Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AHMET ÜNVER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AHMET ÜNVER."— Sunum transkripti:

1 AHMET ÜNVER

2 1955’te Elazığ’da doğan Ahmet Ünver, İstanbul’da, Kadıköy Maarif Kolejinde yatılı okudu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun olduktan sonra, Boğaziçi Üniversitesinde İktisat Master Programı’nı tamamladı.

3 Gazetecilik, araştırmacılık, sanat eleştirmenliği, halkla ilişkiler uzmanlığı ve reklamcılık yaptı. Nokta, Yeni Sinema, Dateline Turkey, Yeni Gündem, Videosinema, Gençlik ve Toplum, Dünya ile Agora gibi yayınlarda sürekli; Milliyet Sanat, Cumhuriyet, Ekonomik Bülten, Hürgün, Kadınca gibi çeşitli gazete ve dergilerde çeşitli yazılar yazdı.

4 İngilizceden Türkçeye, Türkçeden İngilizceye pek çok kitap ve ansiklopedi bölümleri çevirdi. Çevirileri TÖBDER Dergisi, Yeni Sinema, Videosinema, Kadınca, Erkekçe, Tarih ve Toplum, Yeni Gündem gibi dergilerde yayımlanan Ünver, eşiyle birlikte İstanbul’da yaşıyor.

5

6

7 Ege Kıyılarından Eski Zaman Masalları
Dünya kurulalı beri insanın var oluşun gizemini açıklamaya çalışma biçimi olan mitolojik masallar, yaşamı kavramanın önemli birer aracı. O masallardaki tanrılara, tanrıçalara benzer kişiliklere, benzer tutum ve davranışlara bugün de rastlıyoruz. 

8 Kitapta yer alan sekiz öykü: 
Meraklı Pandora ve Konuşan Sandık, Asklepios ve Devacı Yılanları, Phaethon ve Güneş Arabası’nın Atları, Yankı ile Nergis, Midas’ın Altınları, İnsanlığa Aydınlığı Getiren Ölümsüz: Prometheus, Apollon’un Liri mi, Marsyas’ın Kavalı mı?, Yeryüzünün İlk Güzellik Yarışması.

9 OKULUMUZA HOŞ GELDİNİZ!


"AHMET ÜNVER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları