Yardımlaşma ve iş birliği

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
A TEMASI OKUL HEYECANIM
Advertisements

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
Bodrum’da turizm Yakın zamana kadar Bodrum Turizminin referans unsurları; Deniz, kum ve güneş, Balık ve yöresel yemekler Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro,
ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TARİHİ
kıymetli bir hazinedir...
23 NİSAN BİZİM BAYRAMIMIZ
HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM
UNCCD COP HAZIRLIK TOPLANTISI 8 Eylül New York Toplantısı 20 Eylül 2011 Salı günü New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda “Sürdürülebilir.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Rol; bir işte veya ortamda bir kimsenin üzerine düşen görevdir.
Birey Nedir? Toplumun bir parçası olan ve kendine özgü ayırıcı özellikleri bulunan tek fert olarak nitelendirilmiştir. Ben bir bireyim. Yaşadığım toplumun.
TEMEL İZCİLİK BİLGİLERİ
HAK VE SORUMLULUKLARIMIZ
AİLE.
BİR AİLE BİN UMUT VAKF HER ZAMAN YANINIZDAYIZ ( )
SOSYOLOJİ DERSİ 2.ÜNİTE TOPLUMSAL YAPI.
1 Okul Kültüründe Değişim. 2 Küresel Ekonominin Gerçekleri Problemler ve sistemler karmaşıktır. Problemler ve sistemler karmaşıktır.  Büyük resmi kavramsallaştırabilme;
Dünyadaki herkes için herhangi birisin ama her hangi biri için dünyalara degersin, yüregimde mahkumsun cezan sonsuza kadar sevilmek hem de sevildigini.
Kamu Yönetiminde Yeni Aktörler: Sivil Toplum Kuruluşları
5.SINIF 5.ÜNİTE pedagojiformasyon.com.
7. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 21 – 24 Mart 2009 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, İstanbul.
AİLE bilgidagi.com.
T.C Hacettepe Üniversitesi DEĞİŞİM ÖĞRENCİLERİ TOPLULUĞU
23 Nisan Çocuk Bayramı Kutlu Olsun 
Hepimizin DünyasI 1. Dünya Çocukları.
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI
BİRLİKTE YAŞAMAK BİRLİKTE YAŞAM KÜLTÜRÜ. ÖNCE İNSAN ÖNCE İNSAN!
OKUL – VELİ İŞBİRLİĞİ HAZIRLAYAN: GMT.
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ
KASTAMONU HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
AŞIRI TÜKETİM Tüketim Nedir ?? Aşırı Tüketim Kültürünün Oluşumu
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler Operasyonel Hizmetler Maddi Destekler.
KONGRE TURİZMİ VE FUAR ORGANİZASYONU
KONGRE FUAR ORGANİZASYONU 3.Hafta
Dünya Çocuk Günü.
Pınar Küresel Açık Veri Hareketi Gazeteciliği Nasıl Değiştiriyor Şeffaflık Derneği 6 Ocak 2016 Taksim,İstanbul.
Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği
Bilişim Suçlarıyla İlgili Mevzuat 3- BM Kararları.
SPOR ETKİNLİK ENDÜSTRİSİNİN ÖZELLİKLERİ
GİRİŞ Ülkenizde ya da coğrafi bölgenizde turizm ne kadar önemlidir? Şehrinizde ya da kasabanızdaki mevcut istihdamın ne kadarlık kısmı turizm ile.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ:.
Hep Birlikte Ünitesi.
SOSYAL ÖRGÜTLER.
KARA GÜN DOSTU TÜRK KIZILAYI.
KOLLARI SIVAYALIM ZÜLAL ŞENLİK 2D 1344.
İSTANBUL VALİLİĞİ «İSTANBUL’UN ÇOCUK YAZARLARI» PROJESİ
Niçin Bayram Yapıyoruz ? Cumhuriyet ilan edilmeden önce devletimizin adı Osmanlı Devleti’ydi. Osmanlı Devleti padişahlar tarafından yönetiliyordu. Bazı.
TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR
GÜNLÜK SU GAZETESI SPT ARAŞTıRMALARıNı GURURLA SUNAR.
Coğrafya Performans Ödevi
Kendimizi evlenince, bir bebek sahibi olunca, sonra bir tane daha olunca yaşamın daha güzel olacağına inandırmışızdır. Sonra çocuklarımızın yeterince yetişkin.
Bizim Gezegenimiz.
Çocuk Hakları Konusunda Türkiye'de Yapılan Çalışmalar.
Uluslararası Örgütler. UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü)  UNESCO (Unesko), 1946 yılında kuruldu. Birleşmiş Milletlere bağlı.
Ayşegül ARSLAN.
SABANCI VAKFI 14 Kasım 2016.
EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.
KONGRE TURİZMİNİN DİĞER TURİZM TÜRLERİ İLE İLİŞKİLERİ
Kendimizi evlenince, bir bebek sahibi olunca, sonra bir tane daha olunca yaşamın daha güzel olacağına inandırmışızdır. Sonra çocuklarımızın yeterince yetişkin.
  Albany New York Eyalet Universitesi, Birleşmiş Milletler Küresel Sağlık ve Ulusal Hukuk Birliği Merkezi Bu Program Uluslarası Ögrenciler için sunulmuş.
Bugün neler öğreneceğiz?
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünya emekçi kadınlarının kutladığı uluslar arası bir gündür.
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TOPLULUĞU
NAIM SÜLEYMANOĞLU NAIM SÜLEYMANOĞLU KİMDİR?. Naim Süleymanoğlu ■ Dünya halterinin efsane ismi, olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu,
AKUT 1994 senesinde Bolkar Dağlarında kaybolan 2 üniversite öğrencisinin 14 gün arandığı ve sonuçsuz kalan arama çalışmalarının akabinde, dağları iyi.
Palandöken Dağı; Palandöken, Doğu’nun en popüler kayak merkezidir. Hatta Türkiye’nin en iyi ilk üç kayak merkezinden birisidir.
Sunum transkripti:

Yardımlaşma ve iş birliği SOSYAL BİLGİLER

YardImlaşma ve İş bİrlİğİ HAYAT BAYRAM OLSA Şu dünyadaki en mutlu kişi mutluluk verendir, Şu dünyadaki sevilen kişi sevmeyi bilendir, Şu dünyadaki en bilge kişi kendini bilendir, Şu dünyadaki en güçlü kişi güçlükten gelendir Şu dünyadaki en zengin kişi gönül fethedendir, Bütün dünya buna bir inansa, bir inansa, Hayat bayram olsa. İnsanlar el ele tutuşsa, Birlik olsa, uzansak sonsuza. Sosyal Bilgiler

YARDIMLAŞMA ve iş birliği Sosyal Bilgiler

yardImlaşma ve İş bİrlİğİ Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, New York’ta düzenlenen bakanlar düzeyindeki toplantıda Pakistan’daki sel felaketine, dünya çapında acil olarak yardım edilmesi gerektiğini söyledi. ABD Dışişleri Bakanı dahil, 25 ülkenin bakanlarının katıldığı Pakistan’a yardım için düzenlenen uluslararası toplanlantının açılışında konuşan, Ban ACİL YANIT BEKLİYORUM ifadesini kullandı. Sosyal Bilgiler

yardImlaşma ve İş bİrlİğİ Sosyal Bilgiler

Toplumlar arasI etkİleşİm Sosyal Bilgiler

TOPLUMLAR ARASI ETKİLEŞİM Ülkemizde her yıl düzenlenen uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne birçok ülkeden yüzlerce çocuk katılır. Farklı ülkelerden gelen bu çocuklar farklı dili konuşsalar da farklı kültüre sahip olsalar da öyle güzel dostluklar kurarlar ve kaynaşırlar ki şenlik bittiğinde herkes hüzünlenir. Dostlarından ayrılmak bütün çocuklara zor gelir. Sosyal Bilgiler

Toplumlar arasI etkİleşİm Sosyal Bilgiler

Toplumlar arası etkileşim Formula 1, Kış olimpiyatları, Dünya Futbol Şampiyonu gibi organizasyonların şehir ve ülke ekonomilerine sağladığı katkı, ekonomik kriz döneminde ülkelere daha da cazip gelmeye başladı. Yapılan bir araştırmaya göre, bu organizasyonların şehir ve ülke tanıtımına sağladığı katkı ve sosyal gelişim kadar ekonomik etkileri de büyüktür. Sosyal Bilgiler

Toplumlar arasI etkİleşİm Sosyal Bilgiler

SILA SAMDA 454 ZARA GÖÇMEN 471 6-D

Yardımlaşma ve iş birliği Bütün dünyada hayatın bayram olması için insanlara ve ülkelere düşen görevler nelerdir ? İnsanlar birlik olursa, ihtiyaçları olduğunda birbirleriyle yardımlaşırlarsa, iş birliği yaparlarsa bütün zorlukları ortadan kaldırabilir, sorunları çözebilirler.

Yardımlaşma ve iş birliği

Yardımlaşma ve iş birliği Ülkeler arasında doğal afetlerde dayanışma ve yardımlaşma neden önemlidir ? Ülkeler, doğal afetlerde olduğu gibi çevre kirliliğinin önlenmesinde dayanışma içinde olmalıdırlar. Çevre kirliliği gibi bir küresel sorun ile mücadele bu ülkelerin iş birliği içinde hareket etmesini gerektirir.

Yardımlaşma ve iş birliği

YardImlaşma ve İş bİrlİğİ Sizce ülkemizin, diğer ülkelerle Karadeniz’i kurtarmak için dayanışma ve iş birliği içinde çalışmalar yapması neden önemlidir ? Karadeniz Türkiye’nin yaşam kaynaklarından birisidir. Deniz yemeklerinin çoğu o denizden çıkmaktadır. Bu yüzden Karadeniz’i kurtarır.

YardImlaşma ve iş birliği

toplumlar arası etkileşim Sizce, bu şenlik toplumlar arası etkileşime hangi katkılar sağlayabilir ? Ülkemizde ve dünyanın bir çok ülkesinde uluslararası kültür, sanat, fuar ve spor etkinlikleri yapılmaktadır. Bu etkinliklere, kültür farkı gözetilmeksizin birçok ülkeden insanlar katılmaktadır. Böylece hem insanlar hem ülkeler daha iyi tanımaktadırlar.

toplumlar arası etkileşim

TOPLUMLAR ARASI ETKİLEŞİM İEF’ de onur konuğu ülke ve kent belirlenmesinin amaçları neler olabilir ? Seçilen ülke ile ülkeler arası ticari ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesinde önemli katkı sağlar.

Toplumlar arası etkileşim

Toplumlar arası etkileşim Uluslararası etkinliklerin toplumlar arası etkileşimdeki rolünü açıklayınız. Bu etkinliklerde yurt içinde ve yurt dışından bir çok katılımcı gelmektedir. Etkinliklerin amacı gelenlerin birbirlerinin tanıması ve sanat, spor ve teknoloji alanında bilgi alışverişinde bulunmaları ve yeni projelerin temeli atılmaktadır.

Toplumlar arası etkileşim

Sıla SAMDA 454 6-D Zara GÖÇMEN 471