Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YBS Yönetim Bilgi Sistemleri SED Sosyo Ekonomik Destek

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YBS Yönetim Bilgi Sistemleri SED Sosyo Ekonomik Destek"— Sunum transkripti:

1 YBS Yönetim Bilgi Sistemleri SED Sosyo Ekonomik Destek
Oracle FORMS Kullanım Fonksiyonları

2 Oracle Forms’da Sorgular ve Kısayollar
Shift + F6 - Kayıt modu veya satır açma tuşu F6 - Kayıt modu veya satır açma tuşu F8 - Sorguyu Uygulama tuşu F7 - Sorgu moduna geçiş tuşu F10 - Kaydet ve kayıt modunu kapatma tuşu Sorgu sırasında % işaretinin faydaları

3 SED - Başvuru Dosya Kaydı
Bilgi giriş işlemi İl Müdürlükleri bünyesindedir Eğer başvuru yapan kişinin kimlik bilgileri var ise Nüfus Kayıt Bilgisi alanından VAR seçeneğini seçilmelidir ve kişinin kimlik bilgileri girişini yaptıktan sonra Kimlik Bilgilerini Mernis ten doğrula butonu ile kişinin bilgilerinin Mernis üzerinden doğrulamasını yapabiliriz.

4 SED - Başvuru Detay Kaydı Oluşturma
Bilgi giriş işlemi İl Müdürlükleri bünyesindedir Eğer ki yardımı alacak kişinin TC Kimlik Numarası var ise kesinlikle girilmelidir. Yoksa boş geçme şansımız var ama biz TC Kimlik Numarasının girilmesini şiddetle öneriyor ve önemsiyoruz. Ekranımızda zorlun olan doğum tarihi, Adı, soyadı, cinsiyet ve uyruğu bilgilerimizi giriyoruz, Kaydet araç çubuğu ya da klavyeden F10 tuşuna basarak verilerimizin kayıt işlemini temel aşamasını tamamlıyoruz.

5 SED - Yararlanan Kişi Bilgileri

6 SED - Desteği Kişi Adına Başkası Alıyorsa

7 SED - Destek Başvuruları ve Ödemeler
Ekranda yer alan Destek Grubu ve Yönetmelik Maddesi bilgileri önemli olup sistem, yardım hesaplamasını bu parametrelere göre gerçekleştirmektedir.

8 SED - Destek Başvuruları ve Ödemeler
Ekranda yer alan Destek Grubu ve Yönetmelik Maddesi bilgileri önemli olup sistem, yardım hesaplamasını bu parametrelere göre gerçekleştirmektedir. Destek Grubu her zaman kodlu alanda büyüğe doğru yapılır. Örneğin; Orta Öğretime Devam Eden Çocuk (9-12. Sınıf) 13 gruptan 14,15,16 destek gruplarına yükselebilir.

9 SED - Destek Başvuruları ve Ödemeler
6a Korunma Kararlı Yönetmelik maddesinde Destek Grubu fark etmemektedir. 6b 18 yaş altı Üniversite öğrencisi hariç diğer durumlar için destek grubu fark etmemektedir. 18 yaş altı Üniversite öğrencisi için lise (Orta Öğretime Devam Eden Çocuk (9-12. Sınıf)) seçilmelidir. Geçici Yardım da 6a yönetmelik maddesinden yardım verilemez. Geçici yardım 6b,6c,6ç maddelerinden verilebilir. Önemli !!! Destek başvuru girişinde ilk önce Bir Yıllık yardım verilmesi şartdır.

10 SED - Destek Başvuruları ve Ödemeler
Örneğin Bir yıllık yardım bağlanan birisi için 4 ay sonunda herhangi bir sebeple yardımı kesildi. Tekrardan yardım bağlanmak istendiği zaman yeni onay alınamaz. Bunun yerine Tamamlama Onay Türü seçilmelidir. (Kişinin Geçmişe yönelik hak kaybını bu şekilde korunmuş olur.)

11 SED – Sosyal İnceleme Raporu
Sosyal Çalışmacıların bireyler ile yaptıkları görüşme ve gerekli inceleme sonucunda elde ettikleri bilgilerin özeti İzleme Raporu

12 SED – Dosya Nakil

13 SED – Aylık Ödeme İşlemleri

14 SED – Ödenmeyen Desteğin Ödenmesi


"YBS Yönetim Bilgi Sistemleri SED Sosyo Ekonomik Destek" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları