Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Batı Medeniyeti Batı Roma. BATI ROMA İMPARATORLUĞU Batı Roma İmparatorluğu, Büyük Roma İmparatorluğu'nun M.S. 395 yılında İmparator Theodosius tarafından.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Batı Medeniyeti Batı Roma. BATI ROMA İMPARATORLUĞU Batı Roma İmparatorluğu, Büyük Roma İmparatorluğu'nun M.S. 395 yılında İmparator Theodosius tarafından."— Sunum transkripti:

1 Batı Medeniyeti Batı Roma

2 BATI ROMA İMPARATORLUĞU Batı Roma İmparatorluğu, Büyük Roma İmparatorluğu'nun M.S. 395 yılında İmparator Theodosius tarafından ikiye bölünmesiyle ortaya çıktı. Öbür yarısı ise Bizans İmparatorluğu olarak da nitelendirilen Doğu Roma İmparatorluğu'dur. İmparatorluk, 3. yüzyıl ile 5. yüzyıl arasında aralıklı olarak var olmuştur.Doğu Roma İmparatorluğu'nun 527-565 senelerinde İtalya'nın büyük bir bölümünü işgal edip alması da, Batı Roma İmparatorluğu'nun tekrardan doğuşuna yetmemiştir.

3

4 ROMA ESERLERİ İstanbul Bozdoğan Su Kemeri Ogüst Mabedi Antalya Aspendos Tiyatrosu Çemberlitaş Roma Hamamı

5 İstanbul Bozdoğan Su Kemeri

6 Ogüst Mabedi

7 Antalya Aspendos Tiyatrosu

8 Çemberlitaş

9 Roma Hamamı

10 SORULARA GEÇİYORUZ

11 Buranın adı nedir?

12 Doğru cevap ‘OGÜST MABEDİ’

13 Buranın adı nedir?

14 Doğru cevap ‘İSTANBUL BOZDOĞAN SU KEMERİ’

15 Batı Roma İmparatorluğu hangi yılda kim tarafından bölünmesiyle ortaya çıktı?

16 Batı Roma İmparatorluğu, Büyük Roma İmparatorluğu'nun M.S. 395 yılında İmparator Theodosius tarafından ikiye bölünmesiyle ortaya çıktı.

17 Neden ikiye ayrıldı?

18 375 yılında Kavimler Göçü ile yaşadığı büyük karmaşanın ardından 395’te Doğu Roma ve Batı Roma adı altında iki ayrı devlete bölünmüştür. Batı Roma, 476’daki Germen saldırısı sonucu yıkılırken, Doğu Roma (Bizans İmparatorluğu) 1453 tarihinde Fatih’in İstanbul’u fethiyle yıkılmıştır.

19 Kaç yılında ikiye ayrılmışlardır?

20 395 yılında ayrılmıştır.


"Batı Medeniyeti Batı Roma. BATI ROMA İMPARATORLUĞU Batı Roma İmparatorluğu, Büyük Roma İmparatorluğu'nun M.S. 395 yılında İmparator Theodosius tarafından." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları