Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÜNEYDOĞUM DERNEĞİ. AMACI Güneydoğunun ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda kalkındırılması amacıyla çalışmalar yapılmasının takipçisi olmak ve bu mealde.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÜNEYDOĞUM DERNEĞİ. AMACI Güneydoğunun ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda kalkındırılması amacıyla çalışmalar yapılmasının takipçisi olmak ve bu mealde."— Sunum transkripti:

1 GÜNEYDOĞUM DERNEĞİ

2 AMACI Güneydoğunun ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda kalkındırılması amacıyla çalışmalar yapılmasının takipçisi olmak ve bu mealde bir mesaj taşımak hedefiyle, Temmuz 2005'te kurulmuştur. Merkezi Ankara'dadır.

3 ÇALIŞMALARI 7 yıllık çalışma sürecinde, Güneydoğu'nun değişik il ve ilçeleri ile üst değerlendirmeleri Ankara'da olmak üzere 85’e yakın panel, sempozyum, çalıştay gibi eğitici, bilgi paylaşımlı bilimsel toplantılara öncülük etmiş, bu çalışmalarda Valilikler, Kaymakamlıklar, Üniversiteler, Sivil Toplum Örgütleriyle işbirliği yapmıştır.

4 KALKINMA Şanlıurfa, Adıyaman, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak ve Diyarbakır düzenlediği panel ve sempozyumlarla kalkınmanın önündeki engellerin konuşulmasını sağlamıştır. Doğu-Güneydoğu illeri için Sürdürülebilir Kalkınmanın doğru modelini araştırmaktadır. GAP Suruç'ta yaptığı panelle bu şehrin susuzluk sorununun çözülmesi gerektiğini vurgulamış; Şanlıurfa, Adıyaman, Ankara'da yaptığı panellerle GAP'ı sorgulamış, GAP'ın bitirilmesi gerektiğine dikkat çekmiştir.

5

6

7 GÖÇERLER Şanlıurfa/ Karacadağ'ın zirvesinde düzenlediği Kıl Çadır Toplantıları ile ilkel yaşam süren GÖÇERLERİN sorunlarını tartışmaya açmıştır. Ankara’da TOBB’un ev sahipliğinde, Göçer Çalıştayı ile birçok kurumu bir araya getirmiş, Çalıştay sonucunu kitap olarak sunmuştur. İskan Kanununu irdeleyerek Göçerlerin Yarı Yerleşik İskanları konusunda öneride bulunmuştur.

8

9

10 HAYVANCILIK SORUNLARI Şanlıurfa'da yaptığı hayvancılığın sorunları panelleriyle mağara besicilerinin sorunlarını tartışmaya açmış, besiciliğin mağaralardan açık alanlara taşınması projelerine destek vermiş, Şanlıurfa Besi OSB’nin yatırım programına alınması konusunda katkı sunmuştur. SINIR MAYINLARI Ankara'da Türkiye Petrol Jeologları Derneğiyle birlikte "Güneydoğu Sınır Mayınları"; Gaziantep-Karkamış’ta Karkamış Kaymakamlığıyla birlikte «Sınır Mayınları ve Arkeoloji» konulu paneller düzenleyerek bu konudaki kamuoyu duyarlılığını ön plana çıkarmaya çalışmıştır.

11

12

13 KADIN Türkiye’de Kadının İşgücüne katılımını sürekliliği olan bir çalışma şeklinde birçok kurumu bir araya getirerek ve periyodik aralarla devam ettirmiş, çalışma sonuçlarını kitap haline getirmiştir. SOKAK ÇOCUKLARI Gaziantep, Batman, Ankara, Antalya, Siirt, Şanlıurfa, Diyarbakır, Kızıltepe’de sokak çocukları panelleri düzenleyerek bu konuya dikkat çekmeye çalışmıştır. Ocak 2012 ayında Ankara’da Çankaya Üniversitesi’nin desteğiyle düzenlediği çalıştay ile bu konuda bir ortak eylem planı arayışı içerisine girmiş ve sokak çocukları kitabını yayınlamıştır.

14

15 ÇOCUK YAŞ EVLİLİKLERİ Urfa, Batman, Siirt, Midyat ve Diyarbakır’da düzenlediği panellerle çocuk yaş evliliklerinin önüne geçilmesi gerektiğini vurgulamış, yine bu yerlerde eğitim ve sağlık sorunlarını masaya yatırmıştır. ENGELLİLER Adıyaman, Midyat ve Siirt'te engelli vatandaşların sorunlarını irdeleyen paneller düzenlenmiş; Adıyaman Üniversitesi işbirliğiyle, Adıyaman'da bedensel engellilerin rehabilitasyonu yönünde çalışılmıştır.

16

17

18 ŞİDDET Ufuk Üniversitesi işbirliğiyle 'ŞİDDET' konulu bir çalışma yapılmış ve kitap haline getirilmiştir. UYUŞTURUCU Atılım Üniversitesi işbirliğiyle 'UYUŞTURUCU' konulu bir çalışma yapılmış ve kitap haline getirilme çalışmaları devam etmektedir.

19

20 ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Yaptığı tüm çalışmaların sonuç raporlarını dosyalar halinde yerel basın birimleriyle paylaşmış ve ilgili makamlara (Bakanlıklar, Valilikler, TBMM'deki komisyonlar) sunarak, sorunların çözümlerini istemiştir.

21 OKULLARA YARDIM Ankara Valiliğinin özel bir izni ile 2 yıl boyunca Güneydoğudaki birçok köy okuluna ayni yardım kampanyası yürütmüştür. Sonraki yıllarda imkanlar ölçüsünde okul yardımlarını sürdürmüştür.

22 ÖDÜL TÖRENLERİ Her yıl yapılan törenlerle, Güneydoğu Bölgesinin temel sorunlarına duyarlılık gösterip çözüm çabalarına katkıda bulunanları ödüllendirmektedir.

23

24

25

26

27 YAYINLARIMIZ

28

29 TEŞEKKÜR Çalışmalarımızda bizden desteğini esirgemeyen ve yanımızda olan Bakanlıklar, Valilikler, Kaymakamlıklar, Üniversiteler, Kamu Kurumları, Sivil Toplum Kuruluşları ve siyasetçiler ile tüm ilgi duyanlara teşekkür ederiz...

30


"GÜNEYDOĞUM DERNEĞİ. AMACI Güneydoğunun ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda kalkındırılması amacıyla çalışmalar yapılmasının takipçisi olmak ve bu mealde." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları