Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kavimler Göçü.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kavimler Göçü."— Sunum transkripti:

1 Kavimler Göçü

2 Kavimler Göçü 4. yüzyılın ortalarında Hunlar Aral Gölü ile Hazar Denizi arasındaki bölgeden Don ve Volga nehirleri arasındaki bölgeye kaymışlardır. Bu göçe Tarih biliminde “Kavimler Göçü” Denmiştir.

3 Kavimler Göçü'nün Nedenleri
Büyük Hun Devleti'nin dağılmasından sonra Asya'nın batısında (Hazar ve Aral Gölü arası) Hunlara katılımların olması, burada çoğalan nüfus ve kabileler arasındaki rekabet ve mücadelelerle daha batıya doğru kaymaya başlamışlar. İdil (Volga) ırmağının batısına gelen Hunlar önlerine gelen kavimleri yurtlarından çıkartmaya başlamaları (375) Hunların baskısıyla Kavimler Göçü bütün Avrui pa'yı etkileyerek, değişik zamanlarda yüzyıllarca de­vam etmiştir.

4 Kavimler Göçü'nün Nedenleri
Yukarıdaki nedenlere bağlı olarak Karadeniz'in ku­zeyinde yaşayan Got'lar (Ostrogotlar-Vizigotlar) Vandallar, Geomenler, Suevler, Gepitler Avrupa'ya doğru dalgalar halinde ilerleyerek, kendilerine yeni yaşam alanları bulmak istediler. Bu sırada Avrupa'da Roma İmparatorluğu en büyük devletti. Ostrogotlar italya'ya, Vizigotlar ispanya 'ya, Vandallar Kuzey Afrika'ya, Franklar Fransa'ya, Germenler Kuzey Avrupa'ya ilerlediler. Böylece Avru­pa'da hızlı bir sosyal, kültürel, siyasal ve dini değişme yaşandı.

5 Kavimler Göçü'nün Sonuçları
Avrupa'nın bugünkü siyasi ve sosyal yapısı ortaya çıkmıştır. Kavimlerin birleşmesi ile yeni milletler ortaya çıkmıştır. Roma İmparatorluğu ikiye ayrılmıştır. Göçlere dayanamayan Batı Roma İmparatorluğu 476'da yıkılmıştır.

6 Kavimler Göçü'nün Sonuçları
Avrupa'da derebeylik (feodalite) rejimi ortaya çıkmıştır. İlk çağ sona ermiş, Orta Çağ başlamıştır. Avrupa Hun Devleti kurulmuştur. Avrupa'da günümüzde yaşayan milletler oluşmuştur. dosyabak.com Avrupa'da kurulan Türk imparatorlukları ve devletleri sayesinde Avrupa nüfusu çoğalmış ve Türk kültürü de bununla beraber bölgede diğer kültürlerle birleşerek yayılmıştır.

7 Popülasyon Hareketleri
Ostrogotlar İtalya'ya Vizigotlar İspanya 'ya Vandallar Kuzey Afrika'ya Franklar Fransa'ya Germenler Kuzey Avrupa'ya

8 Hun baskıları sonucunda Avrupa’daki Hareketlilik…

9

10 Türkler’in Kavimler Göçü’nü sembolleyen bir Türk halısı motifi…

11 Havsing Loê Tarafından yapılan bir Kavimler Göçü Temsili Resimi…

12 Jusë Runin Tarafından yapılan bir Kavimler Göçü Temsili Resimi…

13 Kavimler Göçü zamanında Avrupa’daki Bir Antik Tiyatro…

14 İdil Irmağı yakınlarındaki bir yerleşim yerinin şimdiki Resmi

15 İdil Nehri’nin Şimdiki halinden bir görüntü


"Kavimler Göçü." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları