VİTAMİNLER HASAN DEMİRKAPI 9/C 533.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Besin nedir?.
Advertisements

D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ Dr.Rahman KURİ.
VİTAMİNLER.
PROTEİNLER.
FEN VE TEKNOLOJİ Mızrap Ege Durakoğlu.
Sindirim Sistemi.
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
BESİNLERİMİZ Herkes için Her şey.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
Proteinler.
5.Sınıf fen bilgisi dersi sunusu Besin nedir?
VİTAMİN Metabolizmadaki olaylarda görev alan enzimlerin önemli bir kısmını meydana getirir.Bu nedenle de; ØSağlıklı büyüme ve gelişme için ØMetabolizmadaki.
Vücudumuz Bilmecesini Çözelim
Hadi birlikte bir keşfe çıkalım…
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER
BESİNLER VE ÖZELLİKLERİ
Canlılarda madde ve enerji
Sindirim sistemi Hadi birlikte bir keşfe çıkalım…
Besin ve İçerikleri.
BESİNLER İNORGANİK ORGANİK.
YAĞDA ÇÖZÜNEN VİTAMİNLER: A Vitamini D Vitamini E Vitamini K Vitamini
VİTAMİNLER VE GÖREVLERİ.
KONU:SİNDİRİM SİSTEMİ ALİ DAĞDEVİREN
Protein Metabolizması
KONU:SİNDİRİM SİSTEMİ
VİTAMİNLER.
VİTAMİNLER:Hücrelerin normal metabolizması için gerekli organik maddelerdir.
Kalbe ferahlık verir, kuluncu ve sindirim organı sancılarını giderir.
Hazırlayan:Deniz Zeynep ATAY
FAYDALI BESİNLER.
VİTAMİNLER Ali DAĞDEVİREN
VÜCUDUMUZDAKİ SİSTEMLER
( ) Sindirim ağızda başlar anüste biter
Besinler Ve Dengeli Beslenme.
Hadi birlikte bir keşfe çıkalım…
Vİtamİnler BAŞLA.
VİTAMİNLER.
VİTAMİNLER.
Öğr.Gör. Suzan Cömert Özata
Hareket Sistemi Öğr. Gör. Ümmühan Demir.
Beslenmemizde Önemli Etken Vitaminler
HAZIRLAYAN:Zülal özek. Vücudumuzun yaşamını sürdürebilmesi ve Büyüyebilmesi için yediğimiz yiyecek ve İçeceklere besin denir.
Hücre Vücudumuz hücrelerden oluşmuştur.
VİTAMİNLER VİTAMİN NEDİR?
Karaciğer, süt, havuç, domates, yumurta sarısı, sebzeler, balık ve ette çok miktarda bulunur. Karaciğer, süt, havuç, domates, yumurta sarısı, sebzeler,
BESLENME BESLENME YAŞAMIMIZ İÇİN GEREKLİDİR Besinler Canlıların enerji üretmek ve vücut yapılarını oluşturmak üzere dış ortamdan besin alması veya sentezlemesine.
Sağlıklı Beslenme / 32.
BESİNLER VE DENGELİ BESLENME.
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
BESLENME VİTAMİNLER.
PROTEİNLER VE MİNERALLER
VİTAMİNLER. VİTAMİNLER Vitaminler Anlamı yaşamsal aminler demektir. Organik yapılı maddelerdir. Polimer yapısı göstermezler. Kimyasal sindirime uğramazlar.
VİTAMİNLER.
VİTAMİNLER.
YAĞLAR Yağlar, CHO’ lar gibi karbon , hidrojen ve oksijen atomlarından oluşur. Ancak hidrojenin oksijene oranı yağda özellikle çok yüksektir. CHO için.
SPORCU BESLENMESİ.
C VİTAMİNi (ASKORBİK ASİT)
SAĞLIKLI BESLENME TUĞHAN YENİYOL 4 / A 391.
Vitaminler Suda eriyenler; B ve C vitamini Yağda eriyenler;
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
B. Yağlar (Lipitler) Hayvanlarda lipit moleküllerinin diğer moleküllerden farklı olarak depolandığı yağ doku vardır. Bu nedenle canlıların aldığı farklı.
KONU:SİNDİRİM SİSTEMİ
B VİTAMİNİ. SUNUM PLANI  Vitaminler hakkında genel bilgi  B Vitamini hakkında bilgi  Hangi Besinlerde Bulunur?  B Vitamini Çeşitleri  Önemi ve Faydaları.
Süt nedir? Memeli canlıların doğumdan hemen sonra meme bezlerinden salgılanan, kendisine has tadı, kokusu ve kıvamı bulunan beyazımsı bir sıvıdır.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
Ad:MUHAMMET ŞİRİN Soyad:COŞKUN NO:546 SINIF:9*C. BESİNLERİMİZ.
1/9. 2/10 Mekanik Sindirim Ağızda, dişler yardımı ile başlar. Dil de yardımcı rol oynar. 2/9.
BİL BAKALIM BEN NERDEYİM ?
KEMİK VE İSKELET Neyin 'farkındaysanız' onu kontrol edebilirsiniz, neyin 'farkında' değilseniz, o sizi kontrol eder.. - Anthony de Mello Semra Gelbal.
Beslenme İlkeleri - 7.
Sunum transkripti:

VİTAMİNLER HASAN DEMİRKAPI 9/C 533

VİTAMİNLER YAĞDA ERİYEN VİTAMİNLER SUDA ERİYEN VİTAMİNLER A,D,K VE K VİTAMNLERİ SUDA ERİYEN VİTAMİNLER B GRUBU VİTAMİNLERİ VE C VİTAMİNİ

YAĞDA ERİYEN VİTAMİNLER Eğer vücutta yağ metabolizması bozulursa veya besinlerde yağ bulunmazsa , vücut bu vitaminlerden yararlanamaz. yağda eriyen vitaminler fazla alındıklarında özellikle karaciğerde depo edilirler.

A Vitamini D Vitamini Görme pigmentlerinin yapısına katılırlar. Büyüme, üreme, ve diş gelişimi için gereklidir. A vitamini eksikliğinde gece körlüğü veya kseroftalmi ortaya çıkar. D Vitamini D vitamininin ön maddesi besinlerle vücuda alınır ve güneşin ultraviyole ışınları ile deride D vitaminine dönüştürülür. Kalsiyum ve fosforun ince bağırsaktan emilimi için gereklidir.

K Vitamini E Vitamini A vitamini için koruyucu etkiye sahiptir. Antioksidan özelliği vardır. Bağışıklık ve sindirim sistemini güçlendirir. K Vitamini Bağırsak bakterileri K vitamini sentezler. Protrombin, kanın pıhtılaşmasında rol oynayan bir maddedir.K Vitamini karaciğerde protrombinin meydana gelmesini sağladığından kanın pıhtılaşmasında rol oynar.

SUDA ERİYEN VİTAMİNLER Vücutta uzun süre depolanamayan(B12 hariç) bu vitaminlerin fazlası idrarla atılır. B grubu olarak bilinen vitaminler genellikle besinler içinde birlikte bulunurlar.

B2 Vitamini(Riboflavin) B1 Vitamini(Tiyamin) Karbonhidrat metabolizmasında görev yaparak enerji üretiminde rol oynar. Sinir sisteminin işlemesine yardımcı olur. Kalp ve sindirim sistemi kaslarının çalışmasında rol oynar. B2 Vitamini(Riboflavin) Besinlerden enerji elde edilmesinde rol oynar. Demirin bağırsaklardan emilmesini sağlar. Normal büyümeye ve gelişmeye yardımcıdır.

B5 Vitamini(Pantotenik asit) B6 Vitamini(Piridoksin) B3 Vitamini(Niyasin) Karbonhidrat. Yağ ve proteinlerden enerji elde edilmesinde rol oynar. B5 Vitamini(Pantotenik asit) Karbonhidrat, protein ve yağ metabolizması için gerekli B grubu vitaminlerindendir. B6 Vitamini(Piridoksin) Amino asit metabolizmasında rol oynar. Bağışıklık sistemi için gereklidir.

B9 Vitamini(Folik asit) B12 Vitamini B7 Vitamini(Biotin) Yağ üretimi ve yağ asitlerinin yapılması için gereklidir. Eksiklikleri nadir görülür. B9 Vitamini(Folik asit) Alyuvar yapımında görev alır. Nükleik asitlerin yapımı için gereklidir. B12 Vitamini Kırmızı kan hücrelerinin yapımı için gereklidir. Bağışıklık sisteminde görev yapar.

C Vitamini Antioksidandır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Bağ dokusunda kollagen adı verilen liflerin oluşumu için gereklidir. Kansızlığı önler.