Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GAIA YEŞİL İSTANBUL PROJESİ 2012. İ STANBUL´UN SORUNLARI Hava kirliliği Su Elektrik üretimi Betonlaşma ve yeşil alanların neredeyse hiç kalmaması.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GAIA YEŞİL İSTANBUL PROJESİ 2012. İ STANBUL´UN SORUNLARI Hava kirliliği Su Elektrik üretimi Betonlaşma ve yeşil alanların neredeyse hiç kalmaması."— Sunum transkripti:

1 GAIA YEŞİL İSTANBUL PROJESİ 2012

2 İ STANBUL´UN SORUNLARI Hava kirliliği Su Elektrik üretimi Betonlaşma ve yeşil alanların neredeyse hiç kalmaması

3 YEŞİL İSTANBUL NEDİR? YEŞİL İSTANBUL PROJESİ İstanbul’un çatılarını yeşillendirip sağlıklı ve akıllı, enerjisel anlamda kendi kendine yetebilen bir kent oluşturmayı amaçlamaktadır.

4 NASIL?

5

6 FOTOVOLTAiK SiSTEM Fotovoltaik sistem ışık kaynağından elektrik üretme yöntemine verilen addır. Konulan güneş kollektörleri ile toplanan güneş ışığından elektrik üretimi sağlanabilmektedir. Güneşli geçen günler göz önüne alındığında Türkiye kendi enerjisini fazlasıyla üretebilecek iklim ve doğa dostu enerji üretim potansiyeline sahiptir.

7 Foto: Jana Milosovicova / EcoCityLab

8 FOTOVOLTAİK ve YEŞİL ÇATI Yapılan araştırmalara göre, çıplak çatıların ısınma derecesi 80°C dir. Yeşil çatılarda ise ısınma 35°C olmaktadır. Böylelikle iki çatı arasındaki ısı farkı 45°C dir. Bu ciddi bir ısı farkı olup binaların aşırı ısınmasına sebep olmaktadır. Ayrıca yine araştırmalar göstermiştir ki fotovoltaik sistem, yeşil çatılarda daha verimlidir.

9 Sağlanacak faydalar: Atık su miktarı azalır Daha az tozlu çevreler yaratılır Çevre gürültüsünü azaltır Çevrenin iklim özelliklerini değiştirir Çatının ısı yalıtımı artar Su yalıtımının daha uzun ömürlü olması sağlanır Doğal bir çevre ve yeni kullanım alanları elde edilir

10 Foto: Jana Milosovicova / EcoCityLab

11 Yağmur sularının muhafaza edilmesi: Yeşil çatı projemizde ayrıca yağmur suyu toplama sistemi de bulunmaktadır. Bu sular, binanın kullanım suyu olarak değerlendirilmenin yanında adyabatik soğutma sisteminin çalışmasında da kullanılabilir.

12 Adyabatik soğutma sistemi: Klima gibi elektrik gücü harcamaz ve içeriyi soğuturken dış havayı ısıtmaz Enerji tüketimi yok denecek kadar azdır Soğutma için doğal bir madde olan suyu kullanır, karbon emisyonunu azaltır Bu nedenle de ekolojik ve ekonomik bir sistemdir. Kullanilan suyun muhafaza edilen yağmur sularıyla yapılması sistemi daha da ekonomik duruma gelmektedir.

13 Foto: Jana Milosovicova / EcoCityLab

14 Olası kullanım şekilleri Insanlar için yaşam alanları ve hayat kalitesinin artması Üretim alanları – gıda bitkileri Enerji üretimi Biolojik çeşitlilik imkanı Klima dengelenmesi

15 SADECE İSTANBUL MU? İstanbul pilot projedir Türkiye genelinde “akıllı ve yaşanabilir“ kentler yaratmayı amaçlıyoruz Ağaçlar yer ile gökyüzünü bağlar birbirine, biz de kalbimizdeki sevgiyle dünya ile cenneti… İstanbul’umuzu ve tüm ülke topraklarını cennete çevirmek bizim elimizde, harekete geçelim

16 Foto: Jana Milosovicova / EcoCityLab

17 YEŞİL İSTANBUL PROJESİ Çatılarımızı yeşillendiriyoruz. Doğal yalıtım sağlayacak bu sistemde akıllı ve yaşanabilir, göze hoş gelen bir şehirde yaşamak istemez misiniz? Bu akıllı projede amaç günü değil, geleceği kurtarmaktır. İstanbul’un çatılarını yeşillendirip sağlıklı ve akıllı, enerjisel anlamda kendi kendine yetebilen bir kent oluşturmayı amaçlamaktadır. Yaşadığımız şehir için, güzel bir çevre için ve en önemlisi kendimiz için kampanyaya destek vermenizi istiyoruz.

18 SEN DE KATIL! YAŞADIĞIN ŞEHRİ GÜZELLEŞTİR! www.gaia-styles.de

19 FILM GAIA 2004 yılında Alman Federal Çevre Vakfı DBU tarafından Çevre – Teşvik Ödülü ile onurlandırılmıştır


"GAIA YEŞİL İSTANBUL PROJESİ 2012. İ STANBUL´UN SORUNLARI Hava kirliliği Su Elektrik üretimi Betonlaşma ve yeşil alanların neredeyse hiç kalmaması." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları