 24 Mayıs 1946 yılında İstanbul‘da doğdu.  1967 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nü bitirdi  New Hampshire Üniversitesi'nde yüksek lisans.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Cumhuriyet’e sahip çıkma mitinglerinden herhangi birine katıldınız mı ?
Advertisements

Avrupa Birliği.
TÜRKİYE İLE İMF ARASINDAKİ İLİŞKİLERİN TARİHSEL GELİŞİMİ
AVRUPA BİRLİĞİ, AB DEĞERLERİ VE AB’DE DEMOKRASİ
KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ VE SİYASİ KATILIM
Yardımcı Doçent Doktor Cenk Aygül
1950’de Mersin’de ilk kadın belediye başkanımız seçilmiştir
1930’lar Türkiye’si Prof. Dr. Turgut Göksu.
Daha Şeffaf Bir Siyaset İçin. Doğruluk Payı  20 Haziran 2014 tarihinde yayın hayatına başladı.  ‘fact-checking’ kavramının Türkiye’deki temsilcisi.
1 İSTANBUL EKONOMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ “Hocaların Gözüyle 2011 Yılında Türkiye Ekonomisi Araştırması” Kantitatif Araştırma Özeti 16 Şubat 2011 Nippon.
EKONOMİK İŞBİRLİĞİ VE KALKINMA TEŞKİLATI (OECD)
27 MAYIS 1960 ASKERİ MÜDAHALESİ SONRASI TÜRKİYE
SİVAS KONGRESİ EYLÜL 1919 AMASYA GENELGESİ doğrultusunda YURT GENELİ’nde SEÇİMLER YAPILMIŞ ve her ilden 3 ‘er TEMSİLCİ ‘ nin,bu kongreye katılımı.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE
ERZURUM KONGRESİ 23 Temmuz 1919
Cahit Arf.
Türkiye Siyasi Tarihi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı
MEŞRUTİYET DÖNEMİNDE OSMANLI DEVLET TEŞKİLATI
TURKCELL AR-GE BİNASI. TURKCELL AR-GE BİNASI MEHMET EMİN KARAMEHMET KİMDİR ?
HALDUN TANER ve FAZİLET ECZANESİ
SOSYAL BİLGİLER 5. SINIF DERS KİTABI 7
Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü
Prof. Dr. Erhan Erkut, MEF Üniversitesi
AK PARTİ GENEL MERKEZ KADIN KOLLARI DIŞ İLİŞKİLER BAŞKANLIĞI
Ajanda 1. Neden MEF? 2. Üniversite Seçim Rehberi 3. Sorular.
F E Z A G Ü R S Y.
TÜRKİYE - AB İLİŞKİLERİ. "Türkiye’ye evet: Bunu tereddütsüz söylüyorum çünkü, Avrupa’nın geleceğinin Türkiye’den geçtiğine her geçen gün daha fazla inanıyorum.
LOZAN ANT. SINIRLAR Suriye sınırı:20 Ekim 1921 tarihli Ankara antlaşmasıyla belirlenen sınırlar kabul edildi. Irak sınırı:Musul –Kerkük sorunundaki anlaşmazlıktan.
AB Topluluk Programları Hakkında Genel Bilgi Türkiye’nin Katılmakta Olduğu Programlar.
HAZIRLAYANLAR MERVE ERDOĞAN SİMGE AKYILDIRIM
KARDAK KRİZİ.
SUSURLUK SKANDALI.
Erdal İnönü. ► Erd ɑ l İnönü (6 H ɑ zir ɑ n 1926, Ank ɑ r ɑ – 31 Ekim 2007, Houston), Türk bilim ɑ d ɑ mı ve siy ɑ setçidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci.
AB-TÜRKİYE SERÜVENİ.
29 Nisan 2016, Otel Altınyazı, Avanos, Nevşehir. Turizm Eğitimine Hizmet Ödülleri, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi tarafından 2008 yılında başlatılan.
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ BİRLİĞİ DERNEĞİ, 2015 NİSAN 2016.
AMERİKA TARİHİNDE VERGİ İSYAN HAREKETLERİ
Küreselleşme ve Rekabet Öğr. Grv. Mehmet Ali ZENGİN.
Çocuk Hakları Konusunda Türkiye'de Yapılan Çalışmalar.
SEÇİM MEYDANLARINDA HAKARETİN DİZ BOYU OLDUĞU ŞU GÜNLERDE BİRAZ BEYEFENDİ GÖRELİM DEDİK...
2013 YILI TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ BİRİMİNİN YIL SONU FAALİYET RAPORU 2013 YILI TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
Fahri Korutürk’ün Hayatı Fahri Korutürk’ün Hayatı Cumhurbaşkanlığı Dönemi ( ) Cumhurbaşkanlığı Dönemi ( ) Demokrasi ve Siyaset Algısı.
Prof. Dr. İhsan Süreyya SIRMA. (10 Temmuz 1944, Siirt, Pervari)10 TemmuzSiirtPervari fikir adamı, öğretim görevlisi, İslâm tarihi uzmanı ve yazar.İslâm.
TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ - II
ATAM.. HER ŞEY MÜKEMMEL GİDİYOR.
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ BİRLİĞİ DERNEĞİ III.OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TEMMUZ 2017
TÜRKİYE SOSYAL, EKONOMİK VE POLİTİK ANALİZ - 9
SİYASİ TERCİHLER KAMUOYU ARAŞTIRMASI
Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi
F E Z A G Ü R S Y.
Temel HUKUK DERS NOTLARI SON HAFTA
Erdoğan’a kızmaya ne hakkınız var...
Avrupa Birliği ve Türkiye Tarımı
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Anadolu’dan Haber Var
I. Dünya Savaşına İtilaf devletleri yanında giren Çarlık Rusya’sı savaş sırasında ekonomik bunalıma girince 1917 de Bolşevik İhtilali çıkmış Çarlık.
Prof. Dr. Arif YAVUZ İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi
Prof. Dr. Arif YAVUZ İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi
BÖLÜM : Uluslararası İlişkiler DERS ADI : Türk Diplomasi Tarihi ÖĞRETMEN.
TÜRKİYE VE ULUSLAR ARASI ÖRGÜTLER II
ÜN İ VERS İ TE REFORMLARI Fesih Çeçen Sınıf ö ğ retmenli ğ i 4-a ÜN İ VERS İ TE REFORMLARI Fesih Çeçen Sınıf ö ğ retmenli.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ANKOS ELEKTRONİK BİLGİ KAYNAKLARI ERİŞİMİNDE ULUSALLAŞMAYA DOĞRU
1910 yılında Selanik'te doğdu. Yüksek öğrenimini Fransa'da Ecole Normale Superieure'de tamamladı (1932). Bir süre Galatasaray Lisesi'nde matematik öğretmenliği.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Baraj.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

 24 Mayıs 1946 yılında İstanbul‘da doğdu.  1967 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nü bitirdi  New Hampshire Üniversitesi'nde yüksek lisans çalışmasını tamamladı.  Doktorasını Connecticut Üniversitesi'nde veren Çiller, doktora üstü öğrenimini ise Yale Üniversitesi'nde devam ettirdi.  1978 yılında doçent, 1983 yılında ise profesör oldu. Tansu Çiller'in ekonomi üzerine 9 önemli yayını bulunmaktadır.

 TÜSİAD çalışmaları ve Anavatan Partisi’ne eleştirileriyle dikkat çekti.  1990 yılında Demirel’in istemiyle Doğru Yol Partisi’nde siyasi hayata başladı.  1991 seçimlerinde İstanbul Milletvekili seçildi.TBMM’ye ilk adım.  SHP-DYP koalisyonunda ekonomiden sorumlu devlet bakanı oldu.  İKİ ANAHTAR ?

 1993’te Demirel’in cumhurbaşkanlığı ve genel başkan olan Çiller.  Türkiye’nin ilk kadın başbakanı.  SHP’ de Murat Karayalçın’ın genel başkan seçilmesi.

 2 Temmuz SİVAS KATLİAMI  6 Temmuz BAŞBAĞLAR KATLİAMI  Kürt Sorunu(BASK modeli)  Tırmanan terör olayları  İnsan Hakları ?  1994 Ekonomik Kriz

 Devalüasyon  KİT’lere tanınan zam yapma yetkisi  TEKEL ürünlerine yapılan zamlar ve getirilen ek vergiler  İMF’den maddi destek(stand-by antlaşması)

 1996’da yürürlüğe girdi.  AB’ye tam üye olmadan gümrük duvarları indirildi.  Kıbrıs’ın AB’ye girmesinin önü açıldı.  İnsan Hakları ile ilgili her yıl Avrupa Parlementosu’na rapor verecek.

 Çiller’in milyon dolarlık gayrimenkulu

 SHP feshedildi CHP’ye katıldı.  Deniz Baykal’ın CHP Genel başkanlığına gelmesi ve DYP-CHP koalisyonunun sonu.  Çiller’in azınlık hükümeti kurma çabası.  Azınlık hükümetini kuramayan Çiller tekrar CHP ile koalisyonda.

 Yunanistan ile karasuları sorunu  Çiller "O asker gidecek, o bayrak da inecek“  Clinton’ın arabuluculuğu

 1995 seçimlerinden sonra tek parti hükümet kuramadı  Mesut Yılmaz ile “Dönüşümlü Başbakanlık” pazarlığı  Yılmaz ile Çiller arasındaki kişisel rekabet Anayol hükümetinin sonunu getirdi.  RP-DYP koalisyonu sonucu başbakan yardımcı ve dış işleri bakanı Çiller oldu.

SUSURLUK KAZASI28 ŞUBAT  Devlet-mafya-siyaset üçgeni  “Sürekli aydınlık için bir dakika karanlık”  MGK toplantısında alınan kararlar  Post-modern darbe

 ANASOL-D hükümetini kurulmasıyla DYP 6 yıl sonra muhalefete geçti.  DYP 6. Olağan Kongresinde Tansu Çiller tekrar ve son kez Genel Başkan seçildi.  2002 seçimlerinde DYP, %10’luk seçim barajı altında kaldı ve DYP 7. Olağan Büyük Kongresi'yle genel başkanlığı sona erdi ve aktif siyasetten çekildi.

TUĞBA BAŞARAN – ESRA KALAYCI TEŞEKKÜR EDERİZ…