Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri"— Sunum transkripti:

1 İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
İNTERNET ADRESLERİ Çağlar Gülcek İNTERNET ve BİLGİSAYAR AĞLARI

2 İNTERNET NEDİR? Dünya genelindeki bilgisayar ağlarını ve kurumsal bilgisayar sistemlerini birbirine bağlayan elektronik iletişim ağıdır.

3 İNTERNET ADRESİ İnternette veri iletişimi belirli bir düzen içerisinde yapılmaktadır. Eğer bir bilgiye erişmek istiyorsak o bilginin bulunduğu adresini de bilmemiz gerekir. Bu adres IP adresi veya alan adıdır (domain name). IP’ler sayılarla ifade edilmektedir ve akılda kalması zordur. Bu nedenle alan adı sunucuları IP’leri çözümleyerek alan adına dönüştürür. Örneğin IP iken alan adıdır.

4 www . meb . gov . tr İNTERNET ADRESİ .
Alan adı Üst seviye alan adı Ülke kodu WWW:  World Wide Web (Geniş Dünya Ağı)'in kısaltmasıdır. İnternet adreslerinde genellikle kullanılan bir bölümdür.

5 SİTENİN TÜRÜNÜ BELİRTEN UZANTILAR .
edu: Üniversitelerin İnternet siteleri için kullanılan uzantıdır. .gov: Devlet Daireleri için kullanılır. .com: Ticari siteler için kullanılır. .org: Organizasyonlar, vakıf siteleri için kullanılır.

6 SİTENİN TÜRÜNÜ BELİRTEN UZANTILAR .
.k12: İlköğretim ve ortaöğretim okul siteleri için kullanılır. .mil: Askeri siteler için kullanılır. .net: İletişim ağları ile ilgili kuruluşlar için kullanılır.

7 BAZI ÜLKE KISALTMALARI .
tr: Türkiye uk:  İngiltere ca:  Kanada jp:  Japonya

8 Web Adresi Yazarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Web adreslerinde, Türkçe harf kullanılmaz. "eğitim" yerine "egitim", "bilişim" yerine "bilisim" kullanılır. Büyük harf kullanılmaz.

9 Son dönemlerde, Internet'te Türkçe harflerin kullanılması ile ilgili çalışmalar olsa da henüz hayata geçirilmemiştir. Sözcükler arasında boşluk bırakılmaz.

10 Bu adreslerdeki yanlışlar nelerdir?
www. internet haftasi . org . Tr

11 Teşekkürler Çiftlikköy İmam Hatip Ortaokulu
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Ünal IŞIK


"İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları