ÇEVRE NEDİR?.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
COĞRAFYANIN KONUSU.
Advertisements

Biyolojik Çeşitlilik Nedir?
Uz.Dr.İsmail TEMİZ Tıbbi Hizmetler Başkanı.
YAPANLAR: EMRE ÖZER VE CEREN BAYRAKTAR
YAPANLAR: EMRE ÖZER VE CEREN BAYRAKTAR
EKOSİSTEM Yeryüzü kendiliğinden işleyen bir denge ve düzene sahiptir.Bu düzenin oluşmasında canlı varlıklar ve cansız varlıklar bir yapbozun parçaları.
SAĞLIKSIZ KENTLEŞME (ÇARPIK KENTLEŞME)
T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü
ÇEVRE KİRLİLİĞİ HAVA KİRLİLİĞİ SU KİRLİLİĞİ TOPRAK KİRLİLİĞİ TOPRAK
SU, HAVA, TOPRAK,MADEN VE ELEKTRİK!!!
FEN ve TEKNOLOJİ / ASİT ve BAZLAR
GAIA YEŞİL İSTANBUL PROJESİ İ STANBUL´UN SORUNLARI Hava kirliliği Su Elektrik üretimi Betonlaşma ve yeşil alanların neredeyse hiç kalmaması.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Tüketimi ve Çevre Sorunları -
KIRSAL SOSYOLOJİ. KIRSAL SOSYOLOJİ “Kırsal Alanda Yaşayan Her İnsan Geçimini Tarımsal Faaliyet İle Sağlar” “Geçimini Tarımsal Faaliyetlerden Elde Ettiği.
Ülkemizin Doğal Kaynakları
TARIM-ÇEVRE İLİŞKİLERİ Prof. Dr. Murat ALTIN
DERSİMİZ; ÇEVRE SAĞLIĞI Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğü
Göl’ün Hikayesi.
Mikroorganizmaların Çevreye Hizmeti
KURGU KUŞAĞI DÜŞÜNELİM ÇÖZELİM HAYALLERİM ÇİZGİDE SAKLI
Küresel Isınma Nedir?.
BİZİM OLDUĞU HALDE BİZİM OLMAYAN ŞEY NEDİR?
BİLİŞİM TEKNOLOJİ DERSİ
KORUYUCU HEKİMLİK.
GİRİŞ TESTİ İnsanı etkileyen ve insanlardan etkilenen dış
Hazırlayan: 6/A Sınıfı Kaynaklar: İnternet
Tiyatro Kulübü.
Canlılar yaşamlarını sürdürmek için su hava ve besine ihtiyaç duyarlar. Bu ihtiyaçlarını ise doğadan karşılamaktadır. İnsanlar, doğadan ihtiyaçlarını.
HAYAT BİLGİSİ PERFORMANS ÖDEVİ NUPELDA YÜKSEKOL 3/A
SEMRA ULUDAĞ FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ
IŞIK KİRLİLİĞİ.
HAZIRLAYAN: MEİ MELİSA CHEN
ÇEVRE.
DOĞA VE İNSAN DOĞA VE İNSAN.
ÇEVRE TAVSİYELERİ CAÇEKOTAD.
ASİT YAĞMURLARI VE ETKİLERİ
FİZİKSEL ETKİLERİ ; Geçici veya sürekli işitme bozuklukları.
DÜNYA NEREYE GİDİYOR. ORMANLAR YANIYOR!.... BUZULLAR ERİYOR!.... BUZULLAR ERİYOR!....
SANAYİ GÜBRELERİNİN OLUŞTURDUĞU KİRLİLİK
AŞIRI TÜKETİM Tüketim Nedir ?? Aşırı Tüketim Kültürünün Oluşumu
ÇEVRE TEMİZLİĞİ.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ Hadi!Anlatıma geçelim.
TOPRAK KİRLİLİĞİ CANSU ILGIN 5/H 1330.
Çevre Temizliği Sudenur TAŞTEKİN.
İnsanı etkileyen ve insanlardan etkilenen dış ortama denir.
ÇEVRE İnsanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları fiziki, biyolojik,
ÇEVREMİZİ KORUYALIM.
AD:İREM SOYAD:ÖZTAMEL SINIF:8/B NO:115 OKUL:ŞERİF TİKVEŞLİ İLKOKULU
İNSAN VE ÇEVRE Kısaca çevre bilimi olarak tanımladığımız ekoloji canlıların birbirleri ile ve yaşadıkları ortamla ilişkilerini inceler.
DÜNYAMIZ GÖKHAN BULUT 4/B I.ÖĞRETİM
SES KİRLİLİĞİ.
Çevremiz neden kirlenir?
Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi
Öğr.Grv. Mehmet Ali ZENGİN
ASİT YAĞMURU NEDİR ? Yağan yağmurun asidik özellik taşımasına asit yağmuru denir. Hava kirletici emisyonların en yaygın olanı kükürt- dioksit ( SO.
Türkiye’de Arazi Kullanımı
BESİN KİRLİLİĞİ Sağlığınız için sağlıklı ve dengeli beslenmeniz gereklidir. Sağlıklı beslenmek için vücuda alınan besinlerin güvenilir olması gerekir.
Fiziki Faktörler İklim iklim elemanlarından sıcaklık, bitki türlerinin çeşitliliği ve bunların yayılış alanları üzerinde etkilidir. Çünkü her bitkinin.
Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin.
DAHA AZ ÇÖP Hikmet SIRMA. ÇEVRE NE DEMEKTİR ? İnsanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri dış ortama çevre denir.
ÇEVRE KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ
KADIKÖY BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ. ÇEVRE NEDİR? İçinde bulunduğumuz canlı, cansız tüm varlıkların birbirleri ile ilişkilerini içine alan ortam.
TURİZMİN FİZİKSEL ÇEVRE ÜZERİNDEKİ OLUMSUZ ETKİLERİ
Do ğ a insanların ve di ğ er canlıların ya ş amını sürdürdü ğ ü do ğ al ortamdır denilebilir. Do ğ a bize her ş eyi verir ama bizler bu verdiklerinin.
Teknolojinin Çevreye Olumlu Ve Olumsuz Etkenleri
Gürültü görüldüğü alanlarda doğal dengeyi de olumsuz etkilemektedir.
ÇEVRE ve SAĞLIK. AMAÇ: Çevre sağlığı ve sağlığın korunması konusunda bilgi kazandırmak ÖĞRENİM HEDEFLERİ: Çevre kavramını açıklayabilme Çevre kavramını.
EKOLOJİ VE ÇEVRE BİYOLOJİSİ
Berat AKTAŞ Sınıfı:9/G No :2099 Ders:Biyoloji Öğretmen: Ebru Ölgen
ASİT YAĞMURLARININ OLUŞUMU VE ZARARLARI. ASİT YAĞMURU NEDİR? Asit yağmurları, fosil yakıtların yakılmasıyla, sanayi tesislerinden, konutların ısıtılmasından.
Sunum transkripti:

ÇEVRE NEDİR?

Çevre, insanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları fiziki, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel ortamdır.  Bir başka deyişle çevre, bir canlının var olduğu ortam ya da koşullardır. O nedenle canlıların sağlıklı bir yaşamın sürdürmesi ancak sağlıklı bir çevreyle mümkündür. 

ÇEVRENİN ÖNEMİ NEDİR ?

Bir ilişkiler sistemi olan çevrenin bozulması ve çevre sorunlarının ortaya çıkması, genellikle insan kaynaklı etkenlerin doğal dengeleri bozmasıyla başlamıştır.  İnsan yaşamı çeşitli dengeler üzerine kurulmuştur. İnsanın çevresiyle oluşturduğu doğal dengeyi meydana getiren zincirin halkalarında meydana gelen kopmalar, zincirin tümünü etkileyip, bu dengenin bozulmasına sebep olmakta ve çevre sorunlarını oluşturmaktadır. 

ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE ETKİLERİ NELERDİR ?

Hava, su ve topraklarımızın her geçen gün artan oranlarda kirlenmesi ve önemli bir kısmının kullanılamaz hale gelmesi, Özellikle kentlerin ve sanayi bölgelerinin çevre kirliliği nedeniyle yaşanamaz hale gelmesi, Ozon tabakasının delinmesi, Yerkürenin giderek ısınması, Kanser ve benzeri hastalıkların artması, Doğal kaynakların hızla tüketilmesi.

ÇEVREYİ GÜZELLEŞTİRMEK İÇİN NE YAPABİLİRİZ ?

Yaşadığımız çevre bize aittir Yaşadığımız çevre bize aittir. Biz de bu yüzden çevremizi güzelleştirmeye çalışmalı ve yaşanabilir bir çevre oluşturmalıyız. Bununla ilgili yapılabilecek birçok şey vardır. Temiz sokaklar, caddeler, geniş ve temiz yeşil alanlar, insanın içini açan görüntüler çevrenin güzel olduğunun kanıtıdır. Yani sizin de çevrenizde böyle alanlar varsa siz de güzel bir çevreye sahipsinizdir. Böyle bir çevreye sahip olmak için ya da böyle bir çevreyi korumak için üstümüze düşen pek çok görev vardır.

-Şehirlerde yeşil alanların ve parkların sayısı artırılmalıdır -Şehirlerde yeşil alanların ve parkların sayısı artırılmalıdır. Ayrıca önceden var olan yeşil alanlar da muhafaza edilmelidir. -Günümüzde yok edilen ormanların yerine yeniden ağaç dikilerek yeşil alanların sağlanması -Çarpık bir görünüm yaratan ve şehri karışık bir hale sokan kaldırımların düzenlenmesi ve dükkanların kaldırımları işgal etmesinin engellenmesi -Araba çöplüğü gibi gözüken caddeler için, binaların girişleri otopark yapılmalı ve park sorunlarından kurtulunmalı.

-Her tarafa plansız programsız bina dikilmesinin ve çarpık bir şehrin önüne geçilmeli -Doğanın yanında olan TEMA gibi toplulukların kıymeti bilinmeli ve hiçbir destektenkaçınılmamalı. -Ses kirliliğinin engellenmesi açısından araçların gereksiz yere kornaya basmasının engellenmesi Enerji verimliliği sağlanmalı evler ısı yalıtımı ve ses yalıtımı yapılmalı

AĞAÇ DİKEN ÇOCUKLAR

KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETEN EV