NASIL VERGİ MÜFETTİŞİ OLUNUR ? VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİ
Advertisements

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA NAKLEN VEYA AÇIKTAN YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN USUL.
Erhan AKKAŞ Araştırma Görevlisi
2012 A KADRO İLANLARI.
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
KPSS A GRUBU ve KARİYER MESLEKLERE GİRİŞ
KPSS ve Kamuda KARİYER MESLEKLER
Meslek: Araştırma Görevlisi İsim: Hakan Üçgün Mezuniyet Yılı: 2012.
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
MÜGENUR BAŞÇOBAN 162 6/B.
TM PUANI İLE ÖĞRENCİ KABUL EDEN FAVORİ BÖLÜMLER
PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Ortak Dersler MADDE 7 – Ortak dersler, öğrencilerin okulu bitirinceye kadar almakla yükümlü olduğu derslerdir. Bu dersler, bütün öğrencilere asgarî.
MEB tarafından açıklanan YENİ SINAV SİSTEMİ Eğitim-öğretim yılında,  8.Sınıf öğrencilerine Kasım ve Nisan ayının sonunda, 6 dersten Merkezi.
1-STAJ SÜRESİ İşletmelerde beceri eğitimi uygulaması 3308 sayılı “Mesleki ve Teknik Eğitim Kanunu” uyarınca okulların açıldığı tarihte başlamakta ve okulun.
PERSONEL MAAŞ İŞLEMLERİ ve say2000i UYGULAMASI
BÖLÜM 4 Gelirlerin Vergilendirilmesinde Esas Alınan Tarife Gelir vergisine tabi olan gelirlerin 2007 yılı için esas alınan gelir miktarları.
PERSONEL KANUNLARINA GÖRE 4/1-c SİGORTALILARININ ÖĞRENİM DURUMLARI İTİBARİYLE GÖREVE GİRİŞ DERECE VE KADEMELERİ.
Ö ğ retim Üyeli ğ ine Yükseltilme ve Atanma YÜKSEKÖ Ğ RET İ M KURULU BA Ş KANLI Ğ I PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
Bankalarda Kurumsal Yönetim
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
İŞÇİLİK GİDERLERİ ve ÜCRET BORDROSU
Akademik Teşvik Ödeneğinin Hesaplanması
HARRAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI
İKTİSAT BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI NORMAL ÖĞRETİM. İKTISADI VE İDARI BILIMLER FAKÜLTESI İKTİSAT GÜZ DÖNEMI NORMAL ÖĞRETIM DERS PROGRAMI I.SINIF.
Nakdi Sermaye Artırımlarında Vergi Avantajı
ÖĞRETMEN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ
VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCISI OLUNUR ? NASIL.
Hazırlayan Bölüm / Departman Adı Hazırlayan Kişi Ad Soyad Hazırlayan Kişi Ünvan KOSGEB REHBERLİK VE DENETİM KURULU YÖNETMELİĞİ RG : 05/06/2011/ /02/2011.
MEZ İ TL İ KIZ ANADOLU İ MAM HAT İ P L İ SES İ Adres Yeni Mah. Bahar Cad. No 6 Mezitli / MERSİN Telefon Web
MALİYE BAKANLIĞI VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI 1 V ergi D enetim Kurulu Başkanlığı.
SPK Lisans Türleri ve Lisanslama Sınavları
VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI. KAMU VE ÖZEL SEKTÖRDE KARİYER İMKANI Vergi Denetim Kurulu, mensuplarına kariyer imkanı sunan bir okuldur. Vergi Müfettişleri.
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCISI OLUNUR ? NASIL.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1-Üniversitelere Akademik Kadro Tahsis Edilmesi YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI sayılı Kanunun 35 inci Maddesi Uyarınca Geçici Kadro Tahsisi ile Mecburi Hizmet Yükümlülü.
DEVLET MEMURLARI KANUNU DEVLET MEMURLARI KANUNU MALİ HÜKÜMLER.
Vergi Denetiminde Şüphecilik ve Mesleki Yargı
1 ALT İŞVEREN İŞÇİLERİNİN KAMUDA İSTİHDAMI MART 2016.
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI (KPSS) A KADROLARI SAYILI DMK’NIN 36. MADDESİNDE BELİRTİLEN; Başbakanlık, Bakanlıklar, Müsteşarlıklar ve Genel Müdürlüklerin,
MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ. Muhasebe ve Vergi Programı öğrencileri; ▫Muhasebe programı mezunlarına "Muhasebe Meslek Elemanı" unvanı verilmektedir.
T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ POLATLI SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS, BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ MALİYE PROGRAMI.
İTÜ Personel Daire Başkanlığı
REKABET KURUMU TANITIM SUNUMU Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Akademik Teşvik Ödeneğinin Hesaplanması
Akademik Teşvik Ödeneğinin Hesaplanması
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜNE HOŞGELDİNİZ
YEMİNLİ MALİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİ
YÜKSEKÖĞRETİM ÜST KURULUŞLARI İLE YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ YÖNETMELİĞİ ODTÜ – PDB
HARRAN ÜNİVERSİTESİ 2018 YILI PRATİK BİLGİLER
ESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONELİ GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK.
KPSS-A Hakkında Merak Edilenler
VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Görev ve Sorumluluklar
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Y ÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI AKSARAY REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)
2018 Yılında Uygulamaya Konacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar 23 Şubat 2018.
İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ TANITIMI
HARRAN ÜNİVERSİTESİ 2019 YILI PRATİK BİLGİLER
Sunum transkripti:

NASIL VERGİ MÜFETTİŞİ OLUNUR ? VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI

SINAVA G İ R İŞ Ş ARTLARI 657 sayılı DMK‘nın 48. maddesindeki nitelikleri haiz olmak Sınav tarihinde 35 yaşını doldurmamış olmak KPSS puan türü veya türlerinden(KPSSP40, KPSSP54 ve KPSSP57) ( 80 ve üzeri) asgari puan şartını taşımak Sınava katılmamış veya en fazla 2 kez katılmış olmak Sınavı duyurusu şartları ve süresine uygun başvuru yapmak GENEL ŞARTLAR

Hukuk Fakülteleri Mühendislik Programları İ.İ.B. Fakülteleri  Siyasal Bilgiler Fakülteleri  İktisat Fakülteleri  İşletme Fakülteleri SINAVA G İ R İŞ Ş ARTLAR GENEL ŞARTLAR [.: En az dört yıllık lisans eğitimi veren aşağıda belirtilen fakültelerden veya programlardan mezun olmak :. ]

YAZILI SINAV ALANLARI UKUK MÜHENDİSLİK HUKUK SİYASAL BİLGİLER İKTİSAT İSLETME İ.İ.B.F

Yazılı sınava katılmak isteyen adaylar ÖSYM tarafından yapılan KPSS’nin herhangi bir puan türünden en az 80 puan almış olmalıdır. SINAV SÜRECİ KPSS = 80.: 2015 yılı için : ve 2015 KPSS puanları geçerli olacaktır. Sınavın yapıldığı tarih itibarıyla mezun olabilecek durumdaki adaylar da yazılı sınava katılabilecektir.

YAZILI ALAN SÜRECİ Hukuk Grubu  Ticaret Hukuku ( Deniz Ticareti ve Sigorta Hariç ) İktisat Grubu  Mikro ve Makro İktisat  İktisadi Düşünceler Tarihi  Para Teorisi ve Politikası  Türkiye Ekonomisi  Uluslararası İktisat ve İktisadi Kuruluşlar Muhasebe Grubu  Genel Muhasebe  Şirketler Muhasebesi  Maliyet Muhasebesi  Mali Tablolar Analizi Maliye Grubu  Kamu Maliyesi  Maliye Teorisi ve Maliye Politikası  Vergi Teorisi ve Türk Vergi Sistemi  İdare Hukukunun Genel Esasları  Ceza Muhakemeleri Usulünün Genel Esasları  Ceza Hukuku  Anayasa Hukuku  Medeni Hukuk ( Aile ve Miras Hariç )  Borçlar Hukuku

SÖZLÜ SINAV SÜRECİ Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü Liyakati, temsil kabiliyeti, bilgi düzeyi, davranış ve tepkilerinin mesleğe veya göreve uygunluğu Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı Genel yetenek ve genel kültürü Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı

DEĞERLEME - Giriş Sınavı notları, yazılı ve sözlü sınav notlarından meydana gelir. Tam not yazılı sınav ile sözlü sınav için ayrı ayrı olmak üzere 100'dür. - Giriş Sınavında başarılı olmak için: a) Yazılı sınavdan başarılı sayılmak için sınav gruplarının her birinden alınan notun 50'den, bu notların ortalamasının da 65'den aşağı olmaması gerekir. b) Yazılı sınav sonucunda başarılı olan adaylardan, en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere, atama yapılacak kadro sayısının iki katı kadar aday sözlü sınava çağrılır. Son sıradaki adayla eşit puan alan adaylar da sözlü sınava çağrılır. Yazılı sınavdan en az 65 puan almış olmak, sözlü sınava çağrılmayan diğer adaylar için müktesep hak teşkil etmez. c) Sözlü sınavda başarılı sayılmak için sözlü sınav puanının 65'den az olmaması gerekir. - Giriş sınavı puanı, sözlü sınavda başarılı olan adayların sözlü sınav puanı ile yazılı sınav puanının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanır. - Adayların başarı derecesi tespit edilirken, giriş sınavı puanının eşit olması halinde, yazılı sınav puanı yüksek olan adaya; yazılı sınav puanının da eşit olması halinde, KPSS (A) puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır. - Giriş sınavından 65 ve üzerinde puan almış olmak, atama yapılacak kadro sayısının dışında kalan adaylar için müktesep hak teşkil etmez DEĞERLEME

SINAVI KAZANANLAR % 20 Özel Eğitime En başarılı % 20 Özel Eğitime, kalan % 80 ise Temel Eğitime tabi tutulur. % 25 Özel Eğitim sonucunda yapılacak sınavda en başarılı % 25 B, C ve Ç Grup Başkanlıklarında, diğerleri ise A Grup Başkanlıklarında görevlendirilir.

VERGİ MÜFETTİŞLİĞİNE ATANMA 3 YILLIK SÜRE 3 yıllık Yeterlik SınavıVergi Müfettişliğine Vergi Müfettiş Yardımcıları 3 yıllık yardımcılık döneminin ardından yapılacak Yeterlik Sınavında başarılı oldukları takdirde Müşterek Kararname ile Vergi Müfettişliğine atanırlar.

Vergi Müfettiş Yardımcılarının aylık ücretleri, ücret göstergesi ve tazminat göstergesi rakamları esas alınarak belirlenmektedir. 9 uncu derecenin 1 inci kademesinde olup hizmeti bulunmayan, bekar (ya da eşi çalışan) ve çocuksuz bir “Vergi Müfettiş Yardımcısı”, 2016 yılı ilk altı ayı içerisinde aylık TL net ücret alabilecektir. Hesaplamaya Yabancı Dil Tazminatı dahil edilmemiştir. (2016 yılında uygulanacak Asgari Geçim İndirimi tutarı belli olmadığından, 2015 yılında bekar memur için geçerli olan (90,11 TL) tutar uygulanmıştır. Bu nedenle 2016 yılında net maaş bir miktar fazla olabilir.) Öte yandan,1 inci derece Vergi Müfettişi kadrosu için; 3600 ek gösterge ve 2000 makam tazminatı göstergesi ile 8000 görev tazminatı göstergesi belirlenmiştir ÜCRETLER

HANİFE DEMİRAL HAZIRLAYAN LİNK: "memurunyeri.com"