Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

www. mersis. gumrukticaret. gov

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "www. mersis. gumrukticaret. gov"— Sunum transkripti:

1 www. mersis. gumrukticaret. gov
internet adresinden kullanıcı kaydı ile giriş yapıldıktan sonra gelen ekranda “Mersis” sekmesi alt menüsü olan “Tescil Başvuru” sekmesi tıklanır.

2 Gelen ekranda “Kuruluş İşlemleri” menüsü altında yer alan “Yeni Şirket Kuruluş İşlemleri” sekmesi tıklandıktan sonra Açılacak ekranda “Şube” butonunu tıklıyoruz.

3 “Şubenin Açılacağı Firma” seçimi, ilgili firmanın “Ticaret Sicil Numarası, Ticaret Sicil Müdürlüğü” bilgileri girilerek ekrana çağırıldıktan sonra seçilir.

4 Şubenin açılacağı “İl ve İlçe” sekmelerini sırasıyla seçmemizi takiben ilgili “Ticaret Sicili Müdürlüğü” otomatik olarak ekranımıza geldikten sonra “Kuruluş Başlat” diyoruz.

5 “Yeni Şube Ünvanı Belirle” sekmesi tıklanır.

6 Otomatik olarak ekrana gelen şirket ünvanına şube olduğunu belirten ibareler eklenerek “Ünvanı Sorgula” dendikten sonra rezerve edilip kapatılır.

7 Gelen ekranda şirket ünvanına ilişkin zorunlu alan hatırlatması yok olur.

8 “Adres Bilgileri” ve “İletişim Bilgileri” ilgili alanlar ilgili “Gir/Düzelt” sekmelerinden gerçekleştirilerek kaydedilir.

9 Şubede uğraşılan faaliyet konusu “Amaç ve Konu Ekle/Güncelle” sekmesi içerisine girilerek kaydedilir.

10 Açılan ekranda doldurulması zorunlu alanlar olarak sadece “NACE Kodları , Sermaye ve Paylar ile Yetkililere” ilişkin kısımların kaldığı görülür.

11 “NACE Kodu” alanına şubede uğraşılan faaliyet alanı eklenip kaydedilir.

12 Sıradaki zorunlu alanımız “Sermaye ve Paylar” sekmesi.

13 Şubeye ayrılan bir sermaye miktarı var ise bu miktar, yok ise “Sermaye Merkezden Karşılanıyor” kutucuğu işaretlenmek sureti ile sermaye maddesi girişi yapılarak kaydedilir.

14 “Yetkililer” alanı için “Müdürler ve Yetkililer” sekmesi tıklanır.

15 “Dışarıdan Temsilci Ekle” sekmesinden eklenecek kişiye ilişkin istenen bilgiler girildikten sonra “Görev Ver” sekmesinden ilgili tanımlamalar yapılarak kaydedilir.

16 Görüleceği üzere tüm zorunlu alanlarımız doldurulmuş oldu.

17 Zorunlu alanlarımızın tamamının doldurulmasını takiben “Başvuru Hazırla” dediğimizde karşımıza gelecek ekranda “Kararlar” sekmesinin yanında giriş yapmamız gerektiğine dair bir hatırlatmanın yer aldığını görürüz.

18 “Kararlar” sekmesi tıklanarak açıldığında “Karar Ekle” diyoruz.

19 Şubemiz bir limited şirkete ait olduğundan “Ortaklar Kurulu” kutucuğunu işaretliyoruz. Kararımızın tarih ve sayısını girdikten sonra “Karar” yazan kutucuğa şube açılışı hakkında ortaklar genel kurulu kararı olduğunu yazıyoruz.

20 Başvurumuz onaya göndermek için artık hazır
Başvurumuz onaya göndermek için artık hazır. “Onaya Gönder” sekmesi tıklanarak başvurumuza dair talep numarası ekranımızda görüntülenir.


"www. mersis. gumrukticaret. gov" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları