VOLKAN ALTUNAY İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI(B)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YANLIŞ UYGULAMA ! EL BLOK ALTINA KOYULDUĞUNDA SAPAN YÜKSEKTE OLMALI.
Advertisements

İŞ BAŞI EĞİTİMİ (TOOLBOX TALK)
Lanyardlar Lanyard Nedir?
ELLE TAŞIMA BİLİNCİ ELLE TAŞIMA... DOĞRUSU NASILYAPILMALIDIR???
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ
Pasif Sistemler Uyarı Hattı Sistemleri
İŞ KAZALARINI AZALTMAK İÇİN İŞ YERİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
5 ADIMDA RİSK DEĞERLENDİRMESİ
Aerobus Güvenliği ve Emniyeti Aerobus yolcularının ve sisteminin Güvenliği ve Emniyeti için alınması gereken Proaktif Önlemler.
EMNİYETLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ
İyi İş Güvenliği Uygulamaları Araca Binerken
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
Merdivenler İş Emniyeti
KAZA/OLAY/MESLEK HASTALIĞI
Güvenlik İçin Yenilikçi Çözümler
25 20 metre Kova. 25 kg taş 20 metre Kova Ortadan Kaldırma Yerine Koyma Mühendislik Kontrolleri İdari Kontroller, Uyarı İşaretleri, Eğitim Kişisel Koruyucu.
İş Sağlığı ve Güvenliği
Yüksekte Çalışmalarda Güvenlik Ekipmanları
AÇIK OCAK İŞLETMELERİ RİSKLERİ
İŞ BAŞI EĞİTİMİ (TOOLBOX TALK)
ELLE TAŞIMA İŞLERİ TALİMATI
ELLE TAŞIMA İŞLERİ YÖNETMELİĞİ UYGULAMALARI
Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: /28717
Maden Güvenliğinde Uluslararası En İyi Uygulamaların Tanıtımı
ERK İSG&İK ERK –
İSKELE KURULMASI TALİMATI
KALDIRMA ARAÇLARINDA GÜVENLİK.
Elektrik İşlerinde Güvenlik
Acil Servis Temizliği.
1 ERK İSG&İK – –
ELLE TAŞIMA.
TOPRAK KAYMASI (HEYELAN) VE KORUNMA
İzlenecek yol kimyasalın sınıfı ve miktarına göre değişir
TEMİZLİK TERTİP DÜZEN.
HAZIRLAYAN EĞİTİM HEMŞİRESİ
Düşmelerden korunma Ambulans ve İtfaiye Çalışanlarına Yönelik Özellikli Kurtarmalar Tekniği – RESFAS Leonardo da Vinci Eğitim Programı Projesi Rope rescue.
İpli kurtarma ekipmanı- Düşme koruma ekipmanı
FİRMA ADI. Emniyet Kemeri  Yürüdüğünüz veya çalıştığınız yüzeyde dengenizi kaybetmeniz durumunda düşme kaçınılmazdır!
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü
İNŞAAT SEKTÖRÜNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
Yüksekte Güvenli Çalışma
Solar Montaj Sistemleri
TEHLİKELİ MADDELER EĞİTİMİ DANGEROUS GOODS TRAINING
AçIk Maden OcağI İşletmecİlİğİ İŞ EMNİYETİ
VOLKAN ALTUNAY İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI(B)
KAYNAK İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI
Yüksekte Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği
Yüksekte Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği
İş Kazalarının Oluş Nedenleri Nelerdir?
EL ALETLERİNDE GÜVENLİK
Hem. Zerrin SAĞLAM ÜNLÜ, Dr. Hülya TOPCU ÇAĞLAR
Periyodik Kontroller-Ölçümler

KORUNMA POLİTİKALARI. KORUNMA POLİTİKALARI Korunma politikalarının amacı işyerlerinde iş kazaları ve meslek hastalıklarını önlemek ve çalışanların.
6.2. Personel Sağlığı ve İş Güvenliği
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
YÜKSEKTE YAPILAN ÇALIŞMALARDA İŞ GÜVENLİĞİ. Yüksekte çalışma 1- Seviye farkı bulunan ve düşme sonucu yaralanma ihtimalinin oluşabileceği her türlü alanda.
YÜKLEME İSTİF VE BOŞALTMA İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
Acil Servis Temizliği. ACİL SERVİS BİRİMLERİ a) Alçı Odası b) Acil Müdahale Odası c) Acil Gözlem Odası d) Nöbetçi Doktor Odası.
Asit ve Bazların Taşıma, Depolama ve Kullanımı, Sağlık ve Güvenlik Açısından Önemli Tedbir ve Yöntemler Zeliha IŞIK
HAZIRLAYAN; ADI: NECMETTİN SOYADI: GENÇ NO: DERS: TEMEL MÜHENDİSLİĞİ UYGULAMALARI İSTİNAT DUVARI TEZ SUNUMU.
Acİl durum Hareket Tarzı.
YÜKSEKTE ÇALIŞMA EKİPMANLARI 2
EMNİYETLİ SÜRÜŞ (DAHA İYİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ)
Sunum transkripti:

VOLKAN ALTUNAY İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI(B) Maden ve Taş Ocaklarında Yüksek Şevlerde Düşmeden Korunma VOLKAN ALTUNAY İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI(B) Cep:0536 884 45 08 Mail:volkanaltunay.isg@gmail.com 1

“Emniyet Kemerleri ve Emniyet Hatları, Düşme Tehlikesi Bulunan Yerlerde Çalışan Herkes Tarafından Takılmalıdır”

AÇIK MADEN İŞLETMELERİ KAZALAR Ölümle sonuçlanan açık maden işletmelerinde iş kazalarında, en sık rastlanılan münferit emniyet ihlali emniyet kemeri kullanmama sonucu ölümlü kazalardır.

DÜŞME DURDURMA SİSTEMLERİ Kişisel düşmeyi durdurucu bir sistem, kişinin düşmesini durduran ve durdurucu kuvveti azaltan, birlikte çalışan ankraj, bağlayıcılar ve vücut koşumlarından oluşur.

DÜŞMEYİ SINIRLAMA SİSTEMLERİ Sistem bileşenleri aşağıda verilmiştir; Ankraj noktası, Paraşüt tipi emniyet kemeri, Lanyard.

YÜKSEKLİK KAVRAMI Ülkeden ülkeye farklılık gösteren yükseklik kavramı Avrupa’da 1,8 mt., Amerika’da 1,2 mt. olarak belirlenmiştir.

RİSK DEĞERLENDİRME Sondaj ve delme arazisinde, işlemden önce tehlike analizi yapılmalı, riskler belirlenmelidir. Tüm çalışma alanlarının emniyetli girişe sahip olduğundan emin olunmalıdır. Bu husus, ikinci en sık rastlanılan münferit emniyet ihlalidir.

EKİPMAN KONTROLÜ Ekipman kontrol edilmeli ve hatalı/arızalı kısımlar tamir edilmelidir. Bu husus, üçüncü en sık rastlanılan münferit emniyet ihlalidir.

Risk Değerlendirme Hedefleri Tehlikeleri Belirle Çözümleri Tespit Et Düşmeden Korunma Önceliklerini Tespit Et

Tehlikeler Nelerdir? Kayma/Ayak Takılma ve Düşme/Yüksekten Düşme Gevşek Zemin Ekipman Onaysız, İzinsiz veya Eğitimsiz Kişiler Tüm çalışma alanları tehlikeler açısından kontrol edilmeli, muhtemel riskler saptanmalıdır

Kayma/Ayağı Takılma ve Düşme/Yüksekten Düşme Tehlikeleri Zirveye Yakın Çalışma Kötü Hava Koşulları Sondaj Kuyuları ve Sondaj Delikleri Çatlaklar Düzensiz Yığınlar

Emniyet Kemeri Gerekiyor Zirveye Yakın Çalışma Zirveye yakın çalışma esnasında çalışanların görsel işaretlere mutlak suretle riayet etmeleri gerekir. Zirveye yakın çalışmalarda emniyet kemeri ve emniyet halatınızı kullanın! Emniyet Kemeri Gerekiyor

Zirveye Yakın Çalışma Rüzgar Kâr Buzlanma Yağmur Çamur Sis, duman Gibi kötü hava koşulları çalışma alanındaki tehlikeleri fark etmenizi veya görmenizi engelleyebilir.

Zirveye Yakın Çalışma Kötü Hava Koşulları Yürüme yüzeyinin ıslah edilmesi veya buz ya da çamurun izale edilmesi işlemi yapılmadan Zirvede Asla Çalışma Yapmaya Çalışmayın!

Zirveye Yakın Çalışma Blokaj taşları ve molozlar Araçlar ve ekipmanlar Yükleme direkleri Paketleme Kısa tel, tüp ya da kordonlar gibi Yürüme yüzeyindeki düzensiz yığınlar da düşme tehlikesi doğurmaktadır. Çalıştığınız alanda yalnızca gerekli ekipmanları bulundurun, Tertip ve düzeni sağlayın.

Zirveye Yakın Çalışma Yürüme yüzeyindeki sondaj delikleri takılma ve düşme tehlikesi doğurmaktadır. Sondaj deliklerini; Flamalar Kazıklar Boyama/Tebeşirleme İle işaretlenmesini yapın. Gerekli olmayan deliklerin kapatılmasını sağlayın.

Zirveye Yakın Çalışma Gevşek zemin problemlerinin yetkili ve deneyimli personel tarafından tespit edilmesi gereklidir. Gevşek (Dengesiz) Zemin Problemleri Konsol (çıkmalı) yapı Kazı sırtı (fazla miktarda kazı toprağın düşmesine sebep olabilir) iksa gerekir. Boşluk, Oyuk Eğimli doruk Küçük açılı fay

Zirveye Yakın Çalışma Zirvede gevşek ve dengesiz zemine dikkat edin ve “Düşme Tehlike Zonu” na riayet edin!

Düşme Tehlikesi Zonu Dengeli Bir Zirveden 1,8m’den daha az Zirveye Yakın Çalışma Düşme Tehlikesi Zonu Dengeli Bir Zirveden 1,8m’den daha az Dengesiz Bir Zemin ya da Temelden 1,8m’den daha Az

Zirveye Yakın Çalışma Konsol (Çıkmalı) Yapı

Zirveye Yakın Çalışma Kazı Sırtı

Zirveye Yakın Çalışma Boşluk, Oyuk Cavities Do they exist here?

Zirveye Yakın Çalışma 6’ Eğimli Doruk

Zirveye Yakın Çalışma Kayma ve Faylar

Zirveye Yakın Çalışma Of Olamaz! Onaysız, İzinsiz veya Eğitimsiz Kişilerden Kaynaklanan Tehlikeler Bilgisizlik ya da bilgi eksikliği Çılgınlık Tahmin edilememezlik, belirsizlik Onaysız, İzinsiz veya Eğitimsiz Kişilerden Kaynaklanan Tehlikelerden Korunma Yöntemleri Girişi Engelleyin Görsel İkaz İşaretleri ve/veya Fiziksel Bariyerler koyun Eğitimsiz personele nezaret edin. Of Olamaz!

Zirveye Yakın Çalışma Düşmeden Korunma Öncelikleri Düşme tehlikesi alanını belirle Fiziksel bariyer yok ve Dengeli doruktan 1,8m. ya da daha az mesafede veya Gevşek zemin ya da temelden 1,8m. veya daha az mesafede ise, Düşme Önlemleri Almak Gerekir. ....eğer MÜMKÜN DEĞİLSE... Düşme Sonrası Yakalama Tedbirleri Al.

Düşme Yakalama (SON Çare) Zirveye Yakın Çalışma Düşme Yakalama (SON Çare) Ne Zaman Kenardan Aşağı Düşebilirsiniz Emniyet kemeri ve aparatları tercih edilir. Arka D-halkasına düğümle İvme azaltıcı ya da şok emici halat kullan Şev Kenarı

Zirveye Yakın Çalışma Düğümleme Ankrajı Düşme engelleme Ankraj, bağlı kişinin ağırlığının en az 3 katını taşıyabilmelidir. T-Kazık Taşınabilir (Mobil) Ekipman Düşme Engelleme Ankraj, bağlanan insan başına en az 2.300 kg. ağirlığı taşıyabilmelidir.

Zirveye Yakın Çalışma T-Kazık Dengeli zemine rapt et! Ankraj noktasının sağlam olmasına dikkat et! Halat dolaşıklığından ve hasarlı halattan sakın!

Zirveye Yakın Çalışma Özet – Sonuç ve Kanaat Emniyetli çalışmanın anahtarı bilinç ve doğru muhakemedir. İş alanı sürekli olarak incelenmeli ve tehlikeler belirlenmelidir. Düşme tehlikesi alanı hep hatırda tutulmalıdır. Emniyetli ankraj yapılmalıdır. Ekipman, üretici firma tavsiye ve sınırlamalarına uygun şekilde kullanılmalıdır.

KAZASIZ GÜNLER DİLERİZ.