Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SİVAS KONGRESİ 04-11 EYLÜL 1919 AMASYA GENELGESİ doğrultusunda YURT GENELİ’nde SEÇİMLER YAPILMIŞ ve her ilden 3 ‘er TEMSİLCİ ‘ nin,bu kongreye katılımı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SİVAS KONGRESİ 04-11 EYLÜL 1919 AMASYA GENELGESİ doğrultusunda YURT GENELİ’nde SEÇİMLER YAPILMIŞ ve her ilden 3 ‘er TEMSİLCİ ‘ nin,bu kongreye katılımı."— Sunum transkripti:

1 SİVAS KONGRESİ EYLÜL 1919 AMASYA GENELGESİ doğrultusunda YURT GENELİ’nde SEÇİMLER YAPILMIŞ ve her ilden 3 ‘er TEMSİLCİ ‘ nin,bu kongreye katılımı sağlanmıştır.Tüm bu çalışma-lar, İSTANBUL HÜKÜMETİ ve İTİLAF DEVLETLERİ ‘-nin engellemeleriyle karşılaşmamak için büyük gizlilik içinde yürütülmüştür Ancak,bu kongrenin toplanacağı ile ilgili çalışmaların İSTANBUL HÜKÜMETİ tarafından öğrenilmesi üzerine,İSTANBUL HÜKÜMETİ,bu kongrenin toplanmasını engellemeye çalışmış,ama TEMSİL HEYETİ ‘nin gayretli çalışmalarıyla tüm bu olumsuzluklar ortadan kaldırılmış ve 04 EYLÜL 1919 ’da bu kongre toplanmış ve başkanlığa M.Kemal seçilmiştir.

2 SİVAS KONGRESİ EYLÜL 1919 DAMAT FERİT PAŞA HÜKÜMETİ’nin istifası sonrası ALİ RIZA PAŞA HÜKÜMETİ göreve gelmişti. ALİ RIZA PAŞA HÜKÜMETİ, İSTANBUL ile ANADOLU arasındaki kopukluğun yapılacak olan görüşmeler ile çözülmesi taraftarıydı.

3 SİVAS KONGRESİ EYLÜL 1919 Bu kongrede ERZURUM KONGRESİ ‘nde alınan kararlar,aynen kabul edilmiştir. Bu kongrede ERZURUM KONGRESİ ‘nde alınan kararlardan MANDA ve HİMAYE KONUSU oldukça çok tartışılmış ve uzun süren tartışmaların sonrasında ERZURUM KONGRESİ ‘nde kabul edildiği şekliyle aynen kabul edilmiştir.

4 SİVAS KONGRESİ EYLÜL 1919 Bu kongrede ERZURUM KONGRESİ ‘nde ilk kez oluşturulan TEMSİL HEYETİ,burada yetkileri ve sayısı artırılmış bir halde tekrar oluşturulmuş, ve başkanlığa M.Kemal seçilmiştir. Bu TEMSİL HEYETİ ‘nin ERZURUM KONGRESİ ‘ne göre çalışma alanı DOĞU ANADOLU BÖLGESİ iken,SİVAS KONGRESİ’nde alınan karar gereğince çalışma alanı,TÜM TÜRKİYE olacak şekilde yetkileri genişletilmiştir.

5 SİVAS KONGRESİ EYLÜL 1919 Bu kongrede,TRAKYA (Rümeli) ve ANADOLU ‘- da dağınık bir halde bulunan ve bölgesel olarak çalışan MİLLİ MÜCADELEYİ DESTEKLEYEN tüm YARARLI CEMİYETLER,ANADOLU VE RÜMELİ MÜDAFA-İ HUKUK CEMİYETİ adı altında tek bir çatıda birleştirilmiştir.


"SİVAS KONGRESİ 04-11 EYLÜL 1919 AMASYA GENELGESİ doğrultusunda YURT GENELİ’nde SEÇİMLER YAPILMIŞ ve her ilden 3 ‘er TEMSİLCİ ‘ nin,bu kongreye katılımı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları