25-29 Mayıs 2015 Havalimanı OMGİ Teknik Bakım Eğitimi EDREMİT 1 TC ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI Meteoroloji Genel Müdürlüğü.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HAKKARİ ÜNVERSİTESİ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Advertisements

İstatistik ve Bilgi İşlem
PDKS SİSTEMİ
İZİN YÖNETİMİ
Kalibrasyon.
Sensörler Transduserler
Flash Player ©, sistemin sorunsuz çalışması için gerekli bir programdır. Sayfaları daha sağlıklı takip edebilmek için bilgisayarınızda bu programın 8.0.
TALEP MODÜLÜ SATINALMA İŞLEMLERİNİ BİR MERKEZDE YAPAN, ANCAK TALEPLERİ DEĞİŞİK BİRİMLERCE OLUŞTURULAN İDARELERİN İŞLEMLERİNİ KOLAYLAŞTIRMAYI AMAÇLAYAN.
RANDEVU SEKRETERLİK HİZMETLERİ
e-Fatura İşlemleri e-Fatura İşlemleri İçin Gerekli Adımlar
YEŞİL KART REÇETELERİ İTS İŞLEM REHBERİ
DİCLE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ (AKADEMİKWEB)
Restaurant Yönetim Sistemi
2. AŞAMA BELGE KAYDI.
Problemi Çözme Adımları
Partilerin Oluşturulması ve Etiket talebi Üreticiler tarafından partileri oluşturulabilmesi için Tarla kontrol Raporunda belirtilen ifadenin yanındaki.
TAKBİS ERP UYGULAMASINDAN SİSTEM AÇILIR.
Ülkemizde toplanan sütün online olarak kayıt altına alınması, Tarım Bakanlığı, Tarım İl Müdürlükleri, Kontrol Genel Müdürlükleri gibi kurumların süt ile.
Bellek Tabanlı Sınıflandırma
Pazarlama AraştIrmasI
İstatistikte Temel Kavramlar
Tüm TM fonksiyonlarında aşamalar geçilerek Vergi/Harç aşamasına gelindiğinde elde edilen harç makbuzları yenilenmiş olup bu makbuzlar üzerinde şekilde.
Ankara Üniversitesi 2011 Yılı Birim Faaliyet Raporu Hazırlama Aşamaları Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Stratejik Yönetim ve Planlama Şubesi 02 Mart.
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Microsoft Office Access
Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
SINAV NOTLARI HAZIRLIYORUM
EXCEL’DE GRAFİK OLUŞTURMA
İstatistiksel Kestirme
Derslere grup öğrenci tanımlaması yapılabilen ve ders öğrenci sınıf listelerinin raporlarının alınabildiği ekrandır. Ekran 3 sekmeden oluşmaktadır. Bu.
Örnekleme Yöntemleri Şener BÜYÜKÖZTÜRK, Ebru KILIÇ ÇAKMAK,
ATAKUM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
HAFTA 6-7.
ERZURUM İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Bilgi ve İletişim Teknolojisi
Muhtar Bilgi Sistemi.
MEB TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Hafta 9. 2 Form Hazırlamak Veritabanın da bulunan tablolara veri girilmesini kolaylaştırmak ve görünümünü güzelleştirmek için form özelliğini kullanabilirsiniz.
Microsoft Office Access
ATAKUM İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
AMAÇ Muhtarlarımızın kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip.
Microsoft PowerPoint (2)
1 T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Hikmet KORKMAZER Mühendis.
LOGO CRM ve SİPARİŞ OTOMASYONU
Meteoroloji Genel Müdürlüğü GPRS HABERLEŞME MODEMİ
ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI Meteoroloji Genel Müdürlüğü
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG)
25-29 Mayıs 2015Havalimanı OMGİ Teknik Bakım Eğitimi EDREMİT 1 TC ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI Meteoroloji Genel Müdürlüğü.
25-29 Mayıs 2015 Havalimanı OMG İ Teknik Bakım E ğ itimi EDREMİT 1 TC ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI Meteoroloji Genel Müdürlüğü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Gözlem Sistemleri Dairesi Başkanlığı
Raporlama Menüleri Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
Temel Bilgi Teknolojileri Yrd. Doç. Dr. Doğan Aydoğan.
Fatih VPN Konica Minolta Çok Fonksiyonlu Yazıcı Ayarları
ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI Meteoroloji Genel Müdürlüğü
E-Fatura.
Fark Bordrosu Hesaplaması
Gün Öncesi Piyasası Uzlaştırma Yazılımı Ekranları ve Raporları
Röleve Programı Kullanımı. Programa “C:\Roleve” dizini altındaki Roleve.exe dosyası çalıştırılarak girilir. Program çalıştırıldığında ekrana Menü gelir.
Ölüm Nedeni İstatistikleri. Ölüm Nedenleri İstatistiklerinin KULLANIMI 1.Ölümlülük modellerini yer ve zaman ayrımında açıklar, 2.Nüfus projeksiyonlarının.
Sunum Planı KULLANIMA VERME VE SORUMLULUK :
LABVİEW İLE ARDUİNO PROGRAMLAMA
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ
Microsoft PowerPoint (2)
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
CPT Ton dosyası oluşturma Ver:5.8
ACTIVE DIRECTORY.
ENM 316 Arena Uygulama Dersi 3
Program Kurulum Seti Hazırlamak
Sunum transkripti:

25-29 Mayıs 2015 Havalimanı OMGİ Teknik Bakım Eğitimi EDREMİT 1 TC ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI Meteoroloji Genel Müdürlüğü

25-29 Mayıs 2015 Havalimanı OMGİ Teknik Bakım Eğitimi EDREMİT 2 MAWS Lizard MAWS Lizard Kur Yazılımı Lizard Kur Yazılımı, QML data toplama ünitesi için kullanılan yazılımı, parametreleri ve işletiminde değişiklikler yapmak için kullanılır. QML günlükçüsü için kur dosyası oluşturabilir, Bu şekildeki bir dosyayı değiştirilebilir, Lizard Kur Yazılımı ile bir kur dosyası üç aşamada oluşturulur: –Birinci aşamada, kullanılacak sensörler ve iletişim cihazları tanımlanır –İkinci aşama, gerekli ölçümler ile bu ölçümlerden yapılan hesaplamalar tanımlanır –Üçüncü aşama ise, ölçüm sonuçlarından rapor grupları ve günlük grupları tanımlanır Bilgisayarınızdaki kur dosyası en son oluşturulur, bir başka deyişle kur dosyası QML günlükçüsünün “anlayacağı” bir formata dönüştürülür ve daha sonra günlükçüye aktarılarak kullanıma alınır. Bu konu hakkında detaylı bilgileri Vaisala HydroMet Veri Toplama Platformu Kullanım Kılavuzu Cilt 1, 2 ve 3’te bulabilirsiniz

25-29 Mayıs 2015 Havalimanı OMGİ Teknik Bakım Eğitimi EDREMİT 3

25-29 Mayıs 2015 Havalimanı OMGİ Teknik Bakım Eğitimi EDREMİT 4

25-29 Mayıs 2015 Havalimanı OMGİ Teknik Bakım Eğitimi EDREMİT 5 Yeni Oluşturulacak program için isim belirlenir

25-29 Mayıs 2015 Havalimanı OMGİ Teknik Bakım Eğitimi EDREMİT 6 Bağlanacak sensörler listeden seçilir

25-29 Mayıs 2015 Havalimanı OMGİ Teknik Bakım Eğitimi EDREMİT 7 Seçilen senörlere göre yaptırılacak hesaplamalar işaretlenir

25-29 Mayıs 2015 Havalimanı OMGİ Teknik Bakım Eğitimi EDREMİT 8 Ölçülecek ve hesaplanacak veriler için istatistikler belirlenir

25-29 Mayıs 2015 Havalimanı OMGİ Teknik Bakım Eğitimi EDREMİT 9 Ölçülen ve hesaplanan verilerin hangi aralıklarla ve kayıt istatistikleri seçilir

25-29 Mayıs 2015 Havalimanı OMGİ Teknik Bakım Eğitimi EDREMİT 10 Oluşturulan ve kayıt edilen verileri gösteriminin yapılacağı ara yüz belirlenir

25-29 Mayıs 2015 Havalimanı OMGİ Teknik Bakım Eğitimi EDREMİT 11 Verilerin alınacağı veya bakım işlemleri için COM PORT seçilir, gerekiyorsa komut belirlenir

25-29 Mayıs 2015 Havalimanı OMGİ Teknik Bakım Eğitimi EDREMİT 12 Oluşturulan program kaydedilir. *.acd uzantılı set-up programı hazırlanmış olur.

25-29 Mayıs 2015 Havalimanı OMGİ Teknik Bakım Eğitimi EDREMİT 13 Programın oluşturulmasının ardından bilgi ekranı gelir. Burada sensörlerin bağlanacağı kanal, sinyal adı vb. görülür.

25-29 Mayıs 2015 Havalimanı OMGİ Teknik Bakım Eğitimi EDREMİT 14 Listeye eklenen veya önceki programlar üzerinde değişiklikler veya sensör ve haberleşme elemanları eklenebilir *.dtg uzantılı programlar açılıp değişiklikler yapılabilir.

25-29 Mayıs 2015 Havalimanı OMGİ Teknik Bakım Eğitimi EDREMİT 15 Teşekkürler….. Hazırlayan Müslüm YİĞİT (Müh.)