ALMANYA‘DA YAŞAMAK İSTEĞE BAĞLI SİGORTALAR. İhmal, hata veya şanssızlık sonucu oluşabilecek bazı olayların mali sorumluluğu kişilerin ve ailelerin güçlerinin.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİNDE YASAL DÜZENLEMELER
Advertisements

RİSK DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ-1
SÜPER AİLE KONUT SİGORTASI
İSTANBUL BAROSU AVUKATLARI MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI
06/03/11 06/03/11 BENİM SİGORTAM 1.
Pratisyen Hekimlerin Hukuksal Sorunları --- Av
Tek bir poliçe ile tüm aile fertleri sigortalı…
Sağlığın finansmanında yeni bir aşama:
TARSİM ÇİFTÇİ EĞİTİMİ SARAY İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
SÜREKLİ MESLEKİ GELİŞİM Dipl.-Ing. Architect Mesut TANYEL Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi University of Applied Sciences Dortmund Serbest Mimar.
ÖZEL HASTANELERDE ÖZEL SAĞLIK SİGORTASININ İŞLEYİŞİ VE SORUNLARI
ADANA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
YASAL SORUMLULUKLAR VE SİGORTA
MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI
Kazanım 4. Çocuk olarak haklarını fark eder.
RİSK YÖNETİMİ 1. HAFTA.
SÖZLEŞME MANZARALARI Sözleşmelerde Bulunan Şartlar Sözleşmelerde Bulunamayanlar Sözleşme Şakaları Dr.iklil Konyalılar.
EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ NEDEN ? NASIL?
Makine kırılması yangın yıldırım infilak kötüniyet terörizm dahili su basması yer kayması araç çarpması komşuluk mali sorumluluk hasar halinde mimar mühendislik.
KONUT SİGORTALARI Konut sigortanızı yaptırırken 3 türlü seçim yapabilirsiniz: Konut sigortası ile bina ve isteğe bağlı olarak içinde yer alan eşyalar güvence.
Kıyı Tesisleri Deniz Kirliliği Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası 19/10/2010, İstanbul 19/10/2010, İstanbul.
Sigorta Hukuku /9/ Kaş Uluburun.
KASKO SİGORTASI.
YAZILIM HAKLARI İÇİNDEKİLER 1-)Telif Hakkı Nedir Ve Ne İşe Yarar?
SİGORTA TÜRLERİ 4. HAFTA.
KAZA VE HADİSE. KAZA VE HADİSE İŞ KAZASI BİLEŞENLERİ GÜVENSİZ DURUM YETERSİZ DENETİM GÜVENSİZ DAVRANIŞ İŞ KAZASI SAKAT KALMA YARALANMA ÖLÜM.
MONOGRAFİ 11 Getiri A.Ş .’nin Kasım 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. 1.
2014 SAT KAZAN Bes ve Hayat Ürünleri. Sat – Kazan Puanları.
Suç ve şiddet nedir? Çocuğun yakalanması ya da yakalanmamasına, polisle başının derde girmesi ya da girmemesine bakmaksızın hayatı boyunca bir kez suç.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK SOSYAL YARDIMLAR.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK DAR ALANLI DANIŞMA KURUMLARI. Almanya'da devlet destekli yardım kurumları bünyesinde yabancılar için, belediyeler bünyesinde ise, herkes.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK SOSYAL SiGORTALAR. Bütün sosyal devlet sistemlerinde olduğu gibi, Almanya da da sosyal yaşam, farklı sosyal sigortalarla güvence altına.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK GENÇLİK DAİRELERİ AİLE DEVLET İLİŞKİLERİ.
ALMANYA‘DA YAŞAMAK SÜRÜCÜ BELGELERİ. Almanya'da sürücü belgelerinin bir "şoför okulu" aracılığı ile alınması zorunludur. Motorlu bisiklet türleri, otomobiller,
OTURMA VE ÇALIŞMA İZİNLERİ
Türkiye’de Sağlik Hizmetlerinin FinansmanI ‘SağlIk hizmetlerinin finansman modelleri, sosyal sağlIk sigortasInIn önemi 25 Ekim 2015, Hacettepe Üniversitesi.
SORUMLULUK SİGORTALARI
İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ.
İŞVERENİN BORÇLARI Ücretin Belirlenmesi
İş Sözleşmesinden Doğan Borçlar
İŞYERİM PAKET SİGORTALARI
GENEL SAĞLIK SİGORTASI
Dijital Bankasürans 7 Ekim 2015.
DENIZ YOLU YOLCU TAŞıMACıLı Ğ ı ZORUNLU MALI SORUMLULUK SIGORTASı CEM İ L GÖKTAŞ 1.
HAVACILIK SİGORTALARI
1 Ziraat Sigorta A.Ş.. 2 Ziraat Sigorta A.Ş. TIBBİ KÖTÜ UYGULAMAYA İLİŞKİN ZORUNLU MALİ MESULİYET SİGORTASI (HSS)
YILLIK GELİR VERGİSİ BEYANI
EV SİGORTASI AİG SİGORTA. AIG SİGORTA EV SİGORTASI TEMİNATLAR Yangın, Yıldırım, İnfilak Konut Ek Teminatları (Dahili Su, Duman, Fırtına, Yer Kayması,
Konu : Sigorta – Trafik Cezaları – Trafik Suçları
DEVLET DESTEKLİ TARIM SİGORTALARI Başa Dön. Devlet Destekli Bitkisel Ürün Sigortası Devlet Destekli Bitkisel Ürün Sigortası Devlet Destekli Büyükbaş Hayvan.
 Veteriner mesleki sorumluluk sigortası.   Sigorta Süresi  Tarife fiyatları yıllık sigorta esasına göre belirlenmiştir. Bir yıldan kısa süreli sigortalarda.
Laboratuvar (Tıbbi Tahlil Hariç) ve Muayene Hizmetleri (Egsoz Ölçümü Dahil) Mesleki Sorumluluk Sigortaları sigorta Kapsamı Bu sigorta ile sigortacı; sigortalının.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU Dr. Hicran ATATANIR Sosyal Güvenlik Uzmanı.
KAMU İSTİHDAM POLİTİKALARI-6
AÇIK OTURUM: SGK UYGULAMALARI
Teknik Karşılıklar 12/05/2017.
BÖLÜM 3: SİGORTACILIĞA GİRİŞ
Japonya Sağlık Sistemi
FİNANSAL KİRALAMA İŞLEMİ VE MUHASEBE KAYDI
HAFTA 2: SİGORTA SÖZLEŞMESİNİN TARAFLARI VE TEMEL PRENSİPLER
ÇİFTE SİGORTA Çifte sigorta konusu Türk Ticaret Kanunu’nda düzenlenmiştir. Kanunda “Birden Çok Sigorta” tanımının yanında birde çifte sigorta tanımı.
SİGORTA PRİMİ Prim; sigortalının ödediği ücrettir. Sigorta edilen rizikonun gerçekleşmesi halinde sigortacının ödeyeceği meblağların esasını teşkil eden.
YENİ TARIM SİGORTALARI SİSTEMİ DEVLET DESTEKLİ TARIM SİGORTASI.
Bireysel Emeklilik Sistemi
SRC UYGULAMA SINAVI Sınav Kuralları
NİÇİN ÇALIŞIYORUZ AMACIMIZ NE HAYATTA KALMAK İMKANLARIMIZ DAHİLİNDE
MEDENİ HUKUKTA SORUMLULUK
Avukat Mesleki Sorumluluk Sigortası
Sigortanın tanımı Sigortacının alacağı bir prim karşılığında bir kimsenin para ile ölçülebilir, yasa ile korumaya değer bir menfaatine zarar veren bir.
Sunum transkripti:

ALMANYA‘DA YAŞAMAK İSTEĞE BAĞLI SİGORTALAR

İhmal, hata veya şanssızlık sonucu oluşabilecek bazı olayların mali sorumluluğu kişilerin ve ailelerin güçlerinin çok üstünde olduğundan, bir çok kişi ve aile bu riskleri bir sigorta aracılığıyla kaldırabilecekleri seviyeye indirgemeye çalışırlar. Bu sigortaları özel sigorta şirketleri sunar ve ücretleri birbirinden çok farklı olabilir. Önemle belirtilmesi gereken bir husus da, sigorta hizmetinden yararlanabilmek için, noktası virgülüne sigortanın bütün kayıt ve şartlarını tanımak gerekir.

Sigortacılık çok istismar edilen bir hizmet alanı olduğu, aynı zamanda büyük meblağlar ödemesi gerekebildiği için, sigorta şirketleri kuralcılık konusunda titiz davranırlar. En çok yararlanılan sigortalar şunlardır: İç konut sigortası: Bu sigorta yangın, soygun, hırsızlık, su baskını, sel gibi durumlarda hasar gören ev eşyasının zararlarını karşılamak içindir. Genelde cam yüzeylere verilen zararları karşılamaz.

Karşılanan zarar bedeli, zarar gören olan eşyanın alış bedeli değil, güncel veya yeniden sağlama bedelidir. Yani eşyanın eskime payı ödenecek bedelden düşülür. Ayrıca bu sigortalar sanatsal, parasal ve antik değeri olan eşya için de geçerli değildir. O tür eşya ve cam yüzeyler için ek sigorta yapmak gerekir. Sorumluluk sigortaları: Kişinin elinde olmayan nedenlerle başkalarına verdiği zararı karşılamak amacıyla yapılan sigortalardır.

En yaygını, taşıt araçlarına yaptırılması zorunlu olan kaza sigortalarıdır. Bu özel durumda isteğe bağlılık, kurum ve hasar miktarı gibi bazı özellikleri isteğe göre düzenlemekle sınırlıdır. çocuklarını ve aile fertlerinin oyun oynarken, iş yaparken, eşya taşırken veya başka durumlarda çevreye verebilecekleri istek dışı zararları karşılamak için yapılan aile sorumluluk sigortaları, Bunun dışındaki bazı sorumluluk sigortaları şunlardır:

ev hayvanlarının vereceği zararlar için hayvan sigortaları, serbest meslek sahiplerinin mesleklerini uygularken yapacakları hatalardan doğacak zararları karşılayan meslek sorumluluk sigortaları Hukuk sigortaları Yaygın sigorta biçimlerinden biri de hukuk sigortası başlığı altında toplanan sigortalardır.

Bunlar: kira anlaşmazlıkları için, işveren-çalışan anlaşmazlıkları için, trafik kazalarından oluşan anlaşmazlıklar için genel sözleşme hukukundan doğan anlaşmazlıklar için kesim kesim yaptırılabilmektedir. Yalnız, orada kasit söz konusu olması nedeniyle, ceza davalarına karşı hukuk sigortası yapılmamaktadır.

Bina sigortaları: Binaların fırtına, sel baskını, su borusu veya kanalizasyon patlamaları gibi nedenlerle göreceklerı hasarları karşılamak için yapılırlar. Kiralık konutlarda bu sigortayı ev sahibi yaptırır, yıllık yan gider hesaplamaları yoluyla kiracılara paylaştırır.

Cam yüzey sigortaları: Binaların dış ve iç cam yüzeylerinin dış etkiler nedeniyle zarar görmesi durumunda bu zararı karşılamak için yapılırlar. Kasko ve kısmî kasko sigortaları: Trafik kazalarında taşıt araçlarında oluşan zararı hatalı tarafın sorumluluk sigortası öder. Hatalı olan araçtaki hasarın giderilmesi ise, varsa, kasko sigortası tarafından üstlenilir.

Kısmî kasko ise, araça hayvanlardan, fırtınadan, doğadan gelen zararlarla, hırsızlık sonucu doğan zararları öder. Ek sağlık sigortaları: Yasal ve özel genel sağlık sigortalarının yanı sıra, bu sigortaların karşılamadığı, hastanelerde baş hekim tarafından tedavi edilmek, tek kişilik odada kalmak, 1. mevki bölümde yatmak gibi, yaptırılan gözlüklerin özel çerçevesi, yaptırılan dişlerin özel malzemesi gibi alanlar için yapılırlar. Tabii isteğe bağlı özel sigortalar bu kadarla sınırlı değildir. Sigorta kurumu ile kişi arasında belirlenecek içeriğe göre, kasit dışında akla gelen her risk sigorta edilebilir

KOLAYLIKLAR DİLER