Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MEB TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MEB TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 MEB TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İLKÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTLARI YAZILIMI MEB TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

2 TEKNİK BİLGİLER Veri girişi, internet ortamında geliştirilen veri toplama araçları aracılığı ile yapılacaktır. Bu çalışma kapsamında, her okul evren olarak ele alınmıştır. Bu nedenle, her okul için öğrenci ve velilerden sisteme giriş yapacak örneklem grupları seçilecektir. Tüm kadrolu öğretmen ve yöneticilerin hepsi sisteme giriş yapacaklardır. Sözleşmeli ve ücret karşılığı derse giren öğretmenlerin sisteme giriş yapmaları için çalışmalar devam etmektedir.

3 I. ÖĞRENCİLER 4-8. sınıf öğrencilerinden sistemin belirleyeceği sayıda öğrenci sisteme giriş yapacaktır. Hangi öğrencilerin sisteme giriş yapacağı okul yöneticisinin görebileceği bir sayfada otomatik olarak görünecektir. Sayfa okul müdürü tarafından her yıl Şubat ayı sonunda oluşturulacaktır. Sayfa oluşturulmadan önce öğrenci ve velilerin bilgilerinin e-okulda güncel olması gerekmektedir. Bu sayfada güncel olmayan bilgiler eksik olarak çıkacaktır.

4 ÖRNEKLEM HACİMLERİNDE DEĞİŞEN ORAN
Örneklem formülü evrenin sayıca fazla olduğu durumda oransal olarak azalma, evrenin sayıca az olduğu durumda ise artma göstermektedir. 30 öğrenci ve daha az durumlarda hepsi sisteme dahil edilir. ÖĞRENCİ SAYISI 2000 ve üzeri 1500 1000 500 400 300 200 100 30 Oran % % % % % % % 30

5 I. ÖĞRENCİLER Örneklem sayısı, okulların öğrenci sayılarına bağlı olarak kullanılacak olan formülle hesaplanacağından, her okul için aynı sayıda katılımcı olması beklenmemelidir. Öğrenciler kendi TC kimlik numarası ve öğrenci no’su ile sisteme giriş yapacaklardır.

6 I. ÖĞRENCİLER Öğrenciler sadece algısal yarar ölçeğini dolduracaktır.
Öğrenciler sadece kendi okullarında sınıf rehber öğretmeni gözetiminde sisteme giriş yapabileceklerdir.

7 II. VELİLER Veri girişi yapacak öğrenci sayısı kadar veli sayısı da sistem tarafından otomatik olarak belirlenecektir. Bu veli listesi de okul müdürü tarafından Şubat ayı sonunda oluşturulacaktır. E-okulda veli bilgilerinde eksiklik var ise bu listedeki bilgiler de eksik görülecektir.

8 II. VELİLER Veli sayısının öğrenci sayısı kadar olmadığı durumlarda bazı veliler, farklı çocuklarının velisi olarak algısal yarar ölçeği dolduracaktır. Örnek: Hasan Bey hem 4-A sınıfındaki bir çocuğu hem de 7-C sınıfındaki diğer bir çocuğunun velisi olarak bilgi dolduracaktır.

9 II. VELİLER Veliler de 4-8. sınıfta öğrencisi olanlardan seçilecektir.
Veliler sisteme giriş yaparken kendi TC kimlik no’su ve öğrencinin TC kimlik no’sunu kullanarak sisteme giriş yapacaklardır. Veliler sadece algısal yarar ölçeğini dolduracaktır.

10 II. VELİLER Veliler evlerinde, evlerinde bilgisayar yok ise okullarda sisteme giriş yapabileceklerdir. Okula ulaşma imkanı olmayan velilere algısal yarar ölçeği soruları anket tarzı dokümana çevrilecektir ve üzerinde çocuğun ve velinin TC kimlik numarası yazılarak evlerine gönderilerek bilgi alınacaktır. Alınan bilgiler sonrasında OYGE ekibinden seçilen bir üye tarafından sisteme giriş yapılacaktır.

11 III. ÖĞRETMENLER Tüm ilköğretim okullarında görev yapan öğretmenler sisteme giriş yapacaklardır. Öğretmenler sistemde sadece algısal yarar ölçeğini dolduracaktır. Öğretmenler sisteme ilsis şifresini kullanarak giriş yapacaklardır. Öğretmenler sorumlu oldukları sınıftaki öğrencilerin sisteme veri girişleri yapmalarından sorumludurlar.

12 IV. OKUL YÖNETİCİLERİ Okullardaki tüm yöneticiler sisteme giriş yaparak algısal yarar ölçeklerini dolduracaktır. Okul müdürü ya da vekili her eğitim öğretim yılında 6 dönemde okulun mevcut durumunu sisteme girecektir. Mevcut durum verileri kurum şifresi kullanılarak girilecektir. Yöneticilerin dolduracakları algısal yarar ölçeklerinde ise kendi ilsis şifreleri kullanılacaktır.

13 IV. OKUL YÖNETİCİLERİ Algısal yarar ölçekleri ise eğitim öğretim yılı sonunda 1 Mart- 30 Nisan tarihleri içerisinde bir kez doldurulacaktır. Bu zaman kesin olarak genelgeler ile duyurulacaktır. Algısal yarar ölçekleri bir kez kayıt edildikten sonra değiştirilemeyecektir.


"MEB TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları