Ortaklık Kurma Kütüphan-e Türkiye Tanıtım Çalışma Grubu Ankara, Ağustos 2015.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MEDYA Medyayı Tanımak - Haber ve Unsurları -.
Advertisements

Kapsamlaştırmanın önemi ve uygulanması
Kapasite Geliştirme Çalıştayı Dr. Serap OĞUZ TANATAR Lefkoşa, 09 Kasım 2010 Project: EuropeAid/124745/D/SER/CY Roadway Safety Education & Campaigning TRAFİK.
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
2007 / 30 SAYILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TANITIM VE YÖNELTME ÇALIŞMALARI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA İLÇEMİZ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILMASI.
1 MURATLI İLÇE GENELİNDEKİ EĞİTİM ALMIŞ / ALMAMIŞ ENGELLİ BİREYLERİ TESPİT ETME VE TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ 1.
AVRUPA BİRLİĞİ SEVGİ BİLDİRİCİ Doç. Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN SPOR YÖNETİCİLİĞİ.
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ KATALOG TARAMA
Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi Bratislava Regional Center 1 MİB’nin temsil (lobi) rolü: Üyelerinin çıkarlarını korumak ve temsil etmek;
V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009 Antalya HOŞGELDİNİZ…
TR R3. TR R3 Bu Eylem 5.1 Projesi (Ulusal Gençlik Toplantısı) AB Gençlik Programı tarafından desteklenmiş ve Türk Kızılayı.
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
Eğitim ve Kültür Leonardo da Vinci AB Mesleki Eğitim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.
Hüseyin ŞİRİN Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi EYTEP ABD.
Karar vericileri etkilemenin önemi Doç.Dr.Kayıhan Pala Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı.
ETKİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
Erasmus+’ta Gençlik Destekleri Erasmus+ Gençlik Programı: Hedef Kitlesi:  Gençler  Kamu, sivil toplum ve özel sektör kuruluşları  En az dört.
Türkiye Yazılım Sektörü Sorunları ve Çözüm Önerileri
15 OCAK YILI FAALİYET PLANI SUNUMU * KUMRU İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ.
MEB - Intel Öğretmen Programı
Kurum, Bir toplumda sosyal yaşamımızı birbirimize benzer şekilde gerçekleştirdiğimizi ifade eden ve sağlayan kültürel süreçlerdir.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
YARDIM, AMA KİMDEN? Kazanım: Eğitsel ve kişisel-sosyal sorunlarla karşılaştığında yardım alabileceği birimlere başvurur. 10. Sınıf 38 nolu kazanım etkinliği.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
Raporlama ve SED’in sonuçları ile ilgili iletişim kurma Doç.Dr.Kayıhan Pala Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
ANKOS 3. ULUSLARARASI TOPLANTISI 6-7 HAZIRAN 2003 ANKARA.
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
ALACA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
MURATLI OKUYOR ŞUBAT – “MURATLI OKUYOR PROJESİ” KAPSAMINDA ŞUBAT AYI İÇİNDE İLÇEMİZ GENELİNDE YAPILAN ÇALIŞMALAR Koordinatör okul olarak aylık çalışma.
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITIMI VE YÖNLENDİRMESİNE İLİŞKİN
BEŞİKTAŞ HALK EĞİTİM MERKEZİ
Tanıtım webinarı: Tanıtım eğitimi anket sonuçları 11 Mart 2015.
OKULUMUZ ÇALIŞMALARI YEREL MEDYADA VE ARSİN BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NIN WEB SİTESİNDE GÜNDEMDE İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün.
T.C. MURATLI KAYMAKAMLIĞI HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ YAYGIN EĞİTİMİ GELİŞTİRME PROJESİ
İLİMİZ DİĞER KÜLTÜR KAYNAKLARINDA OLDUĞU GİBİ KÜTÜPHANELER YÖNÜNDEN DE ZENGİN BİR GEÇMİŞE SAHİPTİR. HALK KÜTÜPHANESİ İLK DEFA ‘MİLLİ KÜTÜPHANE’ ADI İLE.
“BEYAZ BAYRAK” KASTAMONU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 03/08/2015.
Medya ile ilişkiler Webinar-3 Kütüphan-e Türkiye Projesi Tanıtım Çalışma Grubu 23 Ekim 2014.
Kütüphan-e Türkiye Tanıtım Grubu Webinar Toplantısı (1) 11 Temmuz 2014.
ÖNCELİK 2: HAYAT BOYU ÖĞRENME FIRSATLARININ VE SUNUMUNUN ARTIRILMASI.
Yaşlı Bakım Ekonomisinin Gelişmesinde Üniversitelerin Rolü
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
BESYO.
ÖRGÜTSEL İLETİŞİM.
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü
GÜNEYDOĞUM DERNEĞİ. AMACI Güneydoğunun ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda kalkındırılması amacıyla çalışmalar yapılmasının takipçisi olmak ve bu mealde.
A Ğ RI İ SMET ÖMERO Ğ LU ORTAOKULU E Ğİ T İ M Ö Ğ RET İ M YILI KÜTÜPHANE HAFTASI ETK İ NL İ KLER İ.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
“ INDICATE” UZUN SÜRELİ SAYISAL KORUMA SAHA ÇALIŞMASI Hakan Koray OZLUK Bahadır AYDINONAT 15 – 16 Ekim 2012 Ankara.
İbrahim AYDIN Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü.
KUŞ GRİBİ VE İNSANA TESİR EDEN SALGINA HAZIRLIK VE MÜCADELE PROJESİ Hayvan Sağlığı Bileşeni İnsan Sağlığı Bileşeni Kamuoyu Bilinçlendirme ve Koordinasyon.
RİSKLİ YENİDOĞAN BEBEKLERDE HEMŞİRELİK BAKIMI VE GÜVENLİ TABURCULUK
ETKİLEŞİM ve İŞBİRLİĞİ
İnsanlar ve yönetim ARDA KIRTASİYE. Yerel yönetimler İnsanların beslenme,barınma ve sağlık gibi temel ihtiyaçları vardır.İnsanlar bu ihtiyaçlarını karşılamak.
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Tanıtım Çalışma Grubu
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TOPLULUĞU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı
Sunum transkripti:

Ortaklık Kurma Kütüphan-e Türkiye Tanıtım Çalışma Grubu Ankara, Ağustos 2015

Niçin ortaklık? «Birlikten kuvvet doğar» anlayışının sonucu «Bir elin nesi var, iki elin sesi var» Kütüphaneler kendi başlarına «yetmeyecekleri» durumlarda ortaklık kurma yoluna gitmeli. Ortaklık; hem kütüphaneye, hem de ortaklık kurulan diğer kuruma yarar sağlamalıdır (Kazan-kazan politikası)

Toplum desteği sağlamak için neler yapılabilir? Kütüphane faaliyetleri ile ilgili broşür hazırlayıp ilgili yerlere dağıtma Toplumu ilgilendiren toplantılara katılma Yetkililere yönelik «mektup» kampanyası Etkili kişileri kütüphaneye davet etme, sorunları onlara anlatma Yerel yönetimlere proje önerileri götürme

Toplum desteği…- 2- Medyayı etkili şekilde kullanmak: - Yerel gazetelerin yöneticilerine, yazarlarına belli aralıklarla mektup göndermek - Yerel TV ve radyo istasyonları ile sürekli iletişim içinde olmak - «Kütüphane başarı hikayeleri»nin medyada yer bulmasını sağlama

Kimlerle ortaklık kurulabilir? Sivil toplum örgütleri Kütüphane dernekleri Yerel kültür ve meslek örgütleri Konuyla ilgili uluslar arası kuruluşlar Yardım dernekleri Kamu kuruluşları Okullar, Üniversiteler Merkezi ve yerel yönetim birimleri Özel sektör kuruluşları Bilgisayar ve iletişim firmaları Ticari kuruluşlar Basın ve yayın kuruluşları

Dikkat edilecek noktalar Potansiyel ortakların (PO) kütüphane hakkındaki algıları nasıldır? PO’ların öncelikleri, ilgileri nelerdir? Kütüphane için PO’dan ne beklenmektedir? PO’ın potansiyeli nedir? Kütüphane, PO’a nasıl bir yarar sağlayabilir? Bu ortaklıkta bir risk var mıdır? PO ile ilk iletişim nasıl kurulacaktır? Bu konuda size kimler yardımcı olabilir?

Ortaklığın devamı için ne yapmak gerekir? Ortaklık iki tarafa da yarar sağlamalıdır. Ortaklığa küçük çapta başlamak yerinde olur. Zorlukları ortakla paylaşmaktan çekinmeyin. «HAYIR» cevabını kişisel algılamayın, moralinizi bozmayın. Belirli aralıklarla ortakları gelişmelerden haberdar edin. Görüşlerini almayı ihmal etmeyin, teşekkürü unutmayın, başarıyı sadece kendinize mal etmeyin, paylaşın.

Aydın İl Halk Kütüphanesi (İŞKUR)

İstanbul Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi

Kırıkhan İlçe Halk Kütüphanesi (Engelliler D)

İzmir İl Halk Kütüphanesi (Buca Halk Eğitim Merkezi)

Kars İl Halk Kütüphanesi T.C. GENÇLİK ve SPOR BAKANLIĞI TARAFINDAN DESTEKLENEN ve KAFKAS ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN “KÖYDEN ÜNİVERSİTEYE – ÜNİVERSİTE’DEN AKADEMİYE” BAŞLIKLI PROJE KAPSAMINDA T.C. MEB - KARS MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KARS MERKEZ HALK EĞİTİMİ MERKEZ MÜDÜRLÜĞÜ KARS İL HALK KÜTÜPHANESİ MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN BİLGİSAYAR OPERATÖRLÜĞÜ KURSU UYGULAMA PROTOKOLÜ