Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

E-Fatura.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "E-Fatura."— Sunum transkripti:

1 e-Fatura

2 Özel entegratör üzerinden entegrasyon

3 ÖZELLİKLERİ Şirket Tüm işlerini özel entegratör firma üzerinden yapar. Gelen ve giden faturalar özel entegratör üzerinden alınır ve iletilir. Fatura saklama hizmeti özel entegratör tarafından yapılır. Faturaların kaybolma, iletilmeme ve sistem değişikliğinde sorun yaşama derdi yoktur. Mali mühüre gerek yoktur. Kullanıcıların e-fatura portaline girmesine gerek yoktur. Gelen ve giden faturalar özel entegratör üzerinden otomatik indirilir. Gelen fatura Onay ve Ret işlemleri SAP üzerinden yapılır.

4 Gelen ve gönderilen faturalar PDF formatı e-fatura portalinde saklanır
Gelen ve gönderilen faturalar PDF formatı e-fatura portalinde saklanır. İstenildiğinde SAP üzerinde belgeye yapışık olarak entegre edilebilir. e-fatura sistemine giren ve sistemden çıkan şirketler özel entegratörden otomatik olarak indirilerek SAP’ye aktarılır. Gönderilen veya iade edilen faturaların durum sorgulaması otomatik olarak yapılır. Kullanıcılar durum takibini SAP üzerinden yapar. e-fatura portali ufak bir pc olabilir. Faturaları şirket adına özel entegratör firma saklamak zorundadır.

5 GİDEN FATURALAR SAP sisteminden SD, MM ve FI modüllerinden kesilen satış ve iade faturaları GİB kabul ettiği formatta sistemden çıkarılır. Temel, Ticari, İstisna, Tevkifat ve Özel Matrah Fatura seçeneği uyarlama tablolosundan varsayılan olarak ayarlanabilir. Ayrıcı bu ayrım müşteri ve satıcı bazında detaylandırılabilir, fatura gönderilirken o faturaya mahsus olmak üzere değiştirilebilir. e-fatura kapsamındaki firmalar e-fatura çıkarılmadan önce kontrol program tarafından otomatik olarak kontrol edilir.

6 Fatura numarası ve ETTN üretimi SAP üzerinden yapılır
Fatura numarası ve ETTN üretimi SAP üzerinden yapılır. Bu kayıtlar SAP üzerinde saklanır. Temel ve Ticari fatura akışlarını, Satış ve iade fatura işlemlerini kolayca takip eder. Fatura gönderilmeden önce görüntüsü kullanıcı tarafından görülebilir. Hata oluşan faturalar fatura numarası kaybı olmadan ETTN silinerek tekrar yollanabilir( UBL 2.1 ile GİB tarafından iptal edildi ). Giden faturalar fatura belgesine PDF olarak bağlanabilir.(müşteri isteğine göre) Faturanın gönderileceği müşteriye özel notlar eklenip ek alanlar doldurulabilir.

7 Firmaya ait banka bilgileri uyarlama tablosu aracılığıyla doldurulur(Temel). Giden fatura bazında istenildiği gibi düzenlenebilir(Seçimli). Müşteriye ait özel alanlar, şube bilgisi, iletişim bilgisi, sorunlu personel numarası gibi alanlar doldurulabilir. Firmaya ait bilgiler detaylı olarak doldurulur. Fatura kalemi detayında vergi eklenir. Tüm vergi çeşitleri gönderilebilir. İndirim ve artırım işlemleri kalem bazında yapılabilir. Farklı para birimlerinde fatura düzenlenebilir. Kaleme ilişikin ayrıntılar detaylı olarak düzenlenebilir. İstenildiği kadar not eklenebilir.

8 e-fatura kapsamındaki firmalar otomatik olarak SAP sistemine aktarılarak tutulur.
Gönderilen faturaların durumları SAP sisteminden raporlanabilir

9

10

11 SAP içinden fatura görüntüsü(faturayı göndermeden görebilme)

12 Gelen Faturalar (Ortak Özellikler)
Gelen fatura özel entegratörden otomatik olarak alınır. Bu gelen faturalar müşteri deneni korunarak PDF formatına çevrilerek istenilen kullanıcılara mail olarak iletilir.

13 Gelen Fatura(Ek Özellikler)
Gelen fatura SAP sistemine aktarılır. SAP üzerinde bu faturanın hangi modüle kaydedileceği, faturanın içinde yok ise Satın Alma Siparişi veya Satış siparişine eşleştirileceği belirlenir. Var ise değiştirme imkanı sunulur. Temel fatura ise girilen özelliklere göre SAP sisteminde gerekli fatura belgesi yaratılır. Ticari Fatura ise iş akışı belirlenir. İş akışında onay verilir ise fatura yaratılır. Red edilmesi durumunda fatura red aşamasına getirilir. Birinci senaryo dışında faturaya red işlemi uygulanır.

14 Ticari faturalarda müşterinin isteğine göre red durumunda da fatura sisteme kaydedilip red edilmesi durumunda ters kaydı alınır. Gelen faturalar FI, SD, MM modüllerine aktarımı yapılabilir. ( SATIŞ : FI veya MM ) ( İADE : FI veya SD ) Müşterinin isteğine göre gelen faturanın PDF’e dönüştürülmüş şekli ve İmzalanmış UBL dosyası ilgili belgeye dosya olarak bağlanır. Gelen fatura aynı zamanda işlem yapılmadan görüntülenebilir.

15

16

17 E-Fatura Menüsü

18 Belgeye Otomatik olaak bağlanan e-Fatura PDF

19 Gelen Fatura SAP Aktarım( FI Modülü )

20 Gelen Fatura SAP Aktarım( MM Modülü )


"E-Fatura." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları