Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HALDUN TANER ve FAZİLET ECZANESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HALDUN TANER ve FAZİLET ECZANESİ"— Sunum transkripti:

1 HALDUN TANER ve FAZİLET ECZANESİ

2 Haldun Taner 1915’te İstanbul’da doğan Haldun Taner, ortaöğretimini Galatasaray Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. İki yıl Viyana Üniversitesi’nde felsefe ve tiyatro bilimi öğrenimi gördü. Türkiye’de epik tiyatro türü ve kabare tiyatrosunun öncüsüdür.

3 Dönem Özellikleri 1950’li yıllar Türk eczacılık tarihindeki önemli dönüm noktalarından biridir. Zira bu dönemde ilk Türk ilaç fabrikası (Eczacıbaşı İlaç Fabrikası) faaliyete geçmiştir. Yabancı Sermayeyi Teşvik Kanunu’nun kabulü ile 1954 yılında ilaç sektöründeki yabancı yatırımcıların sayısı hızla artmış; ancak bu artış yerli ilaç üreticileri açısından bazı sıkıntıları da beraberinde getirmiştir.

4 Fazilet Eczanesi Haldun Taner’in 1952 Eylül’ünde yazdığı “Eczanenin Akşam Müşterileri” başlıklı hikâyesini geliştirerek kaleme aldığı ve üç perdeden oluşan eser, 1950 yıllarında bir Boğaziçi eczanesinde geçmektedir. Üç perdenin ortak dekoru eski üslupta düzenlenmiş bir eczane, önündeki yol ve rıhtımdır. Dekorda, sahnenin sağ köşesinde bir rıhtım bankı, gerisinde bir incir ağacı yer almaktadır.

5 Sahibinin her derde çare ilaçlar ürettiği, kalfasıyla usta-çırak ilişkisi kurduğu bir yer olmanın dışında başka önemli işlevlere de sahiptir. Tanışıkların karşılaşıp sohbet ettikleri, yoruldukça soluk alınan, sıkıldıkça dost bulunan, sevinç ya da üzüntü paylaşılan, insanların birbirine zaman ayırdığı bir buluşma merkezidir.


"HALDUN TANER ve FAZİLET ECZANESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları