Çarpıcı Örneklerle Siber Riskler ve Etkileri

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Dünya ile bağlantınız İNTERNET VE AĞ.
Advertisements

Bilişim Güvenliği Nedir?
IIS 6.0. Giriş  Geçtiğimiz yıllarda, Microsoft güvenlik açıkları nedeniyle IIS 4/5 üstünden bir çok saldırıya uğradı.  Bu sebepten Microsoft’un geliştirdiği.
Ardesenmyo.wordpress.com.
Gökhan AY Süreç Geliştirme Yöneticisi.
İNTERNET.
KORPUS MOBİL BİREYSEL SAĞLIK KONTROL SİSTEMİ. MOBİL OLMAK KAVRAMI Taşınabilir hayatlar yaşıyoruz İnsanlar artık güncel hayatta kullandıkları tüm öğeleri.
E-DEVLET.
MOBİL GÜVENLİK. Günümüzde cep telefonları, mesaj atmak ve konuşmak gibi medya, oyun, İnternet ve doküman yönetimi için kullanılan cihazlara dönüştü. Akıllı.
İNTERNETİN BİLİNÇLİ,GÜVENLİ VE ETKİN KULLANIMI
İNGİLTERE’ DE E-DEVLET
1 DİNAMİK WEB SAYFASI. 2 Personel ve Öğrenciler ile tüm internet kullanıcılarına hizmet verebilecek, Ziyaretçilerin kolay anlaşılabilir bir ara yüz ile.
PAZAR RAPORLARI_2013.
Tüketici / Medya Açısından Bilişim Suçları Kanun Tasarısı Füsun Sarp Nebil Bilgi Üniversitesi – Bilişim Suçları Konferansı 10 Şubat 2007.
Bilişim Güvenliği Information Security
DOĞA KOLEJİ ROL MODEL SUNUMU
Saygı Uyandıran Sükunet Japonya son 100 yılın en büyük doğal felaketini yaşarken Japon halkı nasıl sakin kalmayı başarabiliyor? Şu ana kadar yaklaşık 7000.
FAALİYETLER 24 MAYIS 2013 – 15 KASIM 2013
Yaşar Universitesi Mühendislik Fakültesi
Internet’e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir? Bilgisayar Ağları
UZAKTAN EĞİTİM Uzaktan Eğitim, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürlüğü (YUZEM) tarafından koordine edilmektedir. Üniversitemiz birinci.
Web 3.0 Konferansı, İstanbul 16 Nisan 2013 ‘‘KİMİN NAKİTE İHTİYACI VAR?’’ twitter.com/SonerCanko.
Speaking about Country (Ülke), Nationality (Milliyet), Language (Dil)
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
DİJİTAL VATANDAŞLIK VE E - DEVLET
Bilgisayar ve Veri Güvenliği
Bilişim Teknolojileri Dersi
E-DEVLET ve DİJİTAL VATANDAŞLIK
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
Internet’e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir? Bilgisayar Ağları
İnternet ! Dünyamızı değiştiriyor Eşsiz bir bilgi kaynağı, kütüphane Bir tıkla uzakları yakınlaştıran Bazen okul, bazen banka şubesi, bazen alışveriş.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri Çağlar Gülcek.
Hazırlayan : Tarık ÇETİN
20 yılı aşkın süredir yazılım sektöründe teknoloji geliştiriyoruz…
TELEFONDA KRİTİK BİLGİ PAYLAŞMAYIN  Yöneticileriniz de dahil hiç kimse ile kurum ve personele ait kritik bilgiyi telefondan paylaşmayın.  Telefon ile.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
DÜNYADA ve TÜRKİYE’DE UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMALARI
EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE YENİLİKÇİLİK ÖDÜLLERİ. RAPOR YAZIM ESASLARI Raporun Biçimsel Düzeni  Times New Roman, 11 punto, 1,15 satır aralığı kullanılacaktır.
ROBERT KOLEJİ | CODE DAYS YAZILIMDA KARİYER Emrah Uslu TCM | Teknoloji Çözümleri Merkezi Yazılım Birim Müdürü Microsoft MVP | Windows Platform Development.
Kriptoloji ve TÜBİTAK'ta Kripto Kariyeri
Akıllı Üretim Akıllı Üretim Nedir? Nasıl Uygulanmalıdır?
1. 2 Siber güvenlik dünyasına yönelik, yenilikçi profesyonel çözümleri ile katkıda bulunmak amacı ile 2008 yılında kurulan BGA Bilgi Güvenliği A.Ş. stratejik.
Önemli Olan Her Şeyinizi Korur 2013 NORTON RAPORU SİBER SUÇ VAKALARI Hayatlarında en az 1 kez siber saldırıya maruz kalan yetişkinlerin oranı% 63 % 61.
BİLİŞİM SUÇLARI VE KÖTÜYE KULLANIMI. KONULAR BİLGİSAYAR SUÇLARI VE KÖTÜYE KULLANIMI İSTİHDAM: Aşağı Damlayan Ekonomiler ve Yeniden Yapılandırma İş Kayıpları.
Bekir Sami NALBANTOĞLU
ALİ BABA GROUP. ALİ BABA GROUP Alibaba grubu tanıyalım Alibaba Group (NYSE: BABA) dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olup, Çin’de yerel.
(E)Tuğg.Doç.Dr. Oktay Bingöl
Ayşegül ARSLAN.
Alibaba.com Marka Hikayesi
Speaking about Country (Ülke), Nationality (Milliyet), Language (Dil)
haZIRLAYAN: ELİF KARAOĞLU
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
BİT’İN GİZLİLİK VE GÜVENLİK BOYUTLARI
ALİBABA Ağahan KÖSE
BT Denetim, güvenlİk ve DanIşmanlIk
Active Directory.
BİLGİ GÜVENLİĞİ. Bilgi güvenliği elektronik ortamda kaydetmiş olduğumuz bilgilerimizin güvenli olması anlamında önemlidir. Elektronik ortamdaki bilgilerimizin.
Yeni Medya Teknolojileri ve Modernleşme
İnternet Kullanımı ve Sosyal Medya
Kişisel Güvenlik. Kişisel veriler, kişinin kimlik yapısını ortaya koyan ve kişiye özel bilgiler olarak tanımlanabilir. Bu yüzden kişisel veriler ve kişisel.
Dijital Vatandaşlık ve E Devlet
TURKHAREKAT.COM Siber Güvenlik Eğitimlerine Hoşgeldiniz.
Medicaltourism.com.tr Nedir ?
SİBER GÜVENLİK ve KRİPTOLOJİ. Asım Emre Kaya Ülkelerin altyapı sistemlerinin siber uzaya bağımlı hale gelmesi ile; -bireyler -kurumlar -devletler siber.
II. Dünya Savaşı büyük bir yıkıma sebep oldu. 80 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği bu savaş dünya genelinde ekonomik krizlere, ülke sınırlarının.
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ ÖZLEM ÇETİN ( ) YAĞMUR KIR ( )
Akıllı Devlet için Siber Güvenlik "Daha Güvenli Bir Gelecek"
Derin Veri Analizi: Internet’teki Temel Gözetim Aracı
Sunum transkripti:

Çarpıcı Örneklerle Siber Riskler ve Etkileri KRYD SİBER RİSK KONFERANSI Minhac Çelik, Microsoft, www.siberbulten.com

5 kalp krizi geçirdi 66 yaşında kalp pili takıldı Kalp ile ilgili data toplanması Uzaktan erişim ile hız değişimi 2007: ‘Wireless’ı kapatın’ Homeland’e ilham verdi Dick Cheney

IoT: Nesnelerin İnterneti

IoT: Nesnelerin İnterneti

BEN KİMİM Kİ? – Havalimanları Havalimanında bir personel Sosyal mühendislik saldırıları 2011: Hindistan 50 uçuş ertelendi 2012: ABD yolcu ve çalışan bilgileri 2014: Japonya, Anonymous 2015: Polonya 22 uçuş 1400 yolcu

OTELLER Waldorf Astoria 2014 yılında el değiştirdi Çinli hacker korkusu 2009 İklim Değişikliği Zirvesi 2014 Soçi Kış Olimpiyatları 2015 G-20 Antalya 2016 ?

NEDEN ENDİŞELENMELİYİM? - OTELLER 2010 –Dubai Mahmud el Mabhouh Hamas’ın askeri kanadı yöneticisi Mossad operasyonu 26 şüpheli bulundu – 2 İsrailli Kimlik bilgilerinin çalınması Banka, hastane, e-shopping siteleri

Medyaya yönelik siber saldırılar IŞİD - sansür - TV 5 - Le Soir Çin - siber casusluk – The New York Times Üniversiteler Düşünce kuruluşları Suriye Elektronik Ordusu

Barbie Hello Barbie app Kullanıcı ve ailesinin kimlik bilgileri İçerisinde Barbie kelimesinin geçtiği güvenli olmayan bir wi-fi ağına otomatik bağlanıyor Domain server’a Poddle attack

SONUÇ Bireysel Kurumsal Ulusal