Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Soma’da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi. Soma’da Önce Kadın: Eğitim ve Üretim Merkezi Projenin Amacı: Soma’da hem eşlerini/yakınlarını maden kazasında.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Soma’da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi. Soma’da Önce Kadın: Eğitim ve Üretim Merkezi Projenin Amacı: Soma’da hem eşlerini/yakınlarını maden kazasında."— Sunum transkripti:

1 Soma’da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi

2 Soma’da Önce Kadın: Eğitim ve Üretim Merkezi Projenin Amacı: Soma’da hem eşlerini/yakınlarını maden kazasında kaybeden hem de diğer Somalı kadınları iletişim teknolojilerinin sunduğu imkânlarla tanıştırarak, sosyal ve ekonomik hayatına katılımlarını sağlamak ve eğitim alarak üretim sürecine dahil olmalarına katkıda bulunmaktır.

3 Soma’da Önce Kadın: Eğitim ve Üretim Merkezi Eğitim ve Üretim Merkezi ile; Yılda 250 kadına ulaşılması ve öncelikli olarak Teknoloji Girişimcilik Rehberlik El becerileri eğitimlerinin verilmesi hedeflenmektedir.

4 Proje Faaliyetleri: Eğitimler Meslek Edindirme Kursu İşlevi Sağlanması Yerel yönetimin eğitim modelini benimsemesi ve sürdürülebilir olması Eğitim sonrası 2-3 kadın girişimci olarak belirlenmesi ve mentörlük verilmesi E-shop ve diğer satış kanallarının belirlenerek ürünlerinin hazırlanması Girişimcilik ve Teknoloji Bazlı Eğitim Eğitimler Somalı kadınlara açıktır. Soma Halk Eğitim Merkezi eğitmenleri tarafından meslek edindirme dersleri 22 Aralık 2014 tarihi itibariyle verilmeye başlanmıştır. Şu an merkeze kayıtlı 370 kadın vardır. KAGİDER tarafından yılda dört girişimcilik ve Vodafone tarafından yılda dört teknoloji eğitimi verilecektir. Girişimcilik eğitimleri, temel girişimcilik, satış pazarlama ve finans üzerine, teknoloji eğitimleri ise temel bilgisayar ve internet kullanımı üzerine olacaktır. Eğitimlere gelen kadınlar eğitim alırken, merkezde çocukları için oyun alanı oluşturulmuştur.

5 Proje Faaliyetleri: Saha Araştırması KAGİDER Mayıs ve Haziran aylarında bölgeyi iki kere ziyaret etti ve yaklaşık 110 hane ile birebir görüştü. Bölgede kadınların çalışmak istediğini fakat alternatif iş olanağı olmadığını gördü. Ipsos Araştırması - Somalı Kadınların İşgücüne Katılım Eğilimi Araştırması Araştırmanın amacı Soma’da yaşayan, faciada yakınlarını kaybeden kadınların ve ilçedeki genel kadın profilinin mevcut durumunu anlamak, potansiyel istihdam olanaklarını saptamak, bölgenin gelişmesi için kadınlara yapılacak yatırımın ve geliştirilmesi düşünülen projelerin ilçenin kadın profiline uygun olup olmadığını ortaya koymaktır. ! 150 Somalı madenci yakını kadın ile telefonda anket çalışması yapıldı

6 Proje Faaliyetleri: Ürün ve E-shop Merkez için gerekli altyapı/donanım ve ofis malzemelerinin temini Markanın yaratılması – ambalaj ve logo çalışmaları E-shop sitesinin tasarımının ve altyapısı Online satış için hukuksal süreçlerin takibi Markanın tanımı, ürünleri hakkında detaylı bilgi, ürün fiyatları gibi içeriklerin hazırlanması Ürünlere kadın hikayelerinin altının çizildiği bir not/tag Bireysel satış ve e- shop satışları

7 Neden E-shop? E-shop Sitesinin Faydaları;  Somalı kadınların ürettikleri ürünlerin, internet üzerinden müşterilere ulaşabileceği 7/24 açık bir şubesi olan yani online dükkanları olur.  Elektronik ortamda alışveriş süreci hızlı gerçekleştiğinden zamandan tasarruf sağlanır.  İnternet ortamında ürün çeşitliliği için mekan sıkıntısı olmadığından, müşteriye daha fazla ürün çeşidi sunulabilir.  Stok, ürün maliyeti, iş gücü, dükkan giderleri reel bir mağazaya oranla çok daha düşüktür. E-shop sitesi, sahibinden.com’da yer alan Önce Kadın mağazası ile bağlantılı olacak ve mağazadan Soma İçin Üretiyoruz sitesine yönlendirme olacak

8 Proje Faaliyetleri: Merkezin Tadilat ve Tefrişat Çalışmaları Kadınların hem eğitim alacağı hem de üretim tesisi olarak kullanacağı bina Soma Belediyesi tarafından ücretsiz olarak KAGİDER’e iki sene için tahsis edilmiştir. Tadilat ve tefrişat masraflarını proje paydaşlarından Türkiye Vodafone Vakfı üstlenmiştir. Eğitim ve üretim faaliyetlerinin gerçekleşeceği merkezde eşzamanlı olarak 200 kişiye eğitim verilebiliyor. Toplamda 50 kişi kapasiteli 2 atölye ve 1 seminer odası bulunuyor. 25 kişilik bilgisayar odasının yanı sıra kadınların merkezde birbirleriyle sohbet edebilecekleri bir yaşam alanı da oluşturduk.

9 Projenin Ölçümlenmesi ve Raporlanması Proje Ölçümlemesi ve Raporlaması Üretim Tesisi’ne kayıt yaptıran kişi sayısı Atölyedeki eğitimi tamamlayıp sertifika alan kişi sayısı Soma’da kadınların aile ekonomisine katkısı ile el işi girdilerinin geçmiş yıllara göre artışının oranlanması Projenin geleneksel medya ve sosyal medyadaki yansıma oranları E- ticaret sitesinin ziyaretçi sayısı E-ticaret sitesinin satış oranları

10 İlk Sipariş: Vodafone Yılbaşı Hediyeleri Vodafone, kurumsal yılbaşı hediyeleri için bardak altlığı siparişini Somalı kadınlara verdi. Soma Halk Eğitim Merkezi’nde eğitimini tamamlamış yaklaşık 100 kadın 16.000 adet bardak altlığı işledi.

11 Projenin 2. Aşaması/ Sipariş - Üretim Süreci Projemizin planlaması uyarınca kurulan merkezdeki kadınlar 2015 yılında ilk 5 ay boyunca el nakışları konusunda mesleki eğitimlerini tamamladılar, bu süreci takiben bir mesleki sertifikaya sahip olacaklar. Kooperatifçilik konusunda alacakları eğitim sonrasında kendi koşullarına uygun bir üretim kooperatifine üye olarak resmi prosedür olarak da bir kurum çatısında bir araya gelecekler. Bu aşamadan itibaren KAGİDER, merkezin sipariş alması ve uygun koşullarda siparişlerini üretip teslim etmeleri konularında kadınlara öncülük ve rehberlik etmek üzere çalışmalarını yoğunlaştıracaktır.

12 Soma için Eğitim ve Üretim Merkezi Projesine ‪UNDP‬ Özel Ödülü 2015 yılında 14’üncü kez düzenlenen ve başarılı halkla ilişkiler çalışmalarını ödüllendirmek ve teşvik etmek amacıyla Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından verilen Altın Pusula Ödülleri’ne, Soma için Eğitim ve Üretim Merkezi projemizle başvurduk. Yarışmaya 124 Proje katıldı. Yapılan değerlendirmeler sonucu KAGİDER “Soma için Eğitim ve Üretim Merkezi” projesiyle tüm projeler arasında 1. olarak UNDP özel ödülünün sahibi oldu.

13 Soma Merkezine ilk Kurumsal Sipariş Teşekkürler “ENGLISH HOME” Soma’da mesleki eğitimlerini tamamlayan kadınlara ilk kurumsal ürün siparişi Haziran ayında English Home’dan geldi, Kendileri ile bağlantıya geçmemizi takiben projemize gönülden destek veren English Home’a kadınlar adına yürekten teşekkür eder bu ve benzer iş birliklerinin sayısının hızla artmasını ümit ederiz...

14 Sertifika Töreni 28 Temmuz 2015 Sanem Oktar Bahattin Atçı Çiğdem Erdoğan AtabekErdoğan Bektaş Hasan Süel

15 Soma’da Önce Kadın Girişimi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Soma’da Önce Kadın Girişimi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Kuruldu! Soma'da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi projesi kapsamında Soma'da Önce Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kuruldu. 28 Kasım 2015 tarihinde ilk genel kurulu gerçekleşen kooperatifin yönetim kurulu belirlendi. Proje paydaşlarımız Türkiye Vodafone Vakfı, Soma Kaymakamlığı ve Soma Belediyesi'ne, projede emeği geçen tüm KAGİDER üyelerine gönülden teşekkür ederiz.

16 Basın Yansımaları

17 Kursiyerlerin Ürünleri

18 Teşekkürler


"Soma’da Önce Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi. Soma’da Önce Kadın: Eğitim ve Üretim Merkezi Projenin Amacı: Soma’da hem eşlerini/yakınlarını maden kazasında." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları