Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KAVİMLER GÖÇÜ SBEP www.sosyalbilgievi.tr.cx.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KAVİMLER GÖÇÜ SBEP www.sosyalbilgievi.tr.cx."— Sunum transkripti:

1 KAVİMLER GÖÇÜ SBEP

2 KAVİMLER GÖÇÜ Dördüncü Yüzyıl’ın son çeyreğinde insanlık büyük bir nüfus hareketine tanık oldu.Kavimler Göçü dediğimiz bu olay,İlk çağı değiştirebilecek sonuçlar doğurdu.Balamir, Uldız, Rua ve Karaton gibi liderlerin önderliğinde büyük Hun Toplulukları batıya (Avrupa) hareket ettiler.

3 KAVİMLER GÖÇÜ Bu yıllarda, Karpat Dağlarının kuzeyinde Lombardlar, Güney Rusya`da Ostrogotlar ve Vizigotlar, Macaristan`da Vandallar Ren ve Elbe arasında Angıllar ve Saksonlar, Yukarı Ren Boyları’nda Franklar Tuna ve Ren`in kesiştiği yerde ise Almanlar yaşamakta idiler. Hun baskısı karşısında bu saydığımız gruplar Roma Toprakları’na girdiler.

4 KAVİMLER GÖÇÜ Romalılar,kendilerinden olmayan bu insanlara Barbar diyorlardı. Barbar Akınları Roma`da büyük bir yıkıma yol açtı. Cebelitarık`tan Tuna`ya kadar olan geniş olanda Romalılar’ın sağladığı barış ve huzur etkinliğini yitirdi. Atilla`nın önderliğinde sıkı bir disiplin içinde hareket eden Hunlar Germenlerle büyük bir mücadeleye başladılar. Germen Şefleri’nden Radagais ve Geneserik`e bağlı kuvvetler Hunlar tarafından etkisiz hale getirilerek Kafkaslar ve Avrupa`da Hun Barışı egemen kılındı.

5 KAVİMLER GÖÇÜ Bu arada Angıllar ve Saksonlar Büyük Britanya Adasına, Franklar Fransa`ya, Gotlar Ispanya`ya, diğer kavimler de uygun yerlere giderek batının bugünkü etnik ve siyasal yapışını oluşturmaya başladılar. Konusunu Hun Germen savaşlarından alan Almanların ünlü Nibelungen Destanı, bu yılların anılarını ortaya koyar.

6 KAVİMLER GÖÇÜ Batıdaki bu yapılanma sürecinde Roma İmparatorluğu önce Batı Roma ve Doğu Roma İmparatorluğu şeklinde ikiye ayrıldı…Sonra da imparatorluğun batı kanadı olan Batı Roma İmparatorluğu,Germen Akınları sonunda yıkılarak tarihe karıştı.

7 KAVİMLER GÖÇÜ Batıda Roma İmparatorluğu gibi merkezi bir otoritenin bir anda kayboluşu büyük sorunlar doğurdu. Yurt bulmak isteyen büyük nüfus hareketlerinin yarattığı siyasal istikrarsızlık ve terör uzun yıllar etkinliğini sürdürdü. İnsanlığın en uzun dönemi olan İlk Çağ, bu karmaşa içinde sessizce kapanırken tüm Orta Çağ boyunca etkinliğini sürdürecek olan Feodalizm kökleşmeye başladı.

8 KAVİMLER GÖÇÜ Atilla`nın ölümünden sonra Batı Hun barışı bozuldu. Bizans saldırılarına uğrayan Hunların bir kısmı bulundukları bölgede Hristiyanlığı benimseyerek Macar ve Bulgarların etnik yapısını oluştururken; bir kısmı da Kafkaslara çekilmek zorunda kaldılar.

9 KAVİMLER GÖÇÜ Hunların sahneden çekilişinden sonra Kafkaslarda uzun bir süre siyasi istikrar kurulamadı. Nihayet 552 yılında Aşina (Asena) soyundan bir kahraman Göktürk elini teşkilatlandırarak Çin`den Kafkaslara kadar geniş bir alanda siyasal birliği yeniden sağladı.

10 son SBEP


"KAVİMLER GÖÇÜ SBEP www.sosyalbilgievi.tr.cx." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları