Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Şiir Erkök Yılmaz. Şiir Erkök Yılmaz (9 Temmuz 1948, Ankara), Türk öykü ve roman yazarı, akademisyen. 1978'den beri ağırlıklı olarak öykü türünde eserler.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Şiir Erkök Yılmaz. Şiir Erkök Yılmaz (9 Temmuz 1948, Ankara), Türk öykü ve roman yazarı, akademisyen. 1978'den beri ağırlıklı olarak öykü türünde eserler."— Sunum transkripti:

1 Şiir Erkök Yılmaz

2 Şiir Erkök Yılmaz (9 Temmuz 1948, Ankara), Türk öykü ve roman yazarı, akademisyen. 1978'den beri ağırlıklı olarak öykü türünde eserler vermektedir.Ankara

3 İhsan Işık'ın 2001 tarihli "Türkiye Yazarlar Ansiklopedisi" eserine göre 9 Temmuz 1948'de Eskişehir'de doğdu. Fakat genel olarak Ankara doğumlu olarak verilmektedir. Işık'ın aktarımına göre Eskişehir Gazi İlkokulu (1959) ve Ankara Kız Lisesi'nden (1965) mezun oldu. Yüksek tahsilini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamladı (1969). 1971’de Ankara İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi’nde asistan oldu. [2] SBF'de 1977'de iktisat doktoru, 1989'de ise profesörlüğe yükseldi. [3] Aynı zamanda Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde görev aldı.EskişehirAnkara Kız LisesiAnkara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi [2] [3]Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

4 lk öyküsü Bir Ölünün Ardından adlı eseri 1974'te yayımladı. Bu tarihten sonra öykülerini Soyut, Oluşum ve Kitap-lık gibi dergilerde yayımladı. [4] 1978'de ilk kitabı olan Hop Eden Şey'i yayımladı. Eserinde konuşmaların ağırlıklı olduğu öyküler yer aldı ve insan ilişkilerini sinematografik bir tarzda yansıtmaya çalıştı. 1996 tarihli Abdullah’ın Ablasıadlı eserinde ise ana karakter üzerinde yaşam, aşk ve büyüme kavramlarına dair bir tema belirledi. Çiçek Yiyen İnek (2006) adlı eserinde ise gerçeküstü bir anlatımı tercih etti. İncir Çekirdeği Yanığı'nda ise (2010) gerçekçi ve gerçeküstücü bir anlatımın sentezini canlı bir anlatımla yaptı. [2]Soyut [4]öykülersinematografik [2] 2011'de Yapı Kredi Yayınları'nda Eşek Arısı: Toplu Öyküler adlı eserde yayımlanmış tüm öykü kitapları bir araya getirildi.

5

6 Homo economicus: Rasyonel insan (akılcı birey) anlamına gelir. Bu birey sadece kendi çıkarını gözeten bencil (egoist) bir varlıktır. Faydacı (utilitarian) olup her zaman yapamasa bile faydasını maksimize edecek tüketimde bulunmaya çalışır. – Hemo economicusun dört temel özelliği vardır: a) Tam bilgiye sahip olma: Birey tercihleri ile ilgili tüm bilgiye sahiptir. Neye karar vereceğini ve nasıl fayda sağlayacağını eksiksiz bilmektedir. b) Seçici olma: Tam bilgiye sahip olan birey tercihleri konusunda kararsız kalmamakta, neyi neye tercih ettiğini ya da hangi durumda kayıtsız (farksız) kaldığını eksiksiz olarak bildirmektedir.

7 c) Çoğu aza tercih etme: Birey daima çoğu aza tercih eder. d) Tutarlı olma: Birey çoğu aza tercih etme ile ilgili olarak her zaman tutarlıdır. Örneğin: A, B ve C üç ayrı mal sepeti olsun. Tüketici B’yi A’ya tercih etmiş, A’yı da C’ye tercih etmişse bu durumda B’yi de C’ye tercih etmiştir. Aksi hâlde tüketicinin tutarlı olduğu söylenemez.

8 Öyküde geçen olaylar… Bay X dişlerini macunsuz fırçalar. Çünkü bir ömür boyu diş macununa yatıcağı para, dişlerinin amortismanı için gereken parayı geçmektedir.

9 Ölümü, hatta ölümden sonrasını programlamaya karar verir. Önce kendi ölüm duyurusunu kaleme alır, gazeteleri dolaşarak en ucuza basanını bulur. Size ölümüm bildirildiği zaman basarsınız, der. Sonra tabutçuları dolaşır. Ölçülerine göre tabut bulmak zor olmaz ama iş tabut seçmeye gelince... Türlü malzemeden, türlü biçimde tabutlar vardır. Aslında tabut satın almak hiç de rasyonel bir iş değildir Bay X’e göre, nasılsa çürüyüp gidecek bir beden için onca masraf...

10


"Şiir Erkök Yılmaz. Şiir Erkök Yılmaz (9 Temmuz 1948, Ankara), Türk öykü ve roman yazarı, akademisyen. 1978'den beri ağırlıklı olarak öykü türünde eserler." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları