Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Okullardaki sosyal sermaye anlayIŞI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Okullardaki sosyal sermaye anlayIŞI"— Sunum transkripti:

1 Okullardaki sosyal sermaye anlayIŞI

2 Sosyal Sermaye İşimizi bir insan olarak yaparız; yani yaşamımızın öteki bölümlerini işgal eden ayni sosyal ihtiyaç ve tepkilerle dolu bir sosyal etkinlik olarak yaparız. Bağlantıya ve işbirliğine, desteğe ve güvene, aidiyet duygusuna, adalete ve kabul görmeye ihtiyacımız vardır. Bunlar örgütlerde bulunan sosyal sermayedir.

3 Sosyal Sermaye Sosyal sermaye, insanlara, arzulanan hedeflere ulaşmalarını sağlayacak biçimde eylemlerini koordine etme imkanı veren, sosyal yapılar içindeki yerleşik normlar ve sosyal ilişkilerdir.

4 Sosyal Sermayenin Dayandığı Şekiller
Bir sosyal grubun üyelerinin karşılıklı beklenti ve sorumlulukları, Sosyal ilişkilerde zorunlu olan iletişim potansiyeli, Davranışları pekiştirebilecek etkili müeyyide ve normların varlığı Bir örgütteki ilişkilerin düzeni.

5 Sosyal Sermaye Güven Ortak davranışlar Karşılıklı anlayış
Ortak değerler

6 Sosyal Sermayenin Unsurları
Topluluk Güven Sadakat Aidiyet Duygusu

7 Sosyal sermayeye yatırım
Okul, toplum ve aile üçlüsü bireylerin sosyal sermayeyi oluşturup depoladıkları yerlerdir. Sosyal sermayenin depolandığı bu yerlerde sermayenin büyümesi yapılacak yatırıma bağlıdır. Okullarda sosyal sermayeye yatırım yapılması öğrencilerin akademik gelişmelerine önemli katkılarda bulunmaktadır. Okulların sahip oldukları sosyal sermayeye yatırım yapmaları için bir takim etkinlikleri ön plana almaları bir zorunluluktur.

8 Okullarda Sosyal Sermaye Yatırım Etkinlikleri
Karşılıklı Konuşma Hikayeler anlatma Çalışma Anlayışı Sosyal mekan ve zaman Okullarda Sosyal Sermaye Yatırım Etkinlikleri

9 Sosyal Sermaye Liderliği
Okullarda sosyal sermaye eğitim hizmetlerinin kalite ve başarısının artmasına katkıda bulunmaktadır. Bu katkının sağlanabilmesi sosyal sermaye liderliğini zorunlu kılmaktadır. Sosyal sermaye liderliğinin temel fonksiyonlarından birisi her şeyden önce örgütlerin sahip olduğu sosyal sermayeyi anlayıp koruyarak, örgütlerde birikmiş olan bu sermayeye en azından zarar vermemektir

10 Sosyal Sermaye Liderliğin Boyutları
İnsan İhtiyaçlarına duyarlılık Duygusal olarak güvenirlik Değerlere saygı

11 TEŞEKKÜR EDERİM…..


"Okullardaki sosyal sermaye anlayIŞI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları