İnsan ve sorumluluk Bu dünyayı ayakta tutmamız için sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekmektedir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Benim kim olduğumu biliyor musunuz? Soy alguien con quien convives a diario Hergün birlikte yaşadığınız biriyim...
Advertisements

e) Tanışma ve Tanıştırılmada Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar
KAZANIMLAR 5. Bir Türk vatandaşı olarak cumhuriyetin Türk milletine kazandırdığı vatandaşlık temel hak ve sorumlulukları bilincini kazanır.
Zeytİnburnu kIz anadolu İmam hatİp lİsesİ
AİLE VE AKRABALIK İLİŞKİLERİ
Kazanım 4. Çocuk olarak haklarını fark eder.
KAZANIMLAR 5. İçinde bulunduğu eğitsel ve sosyal faaliyetlerde işleyen süreçleri demokrasinin ilkeleri açısından analiz eder.
Allah bize ne marka araba kullandığımızı sormayacak... Ama gerektiğinde kaç çaresiz insana yardım etmek için arabamıza aldığımızı soracak Allah bize kaç.
ÖZEL ANTAKYA ATA İLKOKULU
İBADET - TEMİZLİK İLİŞKİSİ
İLETİŞİM & HASTA MEMNUNİYETİ
Hasta Hakları.
ELGİNKAN VAKFI; E.C.A. markasını yaratan, ELGİNKAN ailesi tarafından kurulmuştur. ECA; Ekrem, Cahit ve Ahmet isimlerinin baş harflerinden oluşmaktadır.
4. SINIF 1. ÜNİTE 1.5. SELAMLAŞMA
ADALET.
Kendine Karşı Sorumluluk
HERKES, HERHANGİ BİRİ BİRİSİ VE HİÇ KİMSE
İlköğretim DKAB Dersi 4. Sınıf 5. Ünite Sunusu
10. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ
4. SINIF II. ÜNİTE: TEMİZ OLALIM
KUL HAKKI BAŞKALARINA ZARAR VERMEK:
Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Dersi 11. Sınıf 1. Ünite
İÇTİMAİ(TOPLUMSAL) GÖREVLER
KAZA VE KADERE İMAN AHİRET GÜNÜNE İMAN RABİA DOĞAN ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAK. DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİL. EĞİTİMİ ÖĞRT.
Mehmet Hikmet Kaşerci Ortaokulu REHBERLİK SERVİSİ
İşçi Sağlığı ve Güvenliğinde Sosyal Diyalog Doç. Dr. Mücahit EĞRİ İnönü Ün. Tıp Fak. Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı.
AKLIN DİNİ SORUMLULUKTAKİ YERİ VE ÖNEMİ
BİREYSEL VE TOPLUMSAL SORUMLULUKLARIMIZ
HAYAT CAN DÜNDAR SESLİ İZLEYİNİZ.
Kazanım 3. Katıldığı gruplarda aldığı roller ile rollerin gerektirdiği hak ve sorumlulukları ilişkilendirir.
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ
HEPİMİZİN ÖDEVİ VERGİ.
Okullardaki sosyal sermaye anlayIŞI
İSLAM’IN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMAYA VERDİĞİ ÖNEM
Kendimizi Koruma Yolları ve Güvenli Yaşam
YA KİMSEYE GÜVENEMESEYDİK
ALTIN ÖĞRENCİ KRİTERLERİ
İNSANIN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA İHTİYACI
HAYAT CAN DÜNDAR.
Engelli Çocuk Ailelerine Önemli Uyarılar
Bu ay değerler eğitimi kapsamında Görgü ve Nezaket Kuralları üzerinde duracağız. Hepimiz nezaket ve görgü kurallarını küçük yaşlardan itibaren öğrendiğimiz.
Başkalarına Zarar Vermek- Kul Hakkı
3. Kardeşler Arasındaki İlişkiler
MERKEZEFENDİ İLKOKULU
Aklın Dinî Sorumluluktaki Yeri ve Önemi
1. Anne Babanın Çocuklara Davranışı
ROLLERİMİZ ve SORUMLULUKLARIMIZ ÇOCUK HAKLARI BİLDİRGESİ
SEVGİ -SAYGI.
HUKUK VE ADALET Hukuk Nedir? Adalet Nedir? Hukukun Ve Adaletin Önemi
4. Kendimize Karşı Sorumluluklarımız :
Ceyhun Yüksel. Yayaların, hayvanların ve araçların karayolları üzerindeki hâl ve hareketleri trafik olarak adlandırılır. Kamuya açık olan bu alandan herkesin.
TUR İ ZM HUKUKU VE MEVZUATI DR. OSMAN AVŞAR KURGUN DR. AYHAN GÖKDEN İ Z DR. MURAT SEL İ M SELV İ DR. GONCA KILIÇ DR. ELBEYI PEL İ T Ö Ğ R. GÖR. HÜSEY İ.
İNTERNET ÇOK GENİŞ BİR ALAN
İnsan İradesi ve Kader İnsanı diğer varlıklardan ayıran en temel özellikler, -akıl -irade AKIL, iyiyi kötüden, güzeli çirkinden, doğruyu yanlıştan ayırt.
BÖLÜM 6 GİRİŞİMCİLİK AHLAKI.
İş Sözleşmesinden Doğan Borçlar
Kaderle İlişkilendirilen Bazı Kavramlar
EĞİTİMİN POLİTİK TEMELLERİ
HAYATIMIZI GÜZELLEŞTİREN NE ÇOK ŞEY VAR
KOLLARI SIVAYALIM ZÜLAL ŞENLİK 2D 1344.
Yasalar AYDIN GÖKMEN. YASA NEDİR*? Devletin yasama gücünce belli biçimlere uyularak düzenlenen ve yürürlüğe girdikten sonra herkesin uyması zorunlu olan,
İŞ VE İŞLETME AHLAKI.
HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM
Yaşanabilir Bir Dünya İçin (Vatandaşlık görevlerimiz)
ÇOCUK HUKUKU’NUN HUKUK SİSTEMİNDEKİ YERİ VE ÖZEL HUKUKTA ÇOCUK HAKLARI
SOSYAL BILGILER ÖDEVI KONU VATANDAŞ OLARAK SORUMLULUKLAR HAZıRLAYAN EYLÜL DEFNE KURTLUGIL ÖĞRETMEN REFIYE YAVUZ SıNıFı/NUMARASı 6 -Ö / 1546.
2.ÜNİTE: ZEKAT,HAC,KURBAN
İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİN AHLAK ALGILARI
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
MUHAMMET EMİN PİŞKİN. HASTA HAKLARI NEDİR? T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hasta Hakları Şubesi.
Sunum transkripti:

İnsan ve sorumluluk Bu dünyayı ayakta tutmamız için sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekmektedir.

Sorumluluk Nedir? Sorumluluk, kişinin kendine ve başkalarına karşı yerine getirilmesi gereken yükümlülüklerini zamanında yerine getirmesi zorunluluğudur.

Genel olarak sorumluluğu; Bir çok dala ayırabiliriz: -Topluma karşı olan sorumluluklarımız Topluma karşı olan sorumluluklarımızın başında birbirimizi sevmek ve haklarımıza karşılıklı olarak saygı göstermek olmalıdır. Tanıdıklarımıza ya da tanımadıklarımıza selam vermek. -Toplumsal olan sorumluluklarımız Bu konuya örnek olarak iyilikle yardımlaşmak ve muhtaçlara yardım elimizi uzatmayı verebiliriz. Kanunlara uymak ve vergi ödemekte toplumsal görevlerimizdendir. -Sosyal olarak sorumluluklarımız Eğer bir aileyi geçindiriyorsa ailesi için bir şeylere uğraşmalı,üretmeli ve kazanmalıdır.

Devlete karşı da sorumluluklarımız vardır Bu sorumluluklarımız devletin ayakta kalması için önemli rol oynar: Vergi vermek:Vergiler bize devletimiz tarafından alınan,devlet ve halkın ihtiyaçlarını karşılamak için aldığı paradır.Bu paralar bize hizmet olarak geri döner. Asker olmak:Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve sağlıklı olan 20 yaşındaki bireyler askere gider.Yurtta ve dünyada geleceğimizi güvence altına askerlerimiz alır. Kanunlara uymak: Devlet,toplumun düzenini sağlamak için belirli kurallar koyar.Aile,okul ve toplum kurallarına uymak bize yarar sağlar.Kanunlara uyulmazsa toplum düzeni bozulur,kanunlara uymayanlar cezalara çarptırılır,suçlu duruma düşerler.

Okulda da sorumluklarımız vardır. Ödevlerimizi yapmak. Öğretmenlerimize saygılı olmak. Okul eşyalarına zarar vermemek Koridorlarda yüksek sesle konuşmamak Okulda çalışanlara maddi ve manevi zarar vermemek.

Dini olarakda sorumluluklarımız vardır. Allah tektir, yeryüzünü ve tüm kainatı, insanları yani kısacası tüm her şeyi şüphesiz yaratan Allah’tır. Allah’ın kullarına emir ve yasakları vardır ancak Allah’ın kullarından istediği en önemli şey Allah’ı inkar etmemeleri yani Allah’a şirk koşmamalarıdır. Allah’ı inkar edip ona şirk koşan kullarını Allah asla ve asla affetmez ve bağışlamaz. İnsanın Allah’a ve insana karşı sorumlulukları vardır: İnsanın Allah'a karşı sorumlulukları;  – İlk olarak insanlar Allah’ın varlığına ve birliğine inanmalıdır.  – Allah’ın emirlerine uyulmalıdır.   - Allah’ın yasaklarından kaçınmalıdır. -Yer yüzündeki hiç bir canlıya zarar vermemelidir vb. İnsanın insana karşı sorumlulukları; İnsanlara karşı saygılı olmak. İnsanların değerlerine karşı saygısızlık yapmamak. İnsanların görünüşleriyle ilgili şakalar yapmamak vb.

Sorumluluk ile ilgili hikaye; Bu hikaye dört kişi hakkındadır Bunların isimleri Herkes, Herhangi biri, Birisi ve Hiç kimse idi. Yapılması gereken önemli bir iş vardı Herkes’in yapması istenmişti Herkes, Birisi’nin o işi yapacağından emindi Herhangi biri yapabilirdi ama Hiç kimse yapmadı Birisi çok kızdı çünkü bu Herkes’in işiydi Herkes, Herhangi biri’nin yapacağını düşünmüştü Herhangi biri yapabilirdi ama Hiç kimse Herkes’in yapmayacağını anlamamıştı