ÖZDEMİR ASAF.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SANAT VE SANAT DALLARI HAZIRLAYAN:EMRE BOYUN
Advertisements

Yıldızları süpürürsün, farkında olmadan, Güneş kucağındadır, bilemezsin. Bir çocuk gözlerine bakar, arkan dönüktür, Ciğerinde kuruludur orkestra, duymazsın.
OKTAY TUNCER hayatımızda noktalama işaretleri....
Yıldızları süpürürsün, farkında olmadan, Güneş kucağındadır, bilemezsin. Bir çocuk gözlerine bakar, arkan dönüktür, Ciğerinde kuruludur orkestra, duymazsın.
HAZIRLAYAN: ÖMER SAMİ ÖZTOPALOĞLU
SELİM İLERİ.
Powerpoint Uygulaması
AHMET ÜNVER.
TANZİMAT DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
CUMHURİYET DÖNEMİNDE ÖĞRETİCİ METİNLER
Kitabın konusu: Hayalleri olan bir gencin lise son sınıfta babasını kaybetmesiyle hayallerinin yıkılışı ve beraberindeki hayat mücadelesi.
TEMEL TIP BİLİMLERİ ÖĞRENCİLERİ İLE KLİNİK BİLİMLER ÖĞRENCİLERİ ARASINDA MESLEĞE BAKIŞ AÇISINDAN FARK VAR MIDIR? SUNANLAR: Batuhan TAVEL, Recep KAPLAN,
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü / Prof. Dr. AYLİN GÖRGÜN BARAN.
SALAH BİRSEL
Çiğdem ODABAŞI.
SUÇ ve CEZA DOSTOYEVSKİ
ÇAĞDAŞ EDEBİTAYIMIZIN ÇAĞDAŞ İNSANI
TÜRKÇE / Şiir Türleri ve Söz Sanatları
SERVET-İ FÜNUN EDEBİYATINDA ŞİİR
FİLİZ ÖZDEM İstanbul, 19 Temmuz 1965.
PEYAMİ SAFA.
SERVET-İ FÜNUN EDEBİYATI
ŞİİR.
TÜRKÇE / Düşünce Yazıları (Biyografi-Otobiyografi)
Özdemir ASAF.
MELEK GİBİ ( ŞİİRİ ) Melek oldum rüyamda, İpekten kanatlar taktım.
YAĞMURLA GELEN MAZİM Birol Yiğit.
Türk şiirinin günümüzdeki en önemli adlarından Birhan Keskin’in Jane Birkin’in Arabesque albümündeki enstrümental parça She Left Home’dan (2002) esinlenerek.
Bir bedende atan kalp gibiydik!
EDİP CANSEVER.
Şiir.

hazırlayan: eda kanbur sınıf:6/a no:20 ders:bilişim teknoloji
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI.
Aslen, Ankaralı olan Uğur Mumcu, 22 Ağustos 1942 yılında, babasının memuriyeti dolayısıyla Kırşehir'de, doğdu. İlk ve orta okulları Ankara’da okuyan Mumcu.
SÜLEYMAN TARIK BUĞRA ( 2 EYLÜL ŞUBAT 1994 )
HÜSEYİN CAHİT YALÇIN ( )
Bibliyografya.
NECİP FAZIL KISAKÜREK.
HAYATI,ESERLERİ,KİŞİLİĞİ…
Hayati Siirleri Eserleri
11 Mart 1891'de İstanbul'da doğdu, 18 Ekim 1949'da Ankara'da yaşamını yitirdi. Hecenin Beş Şairi'nden biri. Selanik, Üsküp ve İstanbul idadilerinde öğrenim.
1980 Sonrası Şiir - Bu dönem de şiir ideoloji ve düşünceyi yayma aracı olmaktan çıkmıştır. - Şiir araç değil amaç olmuş ve esas konusunun birey olduğuna.
Mehmet ÖZ / Türk Dili ve Edebiyatı Öğreetmeni
Garipçiler (1. Yeniçiler) Geleneksel şiir anlayışına tepki olarak doğdu Garip atıl kitapta görüşlerini ortaya koymuştur Şiirde her kurala karşı çıkmışlardır.
1 2. YENİ HAREKETİ 1940 Sonrası Şiiri LÜTFİ BAŞDAŞ 12/D 1789 İSMAİL MALAZGİRTLİ 12/D 1694.
Deneme 1. Deneme 2 Deneme 3.
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
VEYSEL ŞATIROĞLU (AŞIK VEYSEL)
Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme almıştır. Sonraki yıllarda.
EDİP CANSEVER.
AHMET ÜNVER.
FERİDE ÇİÇEKOĞLU 1951’de Ankara’da doğdu. Mimarlık, edebiyat ve sinemayla ilgileniyor ODTÜ Mimarlık fakültesini bitirdi, aynı fakülteden yüksek lisans.
ÖMER BEDRETTİN UŞAKLI (d. 1904, Uşak - ö. 23 Şubat 1946, İstanbul)
CEMAL SÜREYA INCELEME Yağız Fırat BORAN 12-D.
Hazırlayan:Ayşe Ulusoy
GARİP ŞİİR. Garip Hareketi’nin etkisinin sürdüğü yıllarda şiiri onlar kadar bayağılaştırmak istemeyen, her biri kendine özgü şiir tarzını oluşturmuş aşağıdaki.
HÜSEYİN CAHİT YALÇIN (1875_1957) Aslen İstanbullu olan babasının memur olarak bulunduğu Balıkesir’de doğdu. Mekteb-i Mülkiye’yi bitirdikten sonra Maarif.
SERVET-İ FÜNUN EDEBİYATI
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
YAHYA KEMAL BEYATLI ( ). Selanik’te yaşadığı yıllarda şiire başlamış, sonraları Agah Kemal takma adıyla Servet-i Fünun’u destekleyen yazılar kaleme.
Ahmet Kutsi Tecer 1901 yılında Kudüs'te doğdu. İlköğrenimine Kudüs'te başladı ve Kırklareli'nde devam etti. Lise öğrenimini Kadıköy Sultanisi'nde tamamladıktan.
Şiir Erkök Yılmaz. Şiir Erkök Yılmaz (9 Temmuz 1948, Ankara), Türk öykü ve roman yazarı, akademisyen. 1978'den beri ağırlıklı olarak öykü türünde eserler.
AHMET ÜNVER.
Yıldızları süpürürsün, farkında olmadan, Güneş kucağındadır, bilemezsin. Bir çocuk gözlerine bakar, arkan dönüktür, Ciğerinde kuruludur orkestra, duymazsın.
1980 SONRASI MİSTİK DUYARLILIK ŞİİRİ
DENEME.
DENEME
Sunum transkripti:

ÖZDEMİR ASAF

HAYATI İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne giriş yaptı, daha sonra İktisat Fakültesi ve Gazetecilik Enstitüsü deneyimleri oldu ancak 1947 yılında eğitimini yarıda bıraktı.Tanin ve Zaman adlı gazetelerde çevirmen olarak çalıştı. Servet-i Fünun isimli ilk yazısı Uyanış dergisinde yayımlandı. 1951 yılına gelindiğinde matbaacılığa atıldı ve kendi şiir kitaplarını da basacağı Sanat Basımevi’ni kurdu. 4 yıl sonra 1955′te Yuvarlak Masa Yayınları’nı kurdu ve kendi kitaplarını bu isim altında yayımladı. 28 Ocak 1981′de gözlerini yumdu. İlk eşi Sebahat Selma Tezakın’dan bir kızı, ikinci eşi Yıldız Moran’dan üç oğlu vardır.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne giriş yaptı, daha sonra İktisat Fakültesi ve Gazetecilik Enstitüsü deneyimleri oldu ancak 1947 yılında eğitimini yarıda bıraktı.Tanin ve Zaman adlı gazetelerde çevirmen olarak çalıştı. Servet-i Fünun isimli ilk yazısı Uyanış dergisinde yayımlandı. 1951 yılına gelindiğinde matbaacılığa atıldı ve kendi şiir kitaplarını da basacağı Sanat Basımevi’ni kurdu. 4 yıl sonra 1955′te Yuvarlak Masa Yayınları’nı kurdu ve kendi kitaplarını bu isim altında yayımladı. 28 Ocak 1981′de gözlerini yumdu. İlk eşi Sebahat Selma Tezakın’dan bir kızı, ikinci eşi Yıldız Moran’dan üç oğlu vardır.

EDEBİ KİŞİLİĞİ Şiirleri genel olarak dörtlük ve ikiliklerden oluşur. Yoğun ve kısa bir söyleyiş özelliği vardır. Düşünce ile duygu yoğunluğuyla beraber, taşlama ve alay şiirine egemen olan etmenlerdir. En çok kullandığı ayrılık, sevgi ve ölüm temaları son dönemde şiirlerinde yerini kaçış ve umutsuzluğun tedirginliğine dönüşmüştür. Onun inandığı şiirde bir anlam ve görüşün yansıtılmasının gerekliliğidir.

Geleneksel Türk şiiri ve batı şiirinin harmanlamasıyla son derece zengin bir sanat değeri oluşturmuştur. Günümüzde bazı rock müzisyenleri tarafından şiirleri bestelenmiştir. Feridun Düzağaç, Lavinya adlı şiirini bestelemiştir. Duman grubu da Özdemir Asaf’ın şiirlerinden esinlenerek şarkılar yapmıştır.

ESERLERİ ŞİİR Dünya Kaçtı Gözüme (1955) Sen Sen Sen (1956) Bir Kapı Önünde (1957)  Yumuşaklıklar Değil (1962)  To Go To (1964, Yıldız Moran'ın İngilizce'ye çevirdiği şiirler)  Nasılsın (1970)  Çiçekleri Yemeyin (1975)  Yalnızlık Paylaşılmaz (1978) Benden Sonra Mutluluk (1984, ölümünden sonra) 

DENEME-ÖYKÜ Yuvarlağın Köşeleri 1 (Etika) (1961)  Yuvarlağın Köşeleri 2 (Etika) (1986)  Dün Yağmur Yağacak (Öykü) (1987)  Özdemir Asafça (Deneme) (1988)

Gelmeyecek bir gideni, Olmayacak bir nedeni beklediniz mi hiç?

BÜŞRA AKKAŞ 10/c 436 TEŞEKKÜRLER…