Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İSLAM’IN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMAYA VERDİĞİ ÖNEM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İSLAM’IN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMAYA VERDİĞİ ÖNEM"— Sunum transkripti:

1 İSLAM’IN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMAYA VERDİĞİ ÖNEM

2 İslam’ın Paylaşma ve Yardımlaşmaya Verdiği Önem
- İSLAM’IN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMAYA VERDİĞİ ÖNEM İslam’ın Paylaşma ve Yardımlaşmaya Verdiği Önem İslam “ben” değil, “biz” anlayışı üzerine bir yaşam tarzı kurmuştur. İslam’da bencillik yoktur. Sosyal yardımlaşma, “zekât” ile teminat altına alınmıştır. İslam, fakirlere, düşkünlere kısacası bütün ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi ibadet olarak saymıştır.

3 İslam’ın Paylaşma ve Yardımlaşmaya Verdiği Önem
- İSLAM’IN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMAYA VERDİĞİ ÖNEM İslam’ın Paylaşma ve Yardımlaşmaya Verdiği Önem Kâinattaki her şeyin gerçek sahibi Allah’tır ve Allah bütün bunları insanların hizmetine sunmuştur. Allah, mülkünden dilediğine dilediği kadar vermiştir.

4 İslam’ın Paylaşma ve Yardımlaşmaya Verdiği Önem
- İSLAM’IN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMAYA VERDİĞİ ÖNEM İslam’ın Paylaşma ve Yardımlaşmaya Verdiği Önem Sosyal yardımlaşma ve dayanışma İslam kardeşliğinin bir sonucudur. Ensar ve muhacir kardeşliği bunu güzel bir örneğidir.

5 İslam’ın Paylaşma ve Yardımlaşmaya Verdiği Önem
- İSLAM’IN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMAYA VERDİĞİ ÖNEM İslam’ın Paylaşma ve Yardımlaşmaya Verdiği Önem İnsanın malını nasıl kazandığı kadar nereye harcadığı da çok önemlidir. Kendi geçimi dışında Allah’ın emrettiği şekilde kullanmak harcamak ta önemli bir iştir. Çünkü yaptığımız bu iyilik ve yardımlar, bizi cennete götürecek yolları açacaktır.

6 İslam’ın Paylaşma ve Yardımlaşmaya Verdiği Önem
- İSLAM’IN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMAYA VERDİĞİ ÖNEM İslam’ın Paylaşma ve Yardımlaşmaya Verdiği Önem Yardımlaşmada Dikkat Edilmesi Gerekenler; 1. Yapılan iyilik başa kakılmamalıdır. 2. Verdiğimiz yardım, karşıdakini minnet altında bırakmamalıdır. 3. Kendimize layık görmeyeceğimiz kalitesiz şeyleri yardım diye vermemeliyiz. 4. Herkes görsün diye açıktan değil, gizlice yardım yapılmalıdır. Gösteriş yapılmamalıdır.

7 İslam’ın Paylaşma ve Yardımlaşmaya Verdiği Önem
- İSLAM’IN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMAYA VERDİĞİ ÖNEM İslam’ın Paylaşma ve Yardımlaşmaya Verdiği Önem Unutmayalım ki birgün biz de yardıma muhtaç insanlar haline gelebiliriz.


"İSLAM’IN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMAYA VERDİĞİ ÖNEM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları