlenceye , diziden sinemaya, spordan habere her türlü video bulunur. Bulunan videolar hem çalışanları tarafından hemde kullanıcıları tarafından siteye yüklenir. Video yüklemek için siteye üye olmak gerekir.

12 YouTube'da Aradığım Videoyu Nasıl Bulabilirim?
 Sitenin üst orta kısmında bulunan arama kutusuna aramak istediğiniz video il ilgili sözcük yada terimi yazarak SEARCH tuşuna basarak aramak istediğiniz video üzerine çeşitli sonuçlar bulabilirsiniz. Veya youtube.com sitesinin üst kısmında bulunan menüde "Categories" e tıklayıp en popüler videoları hatta Youtube'un sizin için önerdiği çeşitli, eğlenceli videoları izleyebilirsiniz.

13 Youtube nasıl kullanılır?

14

15

16 Eğitime Katkıları

17 Video Blog ve Youtube un Eğitime Katkıları
Videolarda, görüntü ve ses aynı anda öğrenciye verilir. Bu sayede öğrencilerin  etkili bir şekilde öğrenmeleri sağlanır.

18 Video Blog un ve Youtube un Eğitime Katkıları
Öğrenmeyi zamana ve mekâna bağlı olmaktan kurtarmakta, bireysel ve grupla öğrenmeye yeni olanaklar kazandırmakta, bilginin sunuluşunda düzen sağlamakta, öğrenmeyi kolaylaştırmakta, kalıcı öğrenme sağlamakta, öğrencilerin tepkilerini gözleme olanağı vermektedir. Youtube sayesinde öğretim bireyselleştirilmiş olur.

19 Eğitime Katkıları ‘’ Youtube oluşturmacı yaklaşım temellerine sahip olmasıdır. Çünkü videolar ile öğrenci de merak duygusu oluşturarak onu araştırmaya, keşfetmeye itmektedir. Sadece yerel değil çocuğun dünyanın bir ucundaki bilgiye erişimini sağlayarak çocuğun küreselleşmesine katkı sağlamaktadır. ’’ Dr. Habibe Aldağ

20 Eğitime Katkıları Öğrenciye sadece bilgi sunmaz. Öğrencinin de bilgiyi yapılandırıp yayınlamasına olanak tanır. Youtube öğrenciye video hakkında yorum yapma olanağı tanıyarak çocuğun eleştirme ve değerlendirme kavramlarının gelişmesine katkı da bulunacaktır. Bireye istediği zaman ve istediği yerde ilgili içeriği sunma olanağı sağlamaktadır.

21 Eğitimde Kullanımı " 10 dakikalık bir aşçılık okulu , saç şekillendirmeyi öğreten videolar vb. genellikle öğrencilerin okulda bulamadığı içeriklerdir. " Stephen Downes

22 Eğitimde Kullanımı " Öğretim üyeleri, personel ve öğrencilerin yanı sıra okul için eğitimsel amaçla yapılan video klipleri YouTube.com üzerinden bulunup öğrencilerin daha etkili öğrenmesi sağlanmış olur. " Sara Cardine 21 Temmuz 2008 tarihinde ‘Youtube Eğitim İçin Hazır mı? ‘ adlı makaleden alıntı

23 Eğitimde Kullanımı Öğrencilerin daha etkili öğrenmesini sağlar Örn; harfleri öğretmek için eğlenceli , sesli ve renkli videolar bulunur.

24 Eğitimde Kullanımı Matamatik dersi ve diğer dersler için kaçırılan , tekrar gerektiren yerler arama yapılıp bulunarak öğrenim gerçekleştirilir.

25 Eğitimde Kullanımı Ebruli , kum sanatı , kara kalem vb. gibi sanatsal öğrenimlerde buradan takip edilebilir.

26 Eğitimde Kullanımı Çeşitli dans ve spor dalları ile eğitsel videolar bulunur.

27 Yararlanılan Makaleler
Andy Mann (Ed Teknik Danışman, CISD ) / eli Stephen Downes Dr. Habibe Aldağ (Çukurova Üniversitesi) Bülent Gürsel EMİROĞLU ( Başkent Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, 06530, ANKARA ) Yasemin Gülbahar ( Başkent Üniversitesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü, Ankara) Doç. Dr. Filiz Tiryakioğlu ( Anadolu Üniversitesi ) Murat HAZAR (Yrd. Doç. Dr. Gazi Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü.)

28 Yararlanılan Makaleler
Michelle Harris Sara Cardine. (2008). Youtube Eğitim için haziır mı? Adlı makaleden alıntı McKenzie, J. (2008) İsmail Hakkı NAKİLCİOĞLU Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi, Afyon MYO, Radyo-TV Yayımcılığı Programı 03200, AFYONKARAHİSAR


"Video Blog ve Youtube." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları