Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Canlılar yaşamlarını sürdürmek için su hava ve besine ihtiyaç duyarlar. Bu ihtiyaçlarını ise doğadan karşılamaktadır. İnsanlar, doğadan ihtiyaçlarını.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Canlılar yaşamlarını sürdürmek için su hava ve besine ihtiyaç duyarlar. Bu ihtiyaçlarını ise doğadan karşılamaktadır. İnsanlar, doğadan ihtiyaçlarını."— Sunum transkripti:

1

2 Canlılar yaşamlarını sürdürmek için su hava ve besine ihtiyaç duyarlar. Bu ihtiyaçlarını ise doğadan karşılamaktadır. İnsanlar, doğadan ihtiyaçlarını kullanırken bazen direk kullanır bazen de ihtiyacına göre değiştirerek kullanır.

3 İnsanlar barınmak için evler, ulaşım sağlamak için yol ve köprüler yaparlar. İnsanlar toprağı işleyerek ürün yetiştirir.

4 İnsanlar rüzgardan ve güneşten yararlanarak enerji elde ederler. İnsanlar kar kalınlığının yüksek olduğu yerlerde kış sporları yaparlar.

5 İnsanlar doğadaki madenleri işleyerek kullanırlar. İnsanlar doğadan çıkardıkları madenleri işleyerek yeni ürünler elde ederler.

6 İnsanlar deniz göl ve akarsu gibi yerlerde balıkçılık yaparlar. İnsanlar su ve enerji ihtiyacını karşılamak için barajlar yapar. Ülkemizin en büyük barajı Atatürk Barajı’dır. Toprak, su, hava ve madenler doğal kaynaklarımızdır.

7 Doğal çevrede normal şartlarda denge vardır. Ancak insanoğlunun yaptığı değişiklikler bu dengeyi bozabiliyor.

8 İnsanların doğal ortamı değiştirme ve ondan yararlanma şekillerine verilebilecek örneklerden biri de Atatürk Orman Çiftliğidir. 1920’li yıllarda bataklık ve sazlıklarla kaplı olan bölgeye, Atatürk’ün talimatı ile fidanlar dikildi. Ayrıca bu bölgede bağcılık ve hayvancılık yapıldı. Çiftlikte yapılan tarım ve hayvancılık faaliyetleri için endüstriyel tesisler de kuruldu. Atatürk Orman Çiftliği, Ankara’nın en büyük yeşil alanı hâline geldi. Atatürk Orman Çiftliğinde bataklık arazi, 1928

9 Atatürk Orman Çiftliği Yeşillendirilmiş Hali

10 Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Girişi

11 Atatürk Orman Çiftliği’nde Cumhurbaşkanlığı Köşkü

12

13


"Canlılar yaşamlarını sürdürmek için su hava ve besine ihtiyaç duyarlar. Bu ihtiyaçlarını ise doğadan karşılamaktadır. İnsanlar, doğadan ihtiyaçlarını." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları