Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

B VİTAMİNİ. SUNUM PLANI  Vitaminler hakkında genel bilgi  B Vitamini hakkında bilgi  Hangi Besinlerde Bulunur?  B Vitamini Çeşitleri  Önemi ve Faydaları.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "B VİTAMİNİ. SUNUM PLANI  Vitaminler hakkında genel bilgi  B Vitamini hakkında bilgi  Hangi Besinlerde Bulunur?  B Vitamini Çeşitleri  Önemi ve Faydaları."— Sunum transkripti:

1 B VİTAMİNİ

2 SUNUM PLANI  Vitaminler hakkında genel bilgi  B Vitamini hakkında bilgi  Hangi Besinlerde Bulunur?  B Vitamini Çeşitleri  Önemi ve Faydaları Nedir?  Eksikliğinde Görülen Rahatsızlıklar?

3 Sağlıklı beslenme için küçük miktarlarda alınmaları zorunlu olan, herhangi birinin eksikliği spesifik bir bozukluk ve hastalık meydana getiren organik maddelerdir. Vitaminler vücut içinde yapılmaz. Daima dışardan hazır olarak besin maddeleriyle birlikte alınırlar. Metabolizmadaki olaylarda görev alan enzimlerin önemli bir kısmını meydana getirir. Bu nedenle de  Sağlıklı büyüme ve gelişme için  Metabolizmadaki olayların düzenli yürüyebilmesi için son derece önemli maddelerdir. VİTAMİNLER;

4

5 VİTAMİN ÇEŞİTLERİ  Yağda eriyen vitaminler: (A, D, E, K ) Karaciğerde depo edildikleri için eksiklikleri daha geç anlaşılır.  Suda eriyen vitaminler: (B kompleksi,C, H, P) Büyük bir kısmını B vitaminleri meydana getirir.(B1, B2, B5, B6, B12) Sinir ve kasların normal gelişme ve çalışmasını, al ve akyuvarların oluşunu sağlar. Kansızlığı önler.

6 B VİTAMİNİ

7 BULUNDUĞU BESİNLER  Et,  Balık,  Buğday,  Yumurta,  Süt,  Mercimek.

8 B VİTAMİNİ ÇEŞİTLERİ  B1  Bira mayasında, tohumların embriyo ve kabuk kısımlarında  B2  Özellikle yapraklı sebzelerde, mayada, sıcak kanlıların bütün organlarında, balıkta, yumurtada ve sütte  B5  Birçok bitkisel ve hayvansal besinde bulunur. Karaciğer, böbrek, yumurta, bira mayası, bezelye, kuru fasulye, süzme bal, karnıbahar ve lahanada  B6  B12  En çok karaciğer ve böbrekte olmak üzere et, süt, yumurta ve balıkta bulunur

9 VÜCUDUMUZDAKİ ÖNEMİ  Kasların ve sinir sisteminin sağlıklı çalışmasına yardım eder.  Deri ve göz sağlığı açısından önemlidir.  Beyin gücüne etkilidir.

10 EKSİKLİĞİNDE ORTAYA ÇIKAN PROBLEMLER  İştahsızlık,  Hafıza zayıflığı,  Sindirim sorunları,  Adalelerde kasılmalar.

11 TE Ş EKKÜRLER


"B VİTAMİNİ. SUNUM PLANI  Vitaminler hakkında genel bilgi  B Vitamini hakkında bilgi  Hangi Besinlerde Bulunur?  B Vitamini Çeşitleri  Önemi ve Faydaları." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları