Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ad:MUHAMMET ŞİRİN Soyad:COŞKUN NO:546 SINIF:9*C. BESİNLERİMİZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ad:MUHAMMET ŞİRİN Soyad:COŞKUN NO:546 SINIF:9*C. BESİNLERİMİZ."— Sunum transkripti:

1 Ad:MUHAMMET ŞİRİN Soyad:COŞKUN NO:546 SINIF:9*C

2 BESİNLERİMİZ

3

4 BESİNLERİN ÖZELLİKLERİ I.KARBONHİDRATLAR  Karbon,hidrojen ve oksijenden oluşmuştur.  Bitkisel besinlerde bolca bulunur.  Fotosentez sonucunda üretilir  Karbonhidratların fazlası bitkilerde nişasta ve selliloz olarak depo edilirken hayvanlarda glikojen olarak depo edili  En küçük yapı taşı glikozdur.  4 temel kısımda incelenir.

5 II.YAĞLAR  Karbon hidrojen ve oksijenden oluşmuştur.  En küçük yapı taşı yağ asidi ve gliseroldür.  Bir yağ molekülü 3 yağ asidi ve bir gliserolden oluşmuştur.  Yağlar beyaz kağıt üzerine bıraktığı leke ile tanınır.

6 Yağların görevleri  Vücudun ısı yalıtımını sağlar.  Vücudu darbelere karşı korur.  Depo besin olarak görev yapar.  Hücre yapısının yapısına katılır.  Hormon ve vitaminlerin yapısına katılır.

7

8 III.PROTEİNLER  Karbon,hidrojen,oksijen ve azottan oluşur.  En küçük yapı taşı aminoasittir..  Aminoasitler birleşerek proteini meydana getirir.  (C +H+O+N)  Aminoasitler  Protein  Proteinler ayracı olan nitrik asit(HNOз)İle sarı renge boyanır.  Süt,et,yumurta,balık,ve bazı tohumlarda (bakla) bulunur.

9 Proteinin Görevleri  Hücrelerin temel taşıdır.  Enzimlerin yapısını oluştururlar.  Hücre zarının,antikorun,vitamin ve hormonun yapısına katılır.  Zorda kalındığında enerji verici bebin olarakta kullanılır.

10 IV.VİTAMİNLER  Vücudun direncini arttırır.  Canlıyı hastalıklardan korur.  Vücuttaki kimyasal olayları düzenler.  Vitaminler genellikle bitkilerden alınır.  Vitaminler sindirilmeden kana karışırlar.  Eksikliğinde çeşitli hastalıklar görülür.

11

12

13

14

15

16

17


"Ad:MUHAMMET ŞİRİN Soyad:COŞKUN NO:546 SINIF:9*C. BESİNLERİMİZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları