TEOG SINAV KILAVUZU BİLGİLENDİRMESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ ORTAK SINAVLARI GEREKLİ BİLGİLER.
Advertisements

TEOG 2 1. Ortak Sınavlar, ülke genelinde olağanüstü haller ve özel durumlar dışında öğrencilerin öğrenim gördükleri okullarla, yurt dışında; KKTC ve Bakanlığımıza.
ORTAK SINAVLAR NİSAN HAZIRLAYAN : ELVAN TEMEL LAYIK.
{ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ORTAK SINAVLAR SINAV İŞ VE İŞLEMLERİ İLÇE MÜDÜRLERİ TOPLANTISI.
1. 2 Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde, 01 – 02 Eylül 2012 tarihlerinde lisanslama sınavları 4 oturumda yapılacaktır. Sınavların genel amacı, sermaye.
1 Sınavlarla İlgili Genel Konular ÖSYS’deki Değişiklikler / Yenilikler  2010 ÖSYS’de önemli değişiklikler:   Haziran ayında yapılacak Lisans.
HEPİMİZİN AMACI AYNI: BAŞARI... BAŞARDI M Her bir ders için yapılacak sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içerisinde gelen öğrenciler sınava alınacaktır.
8. SINIF MERKEZİ ORTAK SINAVI
EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ ORTAK SINAVLARI.
26 – 27 KASIM 2014 SINAVLARI İÇİN SON HATIRLATMALAR.
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ORTAK SINAVLAR
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI
EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ ORTAK SINAVLARI HAKKI ALTINTAŞ ORTAOKULU
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI
ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
T EMEL ÖĞRETIMDEN ORTAÖĞRETIME GEÇIŞ SISTEMI. MODELİN TEMEL AMAÇLARI Öğrenci başarısını anlık bir tek sınava bağlı olarak değil,geniş bir zaman dilimine.
SINAV ÖNCESİ TAVSİYELER
Osman Hamdi Bey Ortaokulu & İlkokulu Rehberlik Servisi
T. C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
MUHAMMED YILDIRIM Psikolojik Dan ış man YENİ SINAV SİSTEMİ.
Adres:Fevzipaşa Cad. Tlf: Elektronik Ağ:erzincan.meb.gov.trTwitter:erzincanmem.
1. 1.Oturum (C.tesi)Saat =10:00 2.Oturum (C.tesi)Saat =14:00 3.Oturum (Pazar)Saat =10:00 4.Oturum (Pazar)Saat.
Adres:Fevzipaşa Cad. Tlf: Elektronik Ağ:erzincan.meb.gov.trTwitter:erzincanmem.
Adres:Fevzipaşa Cad. Tlf: Elektronik Ağ:erzincan.meb.gov.trTwitter:erzincanmem.
Adres:Fevzipaşa Cad. Tlf: Elektronik Ağ:erzincan.meb.gov.trTwitter:erzincanmem.
Mart 2012 tarihinde Türkiye genelinde gerçekleştirilecek Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri İle Her Türdeki.
MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ Eğitim-öğretim yılında,  8.Sınıf öğrencilerine Kasım ve Nisan ayının sonunda, 6 dersten Merkezi.
Nizip Rehberlik ve Arastırma Merkezi – Rehberlik Hizmetleri Bölümü Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları.
Adres:Fevzipaşa Cad. Tlf: Elektronik Ağ:erzincan.meb.gov.trTwitter:erzincanmem.
SINAV UYGULAMA HATALARI
Muratpaşa Milli Eğitim Müdürlüğü. İlçemizde Kasım 2014 Tarihinde Gerçekleştirilecek Olan Ortak Sınavlara Ait Sayısal Değerler OKUL SAYISI : 62.
2013 TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş)
T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİNE AİT CEVAP KAĞIDI ÖRNEĞİ
HAZIRLAYAN NURGÜL İZMİRLİ REHBER ÖĞRETMEN VE PSİKOLOJİK DANIŞMAN.
KİLİMLİ CUMHURİYET ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2013 ORTAK SINAV UYGULAMALARI.
 Ortaokul 8. Sınıflarda iki sınavı olanların birincisi, üç sınavı olan derslerin ikincisi olacak şekilde Bakanlık tarafından her dönemde Ortak Sınavlar.
ULAŞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 29/30 N İ SAN 2015 TEOG Sınavlarında Alınması Gereken Tedbirlerle İlgili Bilgilendirme Toplantısı.
Adres:Fevzipaşa Cad. Tlf: Elektronik Ağ:erzincan.meb.gov.trTwitter:erzincanmem.
6. ORTAK SINAVLARA GİRİŞ YERİ a. Olağanüstü haller ve özel durumlar dışında 8 inci sınıfta öğrenim gören her öğrenci kendi okulunda sınava.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Aykut Yiğit Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi KASIM 2014 ? ? ?
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG)
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI. SINAVA GİRME ŞARTLARI 2 Ortaokul Öğrencilerinin Sınava Girme Şartları 2015–2016 eğitim ve öğretim yılında örgün ortaokulların.
Saliha SERDAR ---Cüneyt KILIÇ Rehberlik Öğretmeni ve Psi.Danışman
KEÇİÖREN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG)
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
BİLSEM TANILAMA SÜRECİ
TOKAT İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ROTA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ 11 KASIM 2015 TARİHLİ ORTAK KAZANIM DEĞERLENDİRME SINAVI YÖNERGESİ.
1 ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖLÇME, DEĞERLENDİRME VE SINAV HİZMETELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ORTAK SINAV UYGULAMALARI.
AYYILDIZ ortaokulu TEOG S İ STEM İ Okan GÜÇLÜ Okan GÜÇLÜ Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen.
e ğ itim - ö ğ retim yılından ba ş layarak 6 temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak yapılan sınavlardan bir tanesi.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG) Harun BAĞKIRAN Psikolojik Danışman ve Rehberlik SİVEREK MEHMET AKİF ERSOY İMAM HATİP ORTAOKULU.
MAZERET SINAVLARI Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönem Ortak Sınavlar KASIM 2014 Mazeret Sınavları ARALIK 2014Mazeret Sınavları. Tarihlerinde.
ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLAR e- KILAVUZU ALAEDDİN KEYKUBAD İMAM HATİP ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ Bu sunum; Bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır. Kaynak olarak MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri.
ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLAR. TAKVİM 1. OTURUM.
TOEIC® SINAVI BİLGİLENDİRME SUNUMU
TEOG SINAV SİSTEMİ.
 5, 6, 7 inci sınıflara yönelik olarak Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, 28 Mayıs 2016 tarihinde Türkiye saatiyle saat 10.00’da yapılacaktır.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI GENEL ESASLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MODÜL 1 MERKEZİ ORTAK SINAV TEMEL BİLGİLER “Geleceğiniz, geleceğimizdir…”
Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sistemi.
19-20 MART 2016 AÖL VE MAÖL İKİNCİ DÖNEM SINAVLARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR SINAV TARİH VE SAATLERİ 1.Oturum- 19 Mart 2016 Cumartesi – 09: 30 (180 dakika)
100 puan üzerinde sınıftaki okul ortalamamız. YILSONU BAŞARI PUANI 700 puan üzerinde TEOG’dan kaç puan aldığımız AĞIRLIKLI SINAV PUANI 500 puan.
Şükran Sinangil Psikolojik Danışman Yasemin Karakaya Ortaokulu 2013.
TEOG
GAZİ ÜNİVERSİTESİ VAKFI ÖZEL ORTAOKULU
Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) TEOG ile yerleştirileceklerdir.
Sunum transkripti:

TEOG SINAV KILAVUZU BİLGİLENDİRMESİ GİRİŞ BİLGİLERİ SINAV KURALLARI NELERDİR? TEOG SORULARINI KİM HAZIRLADI? BU YIL SORULAR NASIL OLACAK? TEOG SINAVINDA EN ÇOK YAPILAN HATALAR SINAVA YÖNELİK POZİTİF DÜŞÜNCENİN ÖNEMİ

1.TEOG GİRİŞ BİLGİLERİ 1 milyon 174 bin 427 öğrenci katılacak. Sınavlar öğrencilerin eğitim gördükleri okullarda 09.00, 10.10 ve 11.20’de başlayacak ve aynı anda yapılacaktır. Ortak sınavların yapıldığı günlerde sınavların yapıldığı okullarda ders yapılmayacaktır. Öğrenciler olağanüstü hâller ve özel durumlar dışında kendi okullarında, önceden belirlenen sınıflarda sınava alınacaklardır. Öğrencinin sınava gireceği sınıf/salon ve sıra bilgisi e-Okul ve Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden yayımlanacaktır. Okul yöneticileri e-Okul Sisteminden, öğrenci velisi ise Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrencinin hangi sınıf/salon ve sırada sınava gireceğini görebilecektir

2.SINAV KURALLARI Öğrenciler 8:30’da salonlara alınmaya başlanacak. İlk 20 dakika ve son 5 dakika sınav salonundan çıkma izni olmayacaktır. Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde sınav salonuna girilebilecek ancak ek süre verilmeyecek.

2.SINAV KURALLARI Kitapçık türlerini, cevap kâğıdına işaretlemeyi kesinlikle unutmamak gerekiyor. A, B, C, D olmak üzere dört kitapçık türü kullanılıyor.  Örnek işaretleme yapılmaması sebebiyle optik okuyucu tarafından okunamayan işaretlemelerde o soruya verilen cevap doğru olarak kabul edilmeyecektir.  Cevap kağıdı üzerinde, optik okuyucu tarafından okunmayı engelleyecek işaretleme ve karalamalar bulunursa sınav geçersiz sayılacak.

2.SINAV KURALLARI Öğrenciler, bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçları ile sınava alınmayacaklar. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle sınav salonundaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz sayılacak.

2.SINAV KURALLARI Öğrenciler, sınıf öğrenci yoklama listesinde belirtilen sınıf ve sıra numarasında oturacaktır. Gerektiğinde öğrencinin yerini değiştirme yetkisi sınıflarda salon görevlisi öğretmenlere ait olacaktır.

ÖĞRETMENLERE DE KURAL VAR TEOG sınavlarında gözetmen olarak görev yapacak devlet okullarının kadrolu öğretmenlerinin uymaları gereken bir dizi kural var. Bunların başında ise öğrencilerin dikkatini dağıtacak şekilde sınav salonunda yürürlerken ses çıkaracak nitelikte topuklu ayakkabı giymemek geliyor. Topuk yasağının dışında yine öğrencilerin dikkatini dağıtacağı için öğretmenler sınav salonunda gazete, kitap ya da dergi okumayacak, gerekmedikçe konuşmayacak., sınav süresince salonu terk etmeyecek ve cep telefonları ile sınav salonuna girmeyecek.

3.SORULARI KİM HAZIRLADI? Son 2 yıldır TEOG sınavları sorularını ise devlet okullarında görevli öğretmenler hazırlıyor. Sorular geçen yıl 70 öğretmen tarafından hazırlanmıştı. Ortak sınavlara hazırlık aşamalarında, Türkiye'nin çeşitli okullarından 83 öğretmen davet edilerek 4 bin 500 soru hazırlandı. Sorular, Soru Oluşturma ve Geliştirme Dairesinde çalışan, branşlarında her biri soru yazma alanında uzmanlaşmış 25 öğretmen, 22 ölçme değerlendirme ve alan uzmanı akademisyen tarafından redakte edildi.

4.TEOG BU YIL NASIL OLACAK? Bu yılı konuşmadan önce geçen yıla bakalım.. Türkiye eğitimde çağ atladı! Liselere giriş sınavı TEOG’da bu yıl bir rekor yaşandı. 6 ayrı testte sorulan soruların tümünü yapan 4 bin 742 şampiyon çıktı. Konu azlığından dolayı öğrenciler sınava hazırlanmakta zorlanmadı.. Peki bu yıl da konular az, peki zorluk derecesi?

4.TEOG BU YIL NASIL OLACAK? Milli Eğitim Bakanlığı uzmanlarına soruların "zorluk" derecesini sorduk. Her yıl ilk dönem yapılan sınavlardaki soruların ikinci sınava göre daha kolay olduğunu hatırlatarak, "Bu yılın sorularının zorluk derecesi hakkında ne yorumda bulunabilirsiniz?" sorusunu yönelttik. İşte yanıtı: "Benzer güçlükte sorulardan test hazırlanmaya çalışıldı. Ancak asıl güçlük öğrencilerin nasıl algıladığına göre ortaya çıkacak."

MEB ilk dönem sınav sorularının geçen yıl ile 'aynı zorluk derecesinde' olduğunu söylüyor. Bu da sınavın geçen yıl gibi 'kolay' olacağını gösteriyor.

5.İŞTE EN ÇOK YAPILAN HATALAR -Paragrafı sonuna kadar okumamak. -Altı çizili kelimeleri dikkate almamak. -Soruyu tam anlamadan cevap vermeye çalışmak. -En basit işlemleri “Çok kolay” diyerek hatalı yapmak. -Birkaç işlem gerektiren sorularda işlemlerden birinde hata yapmak. -İşlemleri kontrol etmemek. -Sorulara karşı önyargılı olmak, “Yapamam” diye düşünmek. -Uzun paragraflardan korkmak. -Haritaları yanlış okumak. -Soru kökünü yanlış anlamak

6. POZİTİF DÜŞÜNCENİN GÜCÜ

SINAVA YÖNELİK DÜŞÜNCELER “‘Bu sınavda başarılı olabilecek miyim? Başaramazsam, annemin- babamın yüzüne nasıl bakacağım, arkadaşlarım benden çok çalıştı, ben tam hazırlanamadım' gibi benzer düşünceler önemli bir sınava hazırlanan her öğrencinin zihnini meşgul eder. Bu düşüncelerden uzaklaşıp, sınava odaklanın.” TEOG sınavlarına girerken okuldaki herhangi bir yazılıya giriyormuş gibi hissedin. Sınav geleceğiniz için önemli olsa da bunu abartıp stres haline getirmeyin. Ancak önemsenmediğini de düşünmeyin.

"İçimizdeki her düşüncede bir gerçekleşme eğilimi saklıdır...