KAVİMLER GÖÇÜ (375).

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1. Destan, yazıt ve diğer belgelerden yararlanarak, Orta Asya ilk Türk toplumlarının siyasal, ekonomik ve kültürel özelliklerine ilişkin çıkarımlarda bulunur.
Advertisements

AÇLI SEFERLERİ Sedat ALTAŞ.
AB Düşüncesinin Temelini Batı Almanya Fransa İtalya Belçika Hollanda Lüksemburg.
 BAŞKENTİ-KONSTANTİNOPOLİS  RESMİ DİLİ-LATİNCE  DİNİ-391 yılına kadar Antik Roma Dini, Sonra Ortodoks Hristiyanlığı ve Hristiyanlık  YÖNETİM-OTOKRASİ.
ORTAÇAĞDA AVRUPA TARİHİ
Tarafından yayınlanmaktadır.
Mertcan SİNAN 7/A.
T A R İ H ORTA ASYA TÜRK TARİHİ K P S 1 . C O M GÖÇLER
Asya Hun Devleti (Büyük Hun Devleti)
…Tarih Kainatın Vicdanıdır...
Avrupa Hun Devleti.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük II. DÜNYA SAVAŞI SONRASI DÜNYA
KAVİMLER GÖÇÜ SBEP
Sosyal Bilgiler TÜRKLERİN YENİ YURDU ANADOLU
Avrupa Hun İmparatorluğu
BÜYÜK HUN DEVLETİ KAVİMLER GÖÇÜ
ORTA ASYA’DA KURULAN TÜRK DEVLETLERİ
TOPRAKTAN GELEN YAŞAM Erdoğan GÜL.
KAVİMLER GÖÇÜ.
Canakkale savaslari Yaprak yurdakul. Yirminci yüzyılın başlarında Avrupa sınırlarından taşıyordu. Ekonomik rekabet, sömürgecilik ve milliyetçilik akımları.
Avrupa Hun İmpartorluğu (Attila İmparatorluğu)
Sosyal Bilgiler ANADOLU’DA İLK TÜRK DEVLETİ ve BEYLİKLERİ
TARİHE YÖN VEREN MUHAREBELER NAZLI EREN HTS-1 SAREN
EMEVİLER DÖNEMİ ( ).
HUNLAR SBEP SOSYALBİLGİEVİ.
ORTA ASYA VE AVRUPA’DA KURULAN DİĞER TÜRK DEVLET TOPLULUKLARI
,.
AMERİKA’NIN BAĞIMSIZLIĞI VE FRANSIZ DEVRİMİ
XIX. yüzyılın ikinci yarısına kadar derebeylik (feodal) düzenin hâkim olduğu Japonya, dış dünyaya kapalı bir ülkeydi. Şogun adı verilen ordu komutanı bu.
İLK TÜRK DEVLETLERİ facebook/tarihkursu
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
Rönasans Hareketleri’nin İTALYA ‘da Başlamasının Nedenleri
KAVİMLER GÖÇÜ SBEP
İSLAMİYETTEN ÖNCE TÜRKLERDE EĞİTİM
TARİH ÖNCESİ DEVİRLER TA®İH NOTLA®I.
Nuran BOYRAZ Tarih Öğretmeni HAÇLI SEFERLER İ (1096–1270) XI. yy.'ın sonlarından XIII. yy.'ın sonlarına kadar Hıristiyanların güçlenen Müslüman dünyasına.
ASYA HUN DEVLETİ.
AVRUPA ‘ NIN SÖMÜRGECİLİK FAALİYETLERİ
UZAKDOĞU’DA YENİ BİR GÜÇ: JAPONYA
GÜZ-V: ÇAĞDAŞ DÜNYANIN TEMEL KAVRAMLARI Fransız İhtilalını Hazırlayan Sebepler Ortaçağ’da Avrupa (Karanlık çağ) Siyasi yapısı: Derebeylik Sosyal yapısı:
3. ÜNİTE: İLK TÜRK DEVLETLERİ
Ortaçağın Genel Özellikleri: _Devletlerin merkezi otoritesi zayıf. _Feodalite rejimi toplumları baskı altına almıştır. _Papalar hem dinsel, hem siyasal,
Avrupa’da, hangi savaşın sonucunda, Haçlı Düşüncesi ortaya çıkmıştır?
TARİH ÖNCESİ DEVİRLER Hazırlayan BARIŞ KIRCALI ÖZEL MERVE KOLEJİ.
Türklerin anayurdu Orta Asya'dır.
KAZANIMLAR 1.Destan, yazıt ve diğer belgelerden yararlanarak, Orta Asya ilk Türk toplumlarının siyasal, ekonomik ve kültürel özelliklerine ilişkin çıkarımlarda.
375’te Kavimler göçü sonucu Roma İmparatorluğunun ikiye ayrılması sonucu İstanbul’da kurulmustur. Bizanslılar, Yunan ve Helenizm kültürüyle yoğrulmuş,
Yüzölçümü bakımından Okyanusya’dan sonra en küçük kıta olan Avrupa, Eski Dünya kara kütlesinin (Avrasya), kuzeybatısında Asya’dan yarımada şeklinde ayrılan.
TARİH 9 ARİF ÖZBEYLİ
TAR İ HTEK İ BÜYÜK GÖÇLER. İlk insanların yeryüzüne nasıl yayıldıkları hakkında elimizde kesin bir bilgi yoktur. Tarih Öncesi çağlarda Kuzey Kutbu’ndan.
Yapan=Mücahitnşahin Sınıf=10/A 'Numara=2622 Konu= Kavimler göçünün sonuçları.
TÜRKLERİN İLK YURDU Türklerin ilk ana yurdu Orta Asya’dır. Bu bölge batıda Hazar Denizi’nden doğuda Kingan Dağlarına, kuzeyde Altay Dağları ve Baykal.
Batı Medeniyeti Batı Roma. BATI ROMA İMPARATORLUĞU Batı Roma İmparatorluğu, Büyük Roma İmparatorluğu'nun M.S. 395 yılında İmparator Theodosius tarafından.
BARBAR TOPLUMLAR.
II. Dünya Savaşı büyük bir yıkıma sebep oldu. 80 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği bu savaş dünya genelinde ekonomik krizlere, ülke sınırlarının.
Macarlar ve Avrupa Fin-Ugor kökenli Macarlar, IX. yüzyıl içerisinde Don Nehri’nin Hazar Denizi’ne döküldüğü bölgeye gelerek yerleştiler. Bizanslılar’ın.
Germen Kavimleri Anavatanları İskandinavya ve Kuzey Almanya olarak kabul edilen Germen kavimlerinin medeniyet dairesiyle ilk temasları, Roma İmparatoru.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
GOTLAR I. ve III. yüzyıl arasında Germen kavimleri; siyasal, sosyal ve ekonomik cihetten inkişaf gerçekleştirdi. Bazı kavimler demografik, bazı kavimler.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
-Göçlerden sonra Orta Asya,da kurulan ilk Türk devletidir. Necdet YILMAZ Sosyal Bilgiler Öğretmeni 2008.
Kavimler Göçü.
COĞRAFİ KEŞİFLER.
XIX. yüzyılın ikinci yarısına kadar derebeylik (feodal) düzenin hâkim olduğu Japonya, dış dünyaya kapalı bir ülkeydi. Şogun adı verilen ordu komutanı bu.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ASYA HUN DEVLETİ. Asya Hun Devleti Tarih bilgilerimize göre Orta Asya'da kurulan ilk Türk devleti Büyük Hun Devleti'dir. Hunlar'ın bilinen ilk hükümdarı.
ORTA ASYA HUN DEVLETI om/watch?v=UEvOO...
Sunum transkripti:

KAVİMLER GÖÇÜ (375)

4. yüzyılın ortalarında Hunlar, Aral Gölü ile Hazar Denizi arasındaki bölgeden Don ve Volga nehirleri arasındaki bölgeye kaymışlardır. Orta Asya'daki Çin Devleti'nin egemenliğinden kurtulmak için MS 350 yıllarında batıya hareket eden Hun grubu, Volga-Don nehirleri arasında yaşayan Hunların daha batıya göçmelerine neden oldu. O tarihlerde Karadeniz'in kuzeyindeki düzlüklerde Cermen kavimlerinden olan Gotlar yaşamaktaydı. 375 yılında Hunlar, Gotların yaşadıkları bu bölgeye girdi.

Hunların bu bölgeye yerleşmesiyle daha fazla buralarda yaşayamayan çoğunluğu Cermen olan Vizigotlar, Ostrogotlar, Gotlar, Gepitler ve Vandallar batıya doğru göç etmeye başladılar. Romalıların barbar olarak adlandırdığı bu kavimler önlerine çıkan diğer kavimleri yurtlarından atarak İspanya'ya hatta Kuzey Afrika'ya kadar ilerlediler. Yıllarca süren bu döneme Kavimler Göçü denir.

Nedenleri Büyük Hun Devleti'nin dağılmasından sonra As­ya'nın batısında (Hazar ve Aral Gölü arası) Hunlara katılımların olması, burada çoğalan nüfus ve kabileler arasındaki rekabet ve mücadelelerle daha batıya doğru kaymaya başlamaları İdil (Volga) ırmağının batısına gelen Hunlar ‘ ın ön­lerine gelen kavimleri yurtlarından çıkartmaya başla­maları (375) Hunların baskısıyla Kavimler Göçü bütün Avrupa'yı etkileyerek, değişik zamanlarda yüzyıllarca de­vam etmiştir.

Göç Yolları Bu nedenlere bağlı olarak yeni yurt bulma düşüncesiyle Ostrogotlar italya'ya, Vizigotlar ispanya 'ya, Vandallar Kuzey Afrika'ya, Franklar Fransa'ya, Germenler Kuzey Avrupa'ya ilerlediler. Böylece Avru­pa'da hızlı bir sosyal, kültürel, siyasal ve dini değiş­me yaşandı.

Sonuçları Roma İmparatorluğu M.S. 395’ te ikiye ayrıldı. Batı Roma 476 yılında yıkıldı. Krallıklar etkisini kaybetti, feodal rejim (dere­beylikler önem kazandı. Kilise ve papalık güçlendi, skolastik düşünce önem kazandı. Avrupa devletlerinin (İngiltere, Fransa ve İspanya) temelleri atıldı. Avrupa’da milliyetçilik yayıldı. İlkçağ kapandı, Ortaçağ başladı. Avrupa Hun Devleti kuruldu.

Avrupa Hun Devleti

Roma İmparatorluğunun Çöküş Nedenleri 1)İmparatorluğun geniş sınırlara ulaşması. 2)Askeri birliklerin (lejyon) kendi komutanlarını imparator ilan etmesi ve imparatorların birbirleri ile mücadeleleri 3)İç mücadelelerin devleti yıpratması 4)Germenlerin ve İranlıların saldırıları 5)Kavimler Göçü yani Hun akımlarının Roma topraklarına baskısı

KAYNAKÇA http://www.turkcebilgi.com/ansiklopedi/kavimler _g%C3%B6%C3%A7%C3%BC http://tr.wikipedia.org/wiki/Kavimler_G%C3%B6 %C3%A7%C3%BC http://www.forumlopedi.net/empty- t21212.0.html http://www.genbilim.com/content/view/4782/19 0/

Hazırlayan: ÖZGE YILMAZ