 Genel Bakış  Ön Rapor Yazımı  Detaylı İnceleme Riziko Sigorta Konuları Hasar İşlemleri Belgeler Giriş.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS)
Advertisements

İstatistik ve Bilgi İşlem
Acenta üyeliği için lütfen tıklayınız.
Tabloda yer alan mavi alanlar doldurulması zorunlu alanlardır ve doldurulmaması halinde liste sisteme aktarılamamaktadır. Listeye herhangi bir not eklenmemeli,
13 Ocak 2009 gün ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği Hakkındaki Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin.
Sigortalı Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı /c
NurNet.Org 3. Siteye Nasıl Yazı Eklenir
Halil CEYLAN Uyumsoft – Kamu Projeleri Danışmanı.
FİHRİST İdari Davalar Projesinde, dava açan kişilerin sicil,ad ve soyadları ile idari davalar şubesinde bu dosyalardan sorumlu memurların sicil,ad.
MILLENIUM MOBILE SUNUMU
Arıtma Var Mı? Hayır seçilirse atıksu bertaraf yönteminin seçilmesi gerekmektedir.
Menü’den Evrak Projesine ulaşılır.
Tur Tartı Tanımlama. Tur kartı açmak için Tanımlar menüsünün altındaki Paket Tur Listesi seçeneğine tıklanır.
BİLGİ İŞLEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
2. AŞAMA BELGE KAYDI.
MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş,
MERSİS sayesinde şirket kuruluş işlemleri artık, online olarak süratli bir şekilde gerçekleşebilecektir. Sisteme giriş,
ARICILIK KAYIT SİSTEMİ
Kısa Çalışma Bildirim Listesinin Doldurulmasında Dikkat Edilecek Hususlar.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından şirket bilgilerinin uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi amacı yürütülmekte olan Merkezi Sicil Kayıt.
Halk Sağlığı Müdürlüğü
Halil CEYLAN Uyumsoft – Kamu Projeleri Danışmanı
Sisteme kaydedilen otel kartları yandaki listede görülmektedir. Burada ki kaydın üzerine çift tıklayarak otel kaydında değişiklik yapılabilir. Listenin.
Kütahya Sağlık Müdürlüğü 2014 SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ SAĞLIK TURİZMİ HASTA TAKİP SİSTEMİ.
EasyChair KULLANIM KILAVUZU Ulusal Meslek Yüksekokulları Çalıştayı ve Öğrenci Sempozyumu Haziran 2012.
SHU. Nuray TÜRKEN TEKNEKAYA Hasta Hakları İl Koordinatörü
NİĞDE 112 İL AMBULANS SERVİSİ BAŞHEKİMLİĞİ
OKUL SPORLARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ
ADRES DEFTERİMDE NELER VAR?. Arkadaşlarınızın, akrabalarınızın ve tanıdığınız diğer kişilerin adresleri, telefon numaraları, e-posta adresleri vb. bilgilerini.
DERS AÇMA İŞLEMLERİ Akademik birimlere; yıl, dönem ve eğitim türü seçilerek ders açma ve açılan dersleri düzenleme ekranıdır. Bu ekran içerinde 3 bölüm.
Öğrencinin aldığı tüm derslerin dönem bazında görülebildiği ve dersler üzerinde tüm değişikliklerin yapılabildiği ekrandır. İlk yapılması gereken Hızlı.
ÖĞRENCİ İŞLERİ ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ BİLGİ SUNUMU
STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI Bütçe Daire Başkanlığı
Uzaktan Öğretim Online Ön Kayıt Sistemi Kullanım Kılavuzu
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI
Muhtar Bilgi Sistemi.
Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği
Yönetici Modülü’ne tıklayın.. Kullanıcı adı ve şifrenizi yazıp sisteme giriş yapınız.
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI. Okullara Tablet Teslimatı Nasıl Yapılacak? Tabletler Dağıtım Planına göre Üretici Firma tarafından kargoya verilir. Tablet.
SHU. Seyit ULUPINAR Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi
YBS Yönetim Bilgi Sistemleri SED Sosyo Ekonomik Destek
İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ ARAZİ EDİNDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
İŞYERİM PAKET SİGORTALARI
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
Personel Yönetim Sistemi PERMANSYS SecLaB Bilişim.
TÜRKİYE İŞ KURUMU DENİZLİ İL MÜDÜRLÜĞÜ E-İSTİHDAM TANITIM PROGRAMI-2008.
WEB’DEN KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ KART DOLUMU KILAVUZU. WEB’DEN DOLUM AŞAMALARI Webden dolum için öncelikle internet tarayıcımızın adres Kısmına
ÜCRETLİ ÖĞRETMEN İŞE GİRİŞ VE İŞTEN AYRILIŞ İŞLEMLERİ
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
LEARNING AGREEMENT – GENEL BAKIŞ
Halil CEYLAN Uyumsoft – Kamu Projeleri Danışmanı
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
İŞLETME DEFTERİ NAZAN PAT
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
Gis.gazi.edu.tr.
AMELİYAT EKRANINDA GELİŞTİRMELER – 1
İŞ YERİ UYGULAMA EĞİTİMİ
Kayıt Yöneticisi (Records Manager) Kullanımı İçin;
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
ZABITA DENETİM SİSTEMİ (ZDS)
Sigortalının Eksper atama sistemi
WEB İhbarı adresindeki Online İşlemler menüsüne tıklayarak hasar ihbarı sistemine giriş yapılır.
www. mersis. gumrukticaret. gov
www. mersis. gumrukticaret. gov
www. mersis. gumrukticaret. gov
ZABITA DENETİM SİSTEMİ (ZDS)
HİTİT ÜNİVERSİTESİ Akademİk açIk erİşİm sİstemİ
Avukat Mesleki Sorumluluk Sigortası
Sunum transkripti:

 Genel Bakış  Ön Rapor Yazımı  Detaylı İnceleme Riziko Sigorta Konuları Hasar İşlemleri Belgeler Giriş

 Genel Bakış Giriş

Genel Bakış Eksper abcd

Genel Bakış  Ataması Tarafınıza Yapılan Dosyaları Bu Ekran Üzerinden Takip Edebilirsiniz,  Rapor Tip Sütunundan Açık ve Kapalı olan Dosyaları görebilirsiniz.  Kesin Rapor Olarak Kaydettiğiniz Dosyalar Dışında Tüm Dosyalar Üzerinde İşlem Yapma Yetkiniz Bulunmaktadır,  Dosya İçine Girmek İçin Edit Simgesi Seçilir,

Genel Bakış / Genel Bilgiler  Bölümler içindeki her bir başlık için açıklama kutucukları mevcut olup, başlığın üzerine tıklandığında açıklama ekrana gelmektedir.

Genel Bakış / Genel Bilgiler  Hasarın Hangi Tarihte Meydana Geldiği, Sigorta Şirketine Hasarın Ne Zaman İhbar Edildiği,  Hasar İhbarının Kim tarafından Yapıldığı,Riziko Adres ve İletişim Bilgileri,  Dosya Sorumlusunun Kim Olduğuna İlişkin Bilgiler Bu alanda Yer Almaktadır.

Genel Bakış / Poliçe Bilgileri  Poliçeye İlişkin Temel Bilgiler Bu alanda Yer Almaktadır;  Poliçe Teminat Bedelleri  Önceki Hasarlar  Acente Adres ve Telefon Bilgisi  Sigortalı Ad Soyadı, TC / Vergi No  Poliçe Riziko Adresi Bilgilerine Ulaşabilirsiniz

Genel Bakış / Riziko Sigorta Konuları  Eksik / Aşkın Sigorta Değerlendirmesinin Yapıldığı Alandır.  Hasar Gören Her Bir Teminat Tipi İçin Ayrı Kayıt Açılmalıdır.

Genel Bakış / Riziko Sigorta Konuları  Bu Alanların Mümkün Olduğunca Eksiksiz Olarak Doldurulması Önem Arz Etmektedir.  Yaptığınız Tespitler Doğrultusunda Teknik Departmanlarımıza ve Acentelerimize Otomatik Olarak Geri Bildirimde Bulunulacaktır.

Genel Bakış / Sunum  Hasara İlişkin Genel Değerlendirme Bu Alana Yazılır

Genel Bakış / Taraflar  Sigortalı ve Mağdur Bilgilerinin Yazıldığı Alandır,  Çoklu Giriş Yapılabilmektedir.

Genel Bakış / Taraflar  Sigortalı ve Mağdurlar için;  Ad Soyad,  TC / Vergi No,  IBAN,  Telefon ve Mail adresleri için alan bulunmaktadır.  Çoklu Giriş Yapılabilmektedir.

Genel Bakış / Beyan  “Beyan” Bölümü Hasara ilişkin olarak size iletilen yazılı yada sözlü beyanın eklendiği,  Buna karşılık olarak “Hasar Oluş Açıklama” ise Sizin Tespitinizin Ne olduğun Açıklandığı Bir Alandır.

Genel Bakış / Hasar İşlemleri  Hasar İşlemleri Zarar Hesaplamasının Yapıldığı Alandır,  Her Bir Hasar (Dahili Su, Sel vb) İçin Yeni Bir Kayıt Açılmalıdır.

Genel Bakış / Hasar İşlemleri  Riziko / Sigorta Konuları Bölümünde Eksik/Aşkın Sigorta Tespiti İçin Açtığınız Her Bir Kayıt Hasar İşlemleri Alanına Yansımaktadır,

Genel Bakış / Hasar İşlemleri  Tespit Ettiğiniz Hasar Sebebi Seçilir.  Kayıt Tuşu Seçilerek İlgili Hasar Gören Teminat Tipi ve Hasar Sebebi İçin Bir Kayıt Oluşturulur.  Sonrasında Yeni İşlem Seçilir ve Her Bir Hasar Gören Kıymet İçin Giriş Yapılır

Genel Bakış / Hasar İşlemleri  Hasar Gören Her Bir Kıymet İçin Açtığınız Kaydın Girişi Talep ve Tespit Bölümlerine Yapılır ve Kayıt Edilir.

Genel Bakış / Hasar İşlemleri  Yapmış olduğunuz kayıt İşlemler Bölümüne Yansımaktadır.  Hasarın Teminatta Olup Olmadığına İlişkin Giriş Yapılarak Tüm işlemler Kayıt Edilir.

Genel Bakış / Hasar İşlemleri  Yapılan Tüm Hasar Hesaplamasının Yansıması Yukarıdaki Gibi Olmaktadır.

Genel Bakış / Sorular  Yapmış Olduğunuz Tespitler Doğrultusunda; Risk değerlendirmesi, Rücu Durumu, Asistan Firma Uygulaması vb. konulara İlişkin Değerlendirmelerinizi Ekleyebileceğiniz; Evet/Hayır Sorularının Yer Aldığı Bölümdür.

Genel Bakış / Belgeler  Evrak Taleplerinin ve Gelen Evrak Girişlerinin Yapıldığı Alandır.  Rapor Yazımı Aşamasından Beklenen Eksik Evraklar İçin Mutlaka Kayıt Açılması Gereklidir.  Açmış Olduğunuz Kayıtlar Yoluyla Eksik Evrakların Acentelerimiz Üzerinden Temin Edilmesine Çalışılacaktır.

Genel Bakış / Belgeler  Belge Tipi,  Evrakın Asıl Yada Suret Olduğu,  Belgenin Tarihi Bölümünden Belgenin Tanzim Edildiği Tarih Seçilebilmekte,  Belgeyi Sizin Talep Ettiğiniz ve Size Ulaştığı Tarih Seçilebilmekte  Evraka Ek Numarası Verilmekte Evraka İlişkin Yazdığınız Yorumlar Raporun Bir Parçası Olmaktadır,  Hasar Resimleri Uygun Şekilde Kaydedilmesi Durumunda Otomatik Olarak Rapor İçine Eklenmektedir.(Sonraki Bölümde Açıklanacaktır)

Genel Bakış / Sonuçlar  Rapor Numaranız ve Uygun Rapor Tipinin Seçilmesi Sonrası Kaydet Seçeneğini Seçmeniz Gereklidir.  Sonuçlar Bölümü Hasara İlişkin Nihai Değerlendirmelerinizin Ekleneceği Alandır. 2014/Y/12

Genel Bakış / Ekspertiz Masrafları  Ekspertiz ve Masraf Ücret Talebinizin Girileceği Alandır.

Genel Bakış / Çalışma Tablosu  Ekspertiz Detayının Girileceği Alandır

 Ön Rapor Yazımı Giriş

Ön Rapor Yazımı  Hasar Tarihi,  Tahmini Muallak Tutar,  Muallak Açıklama,  Ekspertiz Tarihi Alanları girilerek,  Kaydet butonu seçilir 500 Üst katkaynaklı olarak salon tavan boyası hasarlı

Ön Rapor Yazımı  Ekspertiz Yapılan Adres Poliçe Adresinden Farklı İse Gerekli Düzeltme Yapılır ve Kayıt Edilir. Arif Ay Tatlısu Ümraniye

Ön Rapor Yazımı  Ekspertiz sonrasında sigortalıdan beklenen evraklar için sistem üzerinde giriş yapılır.

Ön Rapor Yazımı  Sigortalıdan talep edilen evrak “Belge Tip” bölümünden seçilerek, evrakın talep edildiği tarih seçilip kayıt edilir.  Kayıt sonrası talep edilen evrak için ekranın alt bölümünde kayıt açılacaktır.

Ön Rapor Yazımı  Sigortalıdan talep edilen evrakların genel görüntüsü aşağıdaki gibidir.  Evrak size ulaştığında ise ilgili evrak seçilip programa yüklenir ve geliş tarihi seçilir.

Ön Rapor Yazımı  Ön Raporun son aşaması Rapor numarasının eklenmesi ve Rapor tipinin Ön Rapor olarak seçilip Kayıt edilmedir. 2014/Y/12

Ön Rapor Yazımı  Kayıt sonrası ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir. “Rapor Tip” artık Ön Rapor olarak görülmektedir.

 Detaylı İnceleme Riziko Sigorta Konuları Hasar İşlemleri Belgeler Detaylı İnceleme

 Detaylı Bakış Riziko Sigorta Konuları Detaylı İnceleme

Detaylı İnceleme / Riziko Sigorta Konuları  Hasar Gören Her Bir Kıymet İçin Sigorta Teminatına Uygun Olarak Kayıt Oluşturulmalıdır.

Detaylı İnceleme / Riziko Sigorta Konuları  Riziko Tip İçin 15 Ayrı Seçenek Mevcut Olup Uygun olan Seçilmelidir  Bir Sonraki Aşamada Riziko Ad Bölümü Doldurulur. Uygun Bir Riziko Ad Tespitiniz Olmaz İse Riziko Tip Bölümünde Yapmış Olduğunuz Seçim Manuel Olarak Bu Alana Yazılır Forklift % 18 Oranında eksik sigorta mevcuttur  Sigorta Bedel/Değer Değerlendirmesi Yazılır Crown 1.5 TSP A  Rizikonun Özellikleri Eklenerek. Girilen Bilgiler Kayıt Edilir.

 Detaylı İnceleme Hasar İşlemleri Detaylı İnceleme

Detaylı İnceleme / Hasar İşlemleri – İşlem Tanım

Detaylı İnceleme / Hasar İşlemleri -Muafiyet  Seylap Hasarı Olması Durumunda; Poliçe Şartı Gereği Teminat Bedelinin % si Üzerinden,  Yada Sabit Bir Tutar Üzerinden Muafiyet Uygulanması Gerekebilmektedir

Detaylı İnceleme / Hasar İşlemleri -Muafiyet  Muafiyeti Hasar Tutarı Üzerinden % Olarak Hesaplamanız Mümkündür,  Son Olarak Kötü Niyetli Hareketler İçinde Muafiyet Hesaplaması Yapılabilmektedir,

 Detaylı İnceleme Belgeler Detaylı İnceleme

Detaylı İnceleme / Belgeler - Yorum  Hasar Evraklarını Programa Yüklerken “Belge Yorum/Saptamalar” Bölümünü Doldurmanız Durumunda Bu Alanda Yazdığınız Yorumlar Raporun Bir Parçası Haline Gelmektedir. 29/08/ /12/2014 Meteoroloji Raporu tarihinde Babaeski’de saat ile da yağan şiddetli yağış ve kuvvetli rüzgar nedeni ile bazı işyerlerini su basmış ve bir çok evin çatısı uçmuştur.  Bu Şekilde Giriş Yapılması Durumunda Programa Yansıması Şu Şekildedir.

Detaylı İnceleme / Belgeler - Yorum

Detaylı İnceleme / Belgeler - Hasar Fotoğrafları  Hasar Fotoğrafları Programımızda Raporun Bir Parçası Haline Getirilerek Yüklenebilmektedir.  Bu Amaçla Belge Tip Bölümünden Hasar Fotoğraflarının Seçilmesi ve Basım Ebat Tipinin Boş Bırakılması yada Küçük Olarak Seçilmesi Gereklidir.

Detaylı İnceleme / Belgeler - Hasar Fotoğrafları  Fotoğraflar yüklendikten sonra Her Bir Fotoğraf İçin Diğer Belgeler Bölümünde Kayıt Açılmaktadır.  Bu Şekilde Yüklenen Fotoğraflar Raporun Bir Parçası Olmaktadır.

Detaylı İnceleme / Belgeler - Hasar Fotoğrafları