Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYAN:Zülal özek. Vücudumuzun yaşamını sürdürebilmesi ve Büyüyebilmesi için yediğimiz yiyecek ve İçeceklere besin denir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYAN:Zülal özek. Vücudumuzun yaşamını sürdürebilmesi ve Büyüyebilmesi için yediğimiz yiyecek ve İçeceklere besin denir."— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYAN:Zülal özek

2 Vücudumuzun yaşamını sürdürebilmesi ve Büyüyebilmesi için yediğimiz yiyecek ve İçeceklere besin denir.

3  -K arbonhidratlar  - P roteinler  - Vitaminler  -Yağlar  - S u ve Minaraller

4  Yiyeceklerde bulunan vücudun en temel Enerji kaynağıdır.Şeker pancarında,patateste Pirinçte,buğdayda gibi besinlerde bulunur.

5  Proteinler büyümede ve vücut hücrelerinin yenilenmesinde görev yapar.Aynı zamanda enerji kaynağıdır. Karbaonhidrat ve yağın az kaldıpı zaman görev yapar.

6  Yağlar hücre zarını oluşturur.Aynı zamanda enerji kaynağıdır.

7  Vitaminler hücreler için gereklidir.düzenleyici olarak görev yapar.

8  Bütün yiyeceklerde bulunur.Vücudun birçok aktivitesinde önemli rol oynar.

9 Büyümede rol alır. İyi görmemize yardım eder. Havuçta,sütte,karaciğerde bulunur. Eksikliğinde gece körlüğü olur. Böbrek, yürekvecevizde bulunur. Sinir ve kasların gelişiminde önemlidir.Eksikliğinde kansızlık görülür. Gribin düşmanıdır.Vücud onarımında kullanılır.Taze meyve vesebzelerde bulunur.Vücüdda depo edilmez.

10 Yumurta,balık ve peynirde bulunur.Kemiklerimizi sağlamlaştırır.Eksikliğinde raşitizm görülür. Bitkisel yağlar süt ve yumurtada bulunur.Deri sağlığımızı korumamBiıza yardımcı olur.Eksikliğinde karaciğer,kalp,damar hastalıkları görülür Kırmızı et,pirinç,karaciğer gibi besinlerde bulunur.Kanın pıhtılaşmasını sağlar.Eksikliğinde kan pıhtılaşmaz fazla kan kaybedilir.

11

12  TEŞEKKÜR EDERİM


"HAZIRLAYAN:Zülal özek. Vücudumuzun yaşamını sürdürebilmesi ve Büyüyebilmesi için yediğimiz yiyecek ve İçeceklere besin denir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları