Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İnternet Kullanımı ve Sosyal Medya

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İnternet Kullanımı ve Sosyal Medya"— Sunum transkripti:

1 İnternet Kullanımı ve Sosyal Medya

2 Dünyada ve Türkiye’de İnternet Kullanımı ve Sosyal Medya

3

4 Dünyada ve Türkiye’de İnternet Kullanımı ve Sosyal Medya

5 Dünyada ve Türkiye’de İnternet Kullanımı ve Sosyal Medya

6 Türkiye’de internet ve sosyal medyada harcanan zaman
Bilgiyasar veya tabletle günlük ortalama internet kullanım süresi: 4 saat 14 dk. Telefonla günlük ortalama internet kullanım süresi: 2 saat 35 dk. Günlük ortalama sosyal medya kullanım süresi: 2 saat 32dk. Günlük ortalama tv izleme süresi: 2 saat 18dk.

7 Türkiye’de Facebook kullanıcıları(yaş aralığı)
13-19 yaş: yaklaşık 8 milyon yaş: yaklaşık 15 milyon yaş: yaklaşık 9,6 milyon yaş: yaklaşık 5 milyon yaş: yaklaşık 2,1 milyon 60+yaş: yaklaşık 1,2 milyon

8 İnternet ve sosyal medya kullanımı bu kadar yaygınken;
1. Ne tür problemler yaşanıyor olabilir? 2. Doğru ve güvenli kullanım nasıl olur?

9 Ya yanlıs kullanıyorsak?

10

11 Mutlu akşam yemeği !

12 Prizlere bağlılık

13

14

15 Güvenli İnternet Hizmeti ?
Güvenli İnternet Hizmeti, ailenizi İnternetin istemediğiniz içeriklerinden koruyan ücretsiz ve kullanımı kolay bir sistemdir. İnternet sağlayıcınız (TTNET, Türkcell vs. müşteri hizmetleri) ile iletişim kurarak aktifleştirebilirsiniz.

16 Gizlilik Gerçek hayatta tanımadığınız insanlarla paylaşmadığınız bilgileri sanal ortamda da paylaşmayınız!

17

18

19

20

21 İnstagram

22 A. Eğitim B. Sosyal Medya C. Oyun-Eğlence İNTERNET KULLANIM AMAÇLARI
D. Alış-veriş 1. EBA, e-okul gibi bilinen siteler 1. Gizlilik 1.Site İçeriği 1. Alışveriş yapılacak site Bilgi ve paylaşımları kimler görebilir? Gizlilik ayarları yaptın mı? İçerik yaşa ve ahlaka uygun mu? Bilinen bir site mi? Satılan ürün hakkında yorumlar? Satıcı mağaza hakkında değerlendirme? Ürünün fiyatı(çok ucuza satılması?) Kimlik ve kart bilgilerinin paylaşımına dikkat etmek 2.Diğer siteler *Site içeriği uygun mu? *Bilgiler doğru mu? *Güvenlik ve gizlilik ilkelerine uygun mu? Kişisel bilgilerin paylaşılmaması 2. Paylaşımlar Kendiliğinden sayfaların açılması, indirme yapması? Virusler için önem alındı mı? (antivirus, şüpheli dosyaları açmama, tıklamama) Kişisel Bilgiler (adres,tel,doğum tarihi vs.) Beğenilen sayfalar ve içerikler

23 Gerçek hayatta YAPMAYACAĞIN bir şeyi sanal ortamda da YAPMA.
Özetle; Güvenli internet hizmeti kullanılmalıdır. Bilgisayarda anti virüs programı yüklü olmalıdır. Kullanılan tüm sosyal medya hesaplarında GİZLİLİK ayarları yapılmış olmalıdır. İnternet ve sosyal medya amaçsızca vakit geçirmek için kullanılmamalıdır. Tanınmayan kişi veya hesaplarla iletişim kurulmamalı, gereklilik halinde şüpheci yaklaşılmalı, kişisel bilgiler vs. paylaşılmamalıdır. Beklenmeyen bir şeyle karşılaşıldığında bu durum bir yakınınızla paylaşılmalıdır. Gerçek hayatta YAPMAYACAĞIN bir şeyi sanal ortamda da YAPMA.


"İnternet Kullanımı ve Sosyal Medya" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları