2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı Başvuru Sahibinin Adı KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER İCRA KOMİTESİ İŞBİRLİĞİYLE.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Topraktaki Kadın Eli (Toka) Projesi
Advertisements

HİBE DESTEĞİ VEREN KURUMLAR
Siirt Valiliği Siirt Üniversitesi Siirt Sanayi ve Ticaret Odası Siirt İl Özel İdaresi Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği.
GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
CİZRE TİCARET VE SANAYİ ODASI. KURULUŞ  ODAMIZ ANKARA 8.İDARE MAHKEMESİNİN 29/09/1998 TARİH VE 1998/4721 ESAS SAYILI KARARIYLA KURULUŞU GERÇEKLEŞMİŞTİ.
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
HOŞGELDİNİZ. ZAFER KALKINMA AJANSI Vizyonu: Bölgenin Kalkınması İçin, Dinamik Bir Takım Ruhuna Sahip, Kaliteli Hizmet Sunan, Öğrenen Ve Öğreten, Başlattığı.
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Amerikan Ticaret Müsteşarlığı 2013
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
GLOBAL GİRİŞİMCİLİK HAFTASI Etkinlik El Kitabı 2014
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
KİLİS İL ÖZEL İDARESİ ( – ).
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON DERS NOTLARI – IX
SİVAS TİCARET VE SANAYİ ODASI. SİVAS 1901 yılında kurulmuştur. Yaklaşık 4000 aktif üyesi bulunmaktadır. 24 meslek grubundan 62 meclis üyesi ve 20 personeli.
KOBİ Komisyonu Abant Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı 22 Kasım 2014.
Doç. Dr. Esvet AKBAŞ YYÜ Rektörlüğü PDO Koordinatörü 2013-VAN.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
ULUSAL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİ AĞI TOPLANTISI
 Proje ve Kümelenmeyi esas alan, İşbirliği Kuruluşlarını ön plana çıkararak bürokrasiyi azaltan Yeni Nesil Destek Modelimizin, kurulacak ticaret merkezleri.
Lezzet, Sağlık ve Güven..
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
DESTEK PROGRAMLARI Mayıs 2015.
Tedarikçi Firma Sunumu
İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ
ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 27 AĞUSTOS 2015 – 28 EYLÜL 2015 FAALİYET RAPORU.
12/03/ / 09 / 2009 HEDEF: HEDEF: Atık Elektrik ve Elektronik Ekipmanlar (AEEE) konusunda AB ile uyum standartlarını sağlamak AMAÇ: AMAÇ: Bu.
Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) Girişimcilik Ofisi
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 5 MAYIS 2015, ANKARA ANKARA YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI Suluova Ticaret ve.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
Üye Sicil Müdürlüğü olarak, Ülkemizde ilkleri yapan İZMİR TİCARET ODASI’ nın, kendi görev alanında ilkleri yapan Müdürlüğü olmaya devam ediyoruz…
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
“Türkiye’nin AB’ye Üyelik Süreci” Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı Hatay IPA Kapsamında STK’lara Sağlanan Destekler 28 Nisan 2016.
TÜRK ODA GELİŞTİRME PROJESİ (TOGP)-2 PROJE SONUNDA UZUN DÖNEM ETKİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ 07/02/2008 – TOBB - ANKARA.
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
Soma’da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi. Soma’da Önce Kadın: Eğitim ve Üretim Merkezi Projenin Amacı: Soma’da hem eşlerini/yakınlarını maden kazasında.
MANTIKSAL ÇERÇEVE MATRİSİ ÖĞR.GÖR.İBRAHİM GÜLTEKİN 2016.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
TEKNOPAZARDESTEĞİ HAZİRAN 2016 ANKARA. Teknolojik Ürün, Tanıtım ve Pazarlama (TEKNOPAZAR) Destek Programı Bakanlığımıza bağlı Bilim ve Teknoloji Genel.
Logo.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
KATILIM SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU VE DANIŞMANLIĞI
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
Proje Türü Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması ile Sanayide Rekabetçiliğin Arttırılması Proje İle İlgili Olduğu Faaliyet Alanı 72.
Ekonomik Bir Değer Olarak “TEKİRDAĞ BAĞCILIĞI VE ÜZÜM”
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
KKTC GİRİŞİMCİLİK PROJESİ - ÖNCELİK 2 İŞ PLANI
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN
KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI SUNUMU
KKTC’DE GİRİŞİMCİLİK PROJESİ
Sunum transkripti:

2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı Başvuru Sahibinin Adı KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER İCRA KOMİTESİ İŞBİRLİĞİYLE ÜRETEN ELLER PROJESİ BAKKA’YA TESLİM EDİLEREK İŞLEMLERE BAŞLANILMIŞTIR.

Odamız tarafından hazırlanarak Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına sunulan ; Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında "Üreten Eller" projesi kabul edildi. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Zonguldak merkezinde, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay ÖZCAN ve Bakka Genel Sekreteri İbrahim KUZU ile ,00 TL tutarındaki tamamı hibe olan Üreten Eller Projesi sözleşmeleri imzalandı.( )

PROJENİN AMAÇLARI GENEL AMAÇLAR Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ve alt kuruluşumuz olan Kadın Girişimciler Kurulu ile birlikte bu projedeki genel amacımız şudur;Yöremizin önemli el sanatları ürünleri ile yöresel gıdalardan üretilen kurutulmuş organik gıdaları, piyasalarda aktif çalışma fırsatı bulamamış, ekonomik özgürlüğü olmayan ancak ev ortamında el ürünleri ve bazı organik kuru gıda ürünlerinin üretimi yapan kadınlarımızın marifeti ile ticari emtiaya çevirmek. Bu sayede kadınlarımızın kendi üretimlerinden para kazanmalarını sağlamak, yöresel ürünlerimizi ekonomiye kazandırmaktır.

PROJENİN ÖZEL AMAÇLARI Proje ev kadınlarının ürettiği ürünleri ortak bir platformda buluşturup pazarlayabilecekleri yapıyı oluşturmayı hedeflemektedir. Bu sayede evde üretim yapan kadınların ürünleri ticari bir değer kazanmış olacak, kadınlarımız yaptığı işlerden gelir elde etmiş olacak, bu ürünleri alan müşterilerde uygun maliyetlerle el işçiliği ürünlere, organik kuru gıdalara ulaşmış olacaktır.

PROJENİN HEDEFLERİ Projemiz, Karabük’ün muhtelif yerlerde yaşayan ve evde el sanatları el sanatları ürünleri ile organik kuru gıda üretimi yapan 50 ev kadınını kapsamaktadır. Öncelikli hedef gurubumuz bu kadınlarımızdır.İlk etapta yöremizin önemli el sanatları ürünleri olan Tel Kırma, Bindallı, Eflani Cember Bezi, Kastamonu Çarşaf Bağlama gibi alanlarda ve yöremizin yöresel ürünlerinden olan Tarhana, Safranbolu Eriştesi ve çeşitli Sebze Kuruları,Ev Reçeli üretimini yapılması hedeflenmektedir.Projenin başarıyla sonuçlanmasının ardından artan talebi karşılayacak oranda tedarikçi kadınlarımızın sayısı artırılacaktır.

ÜRETEN ELLER KOOPERATİFİN KURULMASI

13-20 Kasım tarihinde büyük bir tesadüfle Global Girişimcilik Haftası döneminde Üreten Eller Kooperatifinin kuruluşu gerçekleştirilmiştir yılında gençlere fikirlerin hayata geçirmeleri için ilham vermek ve yol göstermek üzere ortaya çıktı. 10 ülkeyle başlayan macera bugün 150 ülkeye sıçradı. Global Girişimcilik 2014 yılı verilerine göre aşan etkinlik sayısına ve milyarlarca katılım sayısına ulaşıldı. Global TÜRKİYE 150 ülke47 İl Paydaş265 Paydaş Etkinlik285 Etkinlik 9 Milyon Katılımcı Katılımcı

ÜRETEN ELLER YÖNETİM KURULU 4 ‘ü Kadın Girişimciler İcra Komitesinden 3 üyemiz ise Komite dışından seçilerek 7 kişilik Yönetim Kurulu oluşturulmuştur. Üreten eller” projesi kapsamında kurulan Kooperatifin Başkanlığını Nuray Alpboğa üstelenirken, Yönetim kurulunda Fatma Yılmaz, Semiha Karaoğlu, Nimet Soylu, Kübra Arslan, Fatma Yılmaz, Sadiye Örengil isimlerinden oluşmaktadır.

ÜRETEN ELLER PROJESİ EĞİTİM FAALİYETLERİ Odamız tarafından yürütülen ve BAKKA’nın desteğiyle gerçekleşen ‘’ÜRETEN ELLER’’projesinde yer alan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri protokolü odamız Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan ve KOSGEB Müdürü Serhat Saygın tarafından imzalandı. 2 grupta düzenlenecek olan ve toplam 55 kişinin katılacağı program Kadın Girişimcilere yönelik düzenlenecektir

KOSGEB ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen Odamız ev sahipliğinde Kadın Girişimcilerine Yönelik eğitimin 1.etabı tarihinde başladı. Aynı zamanda Hijyen ve İş Güvenliği Eğitimi sekizer saatlik eğitimler verilmiştir yılı BAKKA Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında Üreten Eller Projesi ile Kadın Girişimciliğini ön plana çıkararak yöremizin organik gıdalar ve yöresel ürünlerimiz ekonomiye kazandırılacak, kadınların ürettiği yöresel el sanatları ve gıda ürünleri kurulacak merkezde ve aynı zamanda e-ticaret olarak da satışı gerçekleştirilecektir

KOSGEB ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen Odamız ev sahipliğinde Kadın Girişimcilerine Yönelik eğitimin 2.etabı tarihinde başladı. Aynı zamanda Hijyen ve İş Güvenliği Eğitimi 8 saatlik eğitimler verilmiştir yılı BAKKA Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında Üreten Eller Projesi ile Kadın Girişimciliğini ön plana çıkararak yöremizin organik gıdalar ve yöresel ürünlerimiz ekonomiye kazandırılacak, kadınların ürettiği yöresel el sanatları ve gıda ürünleri kurulacak merkezde ve aynı zamanda e-ticaret olarak da satışı gerçekleştirilecektir.

Karabük Merkez Safranbolu da Turizm bölgesinde satış mağazaları, deposu ve üretim atölyesiyle depo ve mağazaların tefrişiyle alan adına bağlı e-ticaret internet sitesinin kurulması ve makine ve teçhizatların satın alınmasıyla personel alımıyla ürünlerin temini ve mağazaların yerleştirilmesiyle ürünlerin fotoğraflanıp internet sitesine yüklenmesiyle, reklam ve tanıtım faaliyetleri ile proje devam etmektedir.

Bölgemizde yaşayan kadınlarımızın yüksek oranda göstermiş olduğu ilgi,alaka ve heyecanla proje çalışmaları devam etmektedir.

TEŞEKKÜR EDERİZ