GİRİŞ Etkili ve verimli bir ulaşım sistemi (bu sistemin daha belirgin parçalarından sadece birkaçı olan trenler, otomobiller ve uçaklar) olmadan turizm.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ULAŞIMDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ
Advertisements

Y.Doç.Dr. Ela Babalık Sutcliffe ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
COPERT 4 Eğitimi 3. Faaliyet Verileri – Başlangıç Rehberi.
İSTANBUL FİNANS MERKEZİ HAZIRLAYAN MEHMET GÖKÇE. Global sermayenin akış yollarından birinin üzerine kurulan bir dağıtım merkezi olmak. Yatırımcıların.
TURİZMİN GELİŞMESİNE ETKİ EDEN UNSURLAR
TEKNOLOJİNİN GÜNLÜK HAYATIMIZDAKİ YERİ
Bilgi, Bilgi Toplumu ve Bilgi Ekonomisi
MAKİNELERİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE
Hazırlayan: Nazmi Nizamoğlu
A-TAŞITLAR Taşıtlar, insan, hayvan ve yük taşımada kullanılan araçlardır. Bisiklet, otobüs, tren, uçak bunlardan birkaçıdır. Taşıtlarla bir yerden bir.
Ulaşım Türleri ve Ulaşım Araçları
COĞRAFYA İÇERİSİNDEKİ YERİ
2012 AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ ÇALIŞTAYI OPERASYON VE UYGULAMA PANELİ
HAVAYOLU PAZARLAMASI, YOLCU TALEBİNİN ÖNEMİ VE TALEP TAHMİNİ
YÖN339 Ders - II Taşımacılık Yönetimine Giriş
Karma Personel Taşıma Organizasyonu Günaydın Turizm
TAŞITLAR
Okula gelip giderken hangi ulaşım araçlarını görüyoruz?
AMAÇ HEDEF DAVRANIŞLAR
Öğrenci Adı Soyadı/Numarası
5.ÜNİTE İYİ Kİ VAR ULAŞIM TEKNOLOJİSİNDEKİ GELİŞMELER
TAŞITLAR.
Matematik Mitat Zorlu.
ULAŞIM ARAÇLARI Beyza Karaca 3-A 593.
Değer ve Tedarik Zinciri Analizleri
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
Metro Ulaşımının Dünya Şehirlerine Faydaları….
Pazarlama Yönetimi Süreci
TAŞITLAR.
Hepimizin DünyasI 1. Dünya Çocukları.
Talebin fiyat esnekliği
Bazı anahtar terimler Piyasa Talep Arz Denge fiyatı
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALAN TANITIMI
AMAÇ HEDEF DAVRANIŞLAR
TAŞITLAR.
HEDEF DAVRANIŞLAR 1-) Kara taşıtlarının adlarını söyleme/yazma.
TAŞITLARIMIZ
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
Pazarlama Araştırması Derneği CEO’sundan Birkaç Söz Bu bölümde, sektörün diğer profesyonel kuruluşları ve Pazarlama Araştırması Derneği tarafından.
İnsanı etkileyen ve insanlardan etkilenen dış ortama denir.
Bölümün Amacı Bu bölüm, yöneticilerin uluslararası çevre için örgütleri nasıl tasarladığını keşfediyor. Bölüme, öncelikle, küresel büyümeyi harekete.
ANTİKA Eski model otomobillerin dizilerde, filmlerde gösterilip ilgi görmesi üzerine mailce grubu üyelerinden nisa hanım mailce grubu üyeleri.
GİRİŞ İnsanlar seyahat ederken çok geniş bir yelpazede turizm hizmetlerine ihtiyaç duyarlar. Bu hizmetler uçak biletlerini, araç kiralamayı, konaklama.
18-21 Eylül 2013 Duesseldorf Uluslararası İlaç ve Eczacılık Fuarı.
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİMÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ.
TÜRKİYE’de KARAYOLU - DEMİRYOLU – DENİZYOLU taşımacılığında BUNLARI BİLİYORMUYDUNUZ?..
Dr. Adil AKINCI Bankacılık ve Finans Bölümü
OLİMPİYAT OYUNLARI SÜRECİ. ÜNİVERSİTELER KIŞ OYUNLARI (UNIVERSİADE) 2009 ERZURUM ADAYLIK SORULARI GENEL KOŞULLAR Hangi Universiade’ı yapmak.
HAYAT BİLGİSİ DEĞERLENDİRME SORULARI HAYAT BİLGİSİ DEĞERLENDİRME SORULARI.
Demiryolu Taşımacılığı Terminolojisi
COMFORT İNŞAAT ... Comfort Group Evleri Yalova’nın En Değerli İlçelerinden Biri Olan Çınarcık’ta Şehrin En Önemli Cazibe Merkezlerine Çok Yakın Bir Mesafede.
Sam Walton tarafından 1962 yılında kurulmuş Amerikan perakende satış yapan mağazalar zinciridir yılında Walmart büyük kazandıracak olan borsaya.
ÜLKEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER
GÜRÜLTÜNÜN ÇEVREYLE İLİŞKİSİ
TRAFİK.
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
Seyahat İşletmeleri Yönetimi ve Ulaştırma Sistemleri
HIZLI TREN İŞLETMECİLİĞİ VE BAKIMI
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
TÜRKİYE’DE ULAŞIM SİSTEMLERİ. A.DOĞAL FAKTÖRLER 1.COĞRAFİ KONUM  Ülkemiz konumu itibariyle üç kıta arasında köprü konumundadır.  Bu özelliği ile Kafkaslar,
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
Öğr. Gör. Dr. Dİdar sarI çallI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
1. Yakıt tasarrufu 2. Sürtünme 3. Aerodinamik 4. Konfor 5. Ergonomi maliyeti.
Sunum transkripti:

GİRİŞ Etkili ve verimli bir ulaşım sistemi (bu sistemin daha belirgin parçalarından sadece birkaçı olan trenler, otomobiller ve uçaklar) olmadan turizm endüstrisinin sona ereceğini düşünmemiş olabiliriz.

GİRİŞ Tüm bu taşıma türlerinin seyahat edenler ve turistik ürün ve hizmet sağlayıcılar açısından öneminin canlı ispatı olarak 11 Eylül 2001’deki terörist saldırılarını takiben Amerika’daki hava yolu taşımacılık sisteminin kapatılması ve 2010’da İzlanda’daki volkanik dağın patlamasından dolayı Avrupa seyahatlerinin yapılamaması sonucunda turizm sisteminin her bölümünün olumsuz etkilenmesini gösterebiliriz.

GİRİŞ Uçak, tren ve otomobillere ek olarak seçilebilecek pek çok ulaşım çeşidi vardır. Bu sistemin bileşenleri rahatlıkla sınıflandırılabilir ve iki geniş kategoriye ayrılabilir:  Yüzey (kara ve deniz) ulaşımı  Hava ulaşımı

Business Idea Sharing And Discussion Your Logo GİRİŞ Şekil 6.1’de ulaşımın sık sık çoklu taşımacılık (intermodal) olarak gerçekleştiği ve seyahat edenlerin farklı ulaşım türlerini hedefledikleri yerlere varmak için kullandıkları gösterilmiştir. Sistem nasıl gelişmiştir ve bugün işlevi nasıldır?

YÜZEY ULAŞIMI  Dalgalarda Dolaşmak

YÜZEY ULAŞIMI  Demir Yoluyla Seyahat

OTOBAN VE TALİ YOLLARDA SEYAHAT  Otobüsler  Otomobiller

ÖNEMLİ TAŞIMA BAĞLANTILARI Alana özel taşıma sistemini oluşturan bileşenlerden sonuncusu; metro, tramvay, şehir içi otobüsler, deniz taksileri ve hafif raylı sistemler gibi araçları içermektedir.

ÖNEMLİ TAŞIMA BAĞLANTILARI Bu taşıma şekillerinin her biri genel taşımacılık sistemi açısından önemli olmasına rağmen turizm tanımı içerisine girmemeleri ve insanları sadece günlük hayatta iş yerleri, okullar gibi birimlere taşıdıkları için bu kitapta incelemeleri yapılmamıştır.

GÖKYÜZÜ BOYUNCA SEYAHAT 1936’da kurulan Hava Taşımacılığı Birliği (ATA), turizm sektörünün hava yolları kolu üzerinde söz hakkına sahiptir, güvenlik ve hizmet meselelerinin tartışılması için zemin hazırlar, ayrıca teknolojik gelişmelerin havaalanlarına entegrasyonuyla ilgilenir.

GÖKYÜZÜ BOYUNCA SEYAHAT Dünyanın önde gelen uluslararası havaalanlarıyla ilgilenen IATA ise 1919’da kurulmuş ve 1945’te yeniden düzenlenmiştir. Bu birliğin amacı, uluslararası güzergâhları ve uluslararası sınırları bir arada kullanarak yolcuların ve yüklerinin taşınmasını sağlamaktır.

GÖKYÜZÜ BOYUNCA SEYAHAT

Özet Turizm endüstrisinin yaşam kaynağı; kara, deniz ve hava yolu taşımacılığıdır. Deniz taşımacılığı, yolcuları uzun mesafelere hızlı bir şekilde ulaştırabilen ilk taşıma türüdür ancak zaman içerisinde diğer ulaşım türleri de mesafe ve zaman gereksinimlerini yerine getirecek şekilde geliştirilmiştir.

Özet Coğrafi koşullara, bölgesel ulaşım politikalarına ve devlet desteğine bağlı olarak ülkeler içerisinde ulaşım alternatiflerinin dağılımı değişkenlik göstermektedir.

Özet Günümüz taşımacılığı, seyahat edenlere dalgalar arasında, raylar üzerinde, kara yolları üzerinde ve gökyüzü boyunca seyahat imkânı sunar. Hangi ulaşım türünü seçecekleri ise gidecekleri istikamete, yolculuk için ayırdıkları bütçeye ve istedikleri seyahat esnekliğine bağlıdır.

Özet Bir zamanlar Atlantik boyunca seyahat etmenin birinci yolu olarak tercih edilen deniz ulaşımına rağbet, jet hava hizmetlerinin gelişmesiyle azalmıştır. Ancak araba vapuru (feribot) gibi alternatif deniz taşımacılığı araçları, yolcuları taşımasının yanında otobüs ve otomobil gibi araçların da taşınabilmesini sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Bu sebeple hâlâ dünyanın birçok yerinde önemini sürdürmektedirler.

Özet Kara taşımacılığı ise temel olarak raylı sistemlere, otomobillere ve tur otobüslerine dayanmaktadır. İlk olarak Avrupa ülkelerinde kullanıma açılan demir yolu hizmetlerinin verimliliği zamanla arttırılmıştır ve günümüzde hâlen yolcuların taleplerini karşılayacak seviyededir.

Özet Yurt içi ve uluslararası seyahatlerin dünya çapındaki artışının altında yatan temel etmenin hava taşımacılığı olduğu birçok çalışmayla ispatlanmıştır. Hava taşımacılığı üzerindeki bazı politik düzenlemelerin kaldırılmasıyla ülkeler arasındaki seyahat engelleri azalmış ve önde gelen hava yolu firmaları yolcu sayılarını sürekli arttırarak birbirleriyle rekabet içerisine girmişlerdir.

Özet Turizm sektöründeki diğer kurumlar gibi hava yolu firmaları da kârlılık ve yüksek hizmet kalitesi elde edebilmek için ileri pazarlama ve yönetim tekniklerinden faydalanma mecburiyeti altındadır.