Zekai EFEOĞLU Program Yönetim Birimi Başkanı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Mazıdağı Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi
Advertisements

Yaşa – Hisset – Öğret Projesi; Kocaeli Disleksi Derneği’nin 2013 yılı teklif çağrısı döneminde Gençlik Programı çerçevesi altında başvurusunu yaptığı ve.
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ: Sosyal Güvenlikte Yeni Bir Dönemin Başlangıcı R.Hakan ÖZYILDIZ Müsteşar Yardımcısı Hazine Müsteşarlığı “Bireysel Emeklilik.
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
MİSYONUMUZ Bölgemizin stratejik ili olan Batman’ı modern ve huzurlu bir şehir haline getirmek ve Batmanlıların yaşam kalitesini yükseltmektir.
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE GÜMÜŞLÜK BELEDİYESİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ
ETİK KOMİSYONLARI/ ETİK KÜLTÜRÜ
PROJE ORTAKLARIMIZ. PROJE ORTAKLARIMIZ Projenin Amacı Engellilerin sosyal yaşamın her alanında var olmasını sağlayacak tedbirler alarak toplumda ayrımcılığın.
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
TÜRK MİLLİ EĞİTİMİNİN İLKELERİ
ISPARTA KIRSAL KALKINMA PLANI 2014 – 2019 Tematik Çalışma Grupları Toplantısı Isparta Valiliği 04 Aralık 2013.
İZMİR SAĞLIK TURİZMİ DERNEĞİ (izsatu)
OKULLARIMIZIN BAŞVURABİLECEĞİ HİBE PROGRAMLARI VE KAZANDIRACAKLARI
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Eğitim İstihdam İlişkisinin Güçlendirilmesi 24 Aralık 2014.
UNICEF Türkiye Ülke Programı
İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Mali Destek Programları
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması 24 Aralık 2014.
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI BÖLÜMÜ ANESTEZİ PROGRAMI STRATEJİK PLAN SUNUMU.
BEBKA Teknik Destek (TD) BEBKA Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) GSB Gençlik Projelerini Destekleme Programı (GPDP) Fatih KENARLI Bursa İl MEM ARGE Personeli.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Comenius Programı Onur AYDEMİR
Hedef A.1. : Deprem Bilgi Altyapısının Geliştirilmesi; Deprem bilgi altyapısının geliştirilmesi, güçlendirilmesi, sürdürülebilirliğinin sağlanması bu altyapıyı.
KAMU İSTİHDAM POLİTİKALARI-4 Prof. Dr. Doğan Nadi Leblebici Bu Slaytta Esen Çağlar’ın 2007 yılında tepav’da yaptığı.
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
 KONU VE AMAÇ: Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasının hızlandırılması amacıyla 2012 yılında TR83 Bölgesi İnovasyon.
Toplumsal Sorumluluk Tüm bireylerin, içinde yaşadıkları toplumun yaşam kalitesini iyileştirmek için bütün toplumla birlikte ekonomik, çevresel, kültürel.
BALYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
Eğitim hakkı, ayrım gözetilmeksizin herkesin sahip olması gereken, vazgeçilemez ve devredilemez bir haktır. Eğitim hakkı, başta çocuklar olmak üzere herkesin,
ÖNCELİK 6 : HAYAT BOYU ÖĞRENME İZLEME ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ
En İyiler İçin Çalışırız
Yaşlı Bakım Ekonomisinin Gelişmesinde Üniversitelerin Rolü
TC SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
GENEL ÖNERİLER. ŞİDDETİN ÖNLENMESİNDE NE TÜR PROGRAMLAR/ MÜDAHALELER ETKİLİ? BİREYSEL DÜZEYDE MÜDAHALELER: Bu kategorideki programlardan/müdahalelerden.
T.C DİCLE KALKINMA AJANSI KALKINMA AJANSLARI, DESTEKLERİ ve DİCLE KALKINMA AJANSI.
Mehmet Akif EKER İpekyolu Kalkınma Ajansı. 26 ADET DÜZEY 2 BÖLGESİ.
T.C. MEVLANA KALKINMA AJANSI TEMMUZ 2012 İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI Temmuz 2012 Konya.
TÜRKİYE’NİN NÜFUS YAPISI VE BEKLENTİSİ Ak Parti Sosyal İşler Başkanlığı Prof. Dr. Nükhet HOTAR
1 SOSYAL DESTEK PROGRAMI (SODES) Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü.
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN.
Arazi Tahribatının Dengelenmesi (ATD) Ulusal Hedeflerinin Oluşturulması 1.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
KIRSAL ALANDA YENİLİKÇİ HİZMET SUNUMU
HAYVANSAL ÜRÜNLER SEKTÖRÜNDE GENÇ GİRİŞİMCİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ
PERFORMANSGÖSTERGESİ HEDEFE YÖNELİK TEDBİR FAALİYET LER
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
Üretici Birliklerinin ve Kooperatiflerin Güçlendirilmesi
3. ÜNİTE TÜRKİYE’DE ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ İLE İLGİLİ ÖRGÜTLENME VE MEVZUAT.
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
CAZİBE MERKEZLERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim: Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş
GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ.
SHB-221 TÜRKİYENİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Sürekli gelişen ve hızla büyüyen Gölbaşında artan nüfusumuzun en önemli ihtiyaçlarından biri olan barınma sorunlarının giderilmesine yönelik sosyal devlet.
T.C. Yükseköğretim Kurulu
Bu Sunu En İyi Ofis 2010 Yüklü Bilgisayarlarda Görüntülenir
Bilgilendirme Toplantısı
Doç.Dr.Mehmet Merve ÖZAYDIN
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
Sunum transkripti:

Zekai EFEOĞLU Program Yönetim Birimi Başkanı

Ankara Kalkınma Ajansı Ankara Bölge Planı 2014-2023’de Yaşlılık Konusu Yaşlılık Konusunda Ankara Kalkınma Ajansı Destekleri Yaşam Kalitesi Yüksek, Dünya ile Rekabet Eden, Düşünce ve Yeniliğin Başkenti ANKARA

© ANKARA KALKINMA AJANSI

© ANKARA KALKINMA AJANSI

© ANKARA KALKINMA AJANSI

© ANKARA KALKINMA AJANSI

ANKARA BÖLGE PLANI 2014-2023

Kırılganlıklar Potansiyeller Artan Yaşlı Nüfus Oranı © ANKARA KALKINMA AJANSI

Artan Yaşlı Nüfus Oranı : 2013 yılı itibariyle Ankara’da yaşlı nüfus oranı %7,21 iken bu oranın 2023’te %9,2 olacağı tahmin edilmektedir. Buna bağlı olarak yaşlılara yönelik sağlık, bakım, barınma ve ulaşım gibi hizmetlere olan ihtiyacın da bu dönemde önemli ölçüde artış göstermesi beklenmektedir. Dolayısıyla yaşlı nüfusun toplumla entegrasyonunda sorunlar yaşamaması ve dezavantajlı duruma düşmemesi adına bu hizmetlerin yakın gelecekte iyi planlanması gerekmektedir. Söz konusu ihtiyaçlara yönelik gerekli tedbirlerin zamanında alınmaması ile soruna dönüşebilme riski olan bu durum planda bir kırılganlık olarak belirlenmiş ve bu kırılganlığa yönelik tedbirler ortaya konulmuştur. © ANKARA KALKINMA AJANSI

Tedbirler Dezavantajlı kesimlerin sosyal, siyasi, ekonomik ve kültürel yaşama aktif katılımı ve bireyler arasında fırsat eşitliği sağlanacaktır. Yaşlı ve engelli yoksulluğuna karşı sosyal yardım mekanizmaları güçlendirilecektir. Nüfusun yaşlanma eğilimi göz önünde bulundurularak yaşlıların ihtiyaç duyacakları temel hizmetlerin sunulabilmesi için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Ankara’da yaşlı nüfusun sosyal ve fiziki ihtiyaçlarına yönelik sosyal hizmet merkezleri, bakımevi, huzur evi gibi merkezlerin sayısı artırılacaktır. Ankara’nın I. II. III. ve IV. alt bölgelerindeki ilçe merkezlerinde ve köylerinde genç nüfusun merkeze göç etmesi sonucu yalnızlaşan yaşlı nüfusun yaşamsal ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik gezici hizmet araçlarının sayısı artırılacaktır. Yaşlıların sosyal hayata katılımlarının sağlanacağı merkezlerin sayısı arttırılacaktır. Ankara’daki üniversitelerde “yaşlı bakım” bölümlerinin sayısının ve niteliğinin artırılmasına yönelik teşvikler verilecektir. Ankara’daki bakıma muhtaç yaşlıların envanteri çıkarılacak ve yaşlıların bakımlarının koordine edilebileceği bir “yaşlı takip sistemi” oluşturulacaktır. Yaşlıların evde bakımını üstlenen kişilere düzenli aralıklarla yaşlı bakımı hakkında gerekli eğitimler verilecektir. Yaşlıların ev ortamında bakımını üstlenen kişilere yönelik gerekli ödül ve teşvik uygulamaları geliştirilecektir. © ANKARA KALKINMA AJANSI

© ANKARA KALKINMA AJANSI

© ANKARA KALKINMA AJANSI

2012 SOSYAL KALKINMA MALİ DESTEK PROGRAMI Özel Amaç: Çocuk, genç ve yaşlıların sorun ve ihtiyaçlarına yönelik çözüm modellerinin geliştirilerek yaşam kalitelerinin yükseltilmesi ve sosyal yaşama katılımlarının artırılmasıdır. Öncelik 1: Çocuk, genç ve yaşlılara yönelik nitelikli bakım, rehberlik ve destek hizmetlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik çözüm modellerinin oluşturulması ve uygulanması Öncelik 2: Çocuk, genç ve yaşlıların sosyal yaşama katılımlarının artırılmasına yönelik çözüm modellerinin oluşturulması ve uygulanması © ANKARA KALKINMA AJANSI

2014 SOSYAL KALKINMA ALTYAPISININ GÜÇLENDİRİLMESİ Özel Amaç: Özel sosyal politika gerektiren grupların yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, sosyal ve ekonomik yaşama katılımlarının artırılması Öncelik 1: Sosyal, kültürel ve fiziksel hizmetlere erişebilirliklerinin kolaylaştırılarak, yaşam memnuniyetlerinin artırılması için altyapının tesis edilmesi Öncelik 2: İstihdam edilebilirliğini sağlayacak imkân ve becerilerin geliştirilmesi için altyapının tesis edilmesi Öncelik 3: Sosyal rehabilitasyon ve güçlendirme yöntemleriyle toplumsal yaşama katılımlarının artırılması için altyapının tesis edilmesi © ANKARA KALKINMA AJANSI

2015 SOSYAL SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE YENİLİKÇİ YÖNTEMLER MALİ DESTEK PROGRAMI Özel Amaç: Özel sosyal politika gerektiren grupların yaşam kalitesinin yükseltilmesi, sosyal ve ekonomik yaşama katılımlarının artırılması ve farklı yoksulluk biçimleriyle mücadele edilmesi Öncelik : Engelli ve yaşlılara yönelik sosyal ve kültürel hizmetlerin geliştirilmesi ve bu hizmetlerin erişilebilirliğinin arttırılması © ANKARA KALKINMA AJANSI

Ajans Destekleri © ANKARA KALKINMA AJANSI

© ANKARA KALKINMA AJANSI

Ajans Destekleri © ANKARA KALKINMA AJANSI

© ANKARA KALKINMA AJANSI

TEŞEKKÜRLER Bize ulaşmak için: www.ankaraka.org.tr pyb@ankaraka.org.tr 0(312) 310 03 00