Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BÖLÜM : Uluslararası İlişkiler DERS ADI : Türk Diplomasi Tarihi ÖĞRETMEN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BÖLÜM : Uluslararası İlişkiler DERS ADI : Türk Diplomasi Tarihi ÖĞRETMEN."— Sunum transkripti:

1 BÖLÜM : Uluslararası İlişkiler DERS ADI : Türk Diplomasi Tarihi ÖĞRETMEN ADI : Serdar ÖRNEK KONU : 11.ABD Başkanı James Knox Polk ÖĞRENCİLER : Kutluhan GÖRÜCÜ – Merve OKUR ÖĞRENCİLERİN NUMARALARI :

2

3 James Knox Polk 2 Kasım 1795 tarihinde Kuzey Carolina Eyaleti’nde Mecklenburg’da doğdu. Kuzey Carolina Üniversitesi’nde hukuk öğrenimi gördü. Bir süre Nashville’de hukukçuluk yaptı.

4 1820’de baroya kabul edildi.
1823’te Demokrat Parti’den Tennessee Temsilciler Meclisi’ne girdi. 1825’te ABD Temsilciler Meclisi’ne girdi. 1839’a değin meclis başkanlığı yaptı.

5 1839-1841 arasında Tennessee valiliği yaptı.
Ancak 1841 ve 1843 valilik seçimlerini kazanamadı. Demokrat Parti’den adayı olarak katıldığı 1844 seçimlerini kazanarak devlet başkanı oldu. yılları arasında devlet başkanlığı görevini yapmıştır.

6 BAŞKANLIK DÖNEMİ 1846’da gümrük vergi oranlarını indiren Walker Gümrük Yasası’nı çıkardı Başkanlığının ilk döneminde Texas yeniden ABD topraklarına katıldı. Ocak 1846’da İngiltere’yle Oregon topraklarını ABD’ye bırakan bir antlaşma imzaladı. 1848’de Meksika ile yapılan savaşın sonunda New Mexico ve California , ABD topraklarına katıldı.

7 1846'da Amerika'nın Texas'taki toprak işgali ve bazı sınır anlaşmazlıkları yüzünden çıkan bu savaş, Meksika ve Amerika'yı tarihte ilk ve son kez askeri olarak karşı karşıya getirdi. 1848'de taraflar arasında Guadalupe Hidalgo Antlaşması imzalanmıştır.

8 Guadalupe Hidalgo Antlaşması
ABD ile Meksika arasında México yakınlarında imzalanan ve Meksika Savaşı'nı sona erdiren antlaşmadır. Antlaşmayla ABD, 15 milyon dolar karşılığında bugünkü Arizona,California,Colorado’nun batısı,Nevada,New Mexico,Texas ve Utah’ı kapsayan alanı Meksika’dan aldı.

9 Polk Dönemi Yenilikleri
ABD Deniz Harp Okulu kuruldu. Smithsonion Entitüsü kuruldu. Washington Anıtı inşa edildi. ABD’de ilk posta pulunun kullanılmaya başlandı.


"BÖLÜM : Uluslararası İlişkiler DERS ADI : Türk Diplomasi Tarihi ÖĞRETMEN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları