İŞLETMENİN KURULUŞ YERİ ÇALIŞMALARI VE KURULUŞ YERİ SEÇİMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞLETMELERİN ÇEVRESİ VE ÇEVRE FAKTÖRLERİ
Advertisements

HİZMET BİRİMLERİ ALTYAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Mahalli idarelerin altyapı sistemleri ile ilgili genel planlama, programlama, fizibilite,
HAKSIZ TİCARİ UYGULAMALAR
ISLETME BILIMINE GIRIS 1
İŞLETMELERDE KURULUŞ KARARI VE KURULUŞ YERİ 3. HAFTA
 Doğal afetler gerçekleştiğinde kamu kurum ve kuruluşlar olarak çeşitli çalışmalar yürütülmektedir.  Bu çalışmalardan bir kısmı afet gerçekleştiği andan.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNİN MÜHENDİSLİK DÜNYASINDAKİ YERİ
FABRİKA KURULUŞ YERİNİN SEÇİMİ
YER SEÇİMİ Endüstri Mühendisliği Bölümü
FİNANSAL AMAÇ VE FİNANS FONKSİYONU
Soru: Ülkemizin sanayi ihracatında, ilk üç sırayı hangi Sektörler alır? Yanıt: Otomotiv( milyon $-%17,3) Hazır giyim( milyon $-%14,6) Kimya(
COĞRAFYA İÇERİSİNDEKİ YERİ
İŞLETME KURULUŞ YERİ SEÇİMİ
Öğr. Grv. Semih AÇIKGÖZOĞLU
YÖN339 Ders - II Taşımacılık Yönetimine Giriş
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İŞLETMELERİN KURULUŞ SÜRECİ
1 KURUMSAL YÖNETİM KOMİTESİ EYLEM PLANI (Yapılan Çalışmalar, Mevcut Durum ve Planlanan Çalışmalar) Ender ÇOLAK Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı.
3. Üretim Sistemi Geliştirme Planı ve Üretim Planının Hazırlanması
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ). İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ) Belediye meclisimizin muhtelif oturumlarında gündeme alınarak komisyonumuza havale.
İŞLETME KURMA AŞAMALARI
İŞLETMELERİN KURULUŞ SÜRECİ VE AMAÇLARI
YÖNT 101 – İŞLETMEYE GİRİŞ I
Dağıtım Kanalları PAZARLAMA İLKELERİ
İŞLETMELER TEMELDE DÖRT BAŞLIK ALTINDA SINIFLANDIRILIR;
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
SANAL DEVLET.
YATIRIM PROJELERİ ANALİZİ DERSİNİN KAPSAMI
EMLAK PAZARLAMA STRATEJİLERİ VE UYGULAMALARI
6.Bölüm Endüstriyel Pazarlar ve Uluslararası Pazarlar
YÖNT 101 – İŞLETMEYE GİRİŞ I
İŞLETMELERİN KURULUŞ SORUNLARI
İşletmeyi neden kurarız ?
İŞLETME KURULUŞ YERİ SEÇİMİ
TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA DERSİ ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI
İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ
İŞLETMELERİN KURULUŞU
Büyüklüğüne Göre İşletmeler
HAZIRLAYAN: ASENA AKBULUT
ISL 448-Optimizasyon Modelleri ve Uygulamaları Kuruluş Yeri Problemleri.
BÜTÇE NEDİR 1. Bütçe: Bütçe, gelecekteki belirli bir dönemde gerçekleşmesi öngörülen gelir ve giderlerin karşılıklı tahminlerini içeren cetveldir.
İşletmelerin Kuruluşu, İş Planı ve Fizibilite
KIRSAL KALKINMA ve ÖRNEK PROJELER
Copyright © 2010 Pearson Education, Inc. Publishing as Prentice Hall.
İşletmenin Kuruluş Çalışmaları
Öğr.Gör Seda AKIN GÜRDAL
KÜRESEL TİCARET.
Buharla Çalışan Su Pompaları
2016 Kayseri Ticaret Odası.
Konu 3 Kalite kontrolünün amaçları
LOJİSTİKTE KURULUŞ YERİ SEÇİMİ
İŞLETMELERİN KURULUŞ YERİ SEÇİMİ
1. İnsan kaynakları yönetimine giriş
KİTAP: PROF.DR. BÜLENT KOBU
İŞLETMELERİN KURULUŞ SORUNLARI
TÜKETİCİ KONSEYİ HAKEM HEYETİ
Lojistik Merkez Yer Seçimi
MALİ ANALİZ.
PAZARLAMA KANALLARI VE FİZİKSEL DAĞITIM
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA DERSİ ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Bölüm 12. İşletmecilik İşletme, ürün piyasalarındaki ekonomik birim olup, üretim faaliyeti için üretim faktörleri bir araya getirilir. İşletmelerde örgütsel.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
İŞLETME BİLİMİ VE İŞLETMEYİ TANIYALIM
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Bakanlıklar ve Bakanlıklara Bağlı Kurum ve Kuruluşlar;   Adalet Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlikler Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.
Sunum transkripti:

İŞLETMENİN KURULUŞ YERİ ÇALIŞMALARI VE KURULUŞ YERİ SEÇİMİ -+ FİZİBİLİTE ETÜDÜ(1) (Yatırım kararlarının öncesinde durum değerlemesi) -Proje düşüncesinin oluşmasından sonra ne tür bir yatırım imkanlarının araştırılması ile başlar fizibilite etüdü müteşebbis ve yatırım yapma fikrine sahip diğer kişilerin ‘beklentilerine ulaşabilme konusunda projenin neler sağlayacağı hususunda bilgiler’ verir ve genellikle bir uzman tarafından hazırlanır.

SEMA ÇELİK SUNUMU

Fizibilite etüdü (2) Fizibilite etüdü: birbirleriyle yakından ilişki olan, koordineli bir biçimde yürütülmesi gereken hukuki ve siyasi etüt, iktisadi etüt, teknik etüt ve mali etüdden oluşur.

Hizmet işletmelerin kuruluş yeri seçimi Hizmet işletmelerinin kuruluş yeri seçilirken endüstri işletmelerinden daha farklı etkenler gözönünde bulundurulmalıdır. Hizmet işletmeleri içine ticaret yapan işletmelerde alındığında geniş bir işletme kesiminin kuruluş sorunu ortaya çıkar. Öncelikle ve özellikle hizmet işletmelerinin daha çok kent merkezlerinde ya da yakın yerlerde kurulduklarını unutmamak gerekir.

Organize sanayi bölgeleri İşletmelerin belli bir bölgede topluca faaliyette bulunmaları, alt yapı olanaklarından daha düşük maliyetle yararlanmalarını sağlar. Organize Sanayi Bölgeleri ve Küçük Sanayi Siteleri, elektrik, yol, su, kanalizasyon , haberleşme, banka, postane, ilk yardım istasyonu, eğitim ve araştırma merkezleri, destek hizmeti gibi olanaklara sahip olan ve işletmelere uygun işyeri sağlayan yerlerdir.

Küçük sanayi siteleri Küçük sanayi siteleri, Sanayi ve Ticaret Bakanlığının görüşü alınarak seçilen ve planlanan yerlerde, küçük sanayiciler için yol , su, elektrik gibi alt yapı tesisleri ile genel hizmetleri karşılamaya yetecek ortak idari ve sosyal tesisleri içeren işyeridir.

Endüstriyel işletmelerin kuruluş yeri seçimi Sanayi İşletmelerinin Kuruluş yerini Etkileyen Faktörler Şunlardır. Hammaddeye Yakınlık -Elektrik,Su,Kömür v.s. Kaynaklara Yakınlık - Belirli bir konuda uzmanlaşmış veya kalifiye işgücüne gereksinimi olan işletmeler, bu nitelikte­ki işgücünün var olduğu yakın yerlerde kurulmalıdır. - işletme kuruluş yerinin pazarlara yakın olması gerekir. - Büyük ölçüde tüketici pazarına yönelik işletmeler, tüketicinin yoğun olduğu bölgelerde, il içi veya yakın çevrelerinde kurulmalıdır. -Yanısıra İklim,Toplum Yapısı,Eğitim,Ücret Düzeyleri,Ulaşım,Arazinin Topografik Yapısı gibi Sebeblerde Yer Seçimini Etkilemektedir.

TEŞEKKÜRLER…